Παρουσιάσεις
ΜΕΖΕΝ - Το πιο 'ιn' Τσιπουράδικο του Βόλου
Από την ΡΟΔΗ ΤΖΑΝΗ
Παρουσιάσεις - Εστιατόρια
Και ΝΑΙ άνοιξε και βρίσκεται στον πανέμορφο Βόλο, την πόλη που μόλις την ξεστομίσεις
αυτόματα σκέφτεσαι τσιπουράκι-μεζεδάκι και το όνομα αυτού "Με Ζεν",
προερχόμενο από το λογοπαίγνιο της σκέψης σου...
Πρόκειται, για ένα από τα πιο "in" τσιπουράδικα του Βόλου, στεγασμένο στο κτίριο
της ιστορικής πρώην Ερωφίλης, στον πεζόδρομο της Αλοννήσου, στο κέντρο της πόλης.
Και επειδή είμαι υπέρ του "μεταξύ καλοφαγάδων ειλικρίνεια παιδιά" θα σας πω τα
πράγματα ετσι όπως έχουν χωρίς στάλα υπερβολής, σταράτα και μερακλίδικα...
Βρέθηκα στον Βόλο λοιπόν και όπως ήταν φυσικό το επισκέφτηκα. Μπαίνοντας διαισθάνομαι γρήγορα ότι εδώ θα περάσω καλά...
χώρος ζεστός, συμμαζεμένος, χαμόγελα παντού, τραπέζια γεμάτα χρώματα, ανοιχτή κουζίνα-μπαρ, ο Chef έτσι όπως πρέπει να είναι
και μυρωδιές αποσταγμάτων και καλομαγειρεμένων μεζέδων...
Τελείωσε λέω ο ιδανικός συνδυασμός είναι εδώ και κάθομαι για να "περάσω" και στην γεύση...
Τα επακόλουθα ομολογώ ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα.
Μου έρχεται αμέσως ο "έξυπνος" κατάλογος-εφημερίδα του μαγαζιού και κάπου εδώ ξεκινάει το "γευστικό" μου ταξίδι...
με χαρά αρχίζω να διαβάζω αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως και την Κρήτη σχεδόν όλων των επώνυμων παραγωγών μας.
Δίπλα στο κάθε ένα - όπως συνηθίζεται στις wine lists των καλών εστιατορίων - αναγράφεται η ποικιλία, οι βαθμοί αλκοόλ και τα
χαρακτηριστικά του κάθε αποστάγματος. Τσικουδιές, τσίπουρα παλαιωμένα και μη, ουζάκια... δεν ξέρω τι να πρωτοπάρω και
κάπου εδώ με πλησιάζει ο Ανδρέας Διακοδημήτρης ιδιοκτήτης και εμπνευστής του "Με Ζεν" και με ενημερώνει πως η λίστα ολοένα
και θα μεγαλώνει μιας και τα υψηλής ποιότητας ελληνικά αποστάγματα, είναι πολλά και το μαγαζί μόλις άνοιξε "αυλαία" - για
καλό μου το είπε τώρα αυτό αναρωτιέμαι... δεν θα φεύγω .
Παραγγέλνω λοιπόν το πρώτο μου τσίπουρο, Κωστέας από Καλαμάτα και αρχίζουν να καταφθάνουν στο τραπέζι τα ανάλογα
μεζεδάκια, προσεγμένα με δημιουργικά στοιχεία επιμελημένα από τον Chef του "Με Ζεν" Μιχάλη Πουλαράκη. Πεσκανδρίτσα με μους από
παντζάρι, αρωματικό μυδοπίλαφο, γαρίδες σαγανάκι, φάβα, γαύρος μαρινάτος πάνω σε τουρσάκι...
όλα εξαιρετικά και φρέσκα να αποτυπώνουν όλο το μεγαλείο της φιλοσοφίας της κουζίνας.
Στο δέυτερο τσίπουρο,Σονιάδη 50 από Αμύνταιο, οι γεύσεις και οι συνδυασμοί άλλαξαν... κολιός σχάρας, σαρδελίτσες,
χταποδάκι, κοπανιστή και εκείνο το υπέροχο ζεστό ψημένο ψωμάκι που δεν λες να το αφήσεις απο το χέρι και η κουβέντα
συνεχίζεται ακόμη πιο ευχάριστη και γιατί να μην είναι άλλωστε; Τι άλλο θα μπορούσε να θέλει κανείς ένα όμορφο
ξένοιαστο μεσήμερι στον Βόλο...
Για το τέλος ή μαλλον καλύτερα για το σημερινό τέλος αφήσαμε τα παλαιωμένα του "Με Ζεν", Methexis cabernet sauvignon
και Cigar Methexis από sauvignon blanc του Κώστα Λαζαρίδη, από Δράμα, τα οποία σερβιρίστηκαν όπως ακριβώς τους αξίζει
σε ποτήρι για digestif καπακωμένο με μικρή πλάκα πέτρας και από πάνω ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα...
μια ζωγραφιά να την πιεις στην κυριολεξία.
Εμείς ήμασταν και την επόμενη εκεί, πίνοντας διαφορετικά αποστάγματα συνοδευόμενα άρτια και πάλι με αλλούς εκλεκτούς μεζέδες,
οι οποίοι παρασκευάστηκαν από τα υλικά που φρόντισαν να βρουν τα παιδιά εκείνη την ημέρα στην αγορά και από πρώτες ύλες που
προέρχονται από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς και τοπικούς συνεταιρισμούς.
Έτσι κάπως καταλάβαμε απόλυτα την φιλοσοφία του μαγαζιού η οποία μπορεί να ικανοποιήσει και τον ουρανίσκο του πιο απαιτητικού και
πάντα μερακλή που θα το επισκεφθεί... Απλά θα καθίσει και θα αρχίσει να απολαμβάνει τα δεκάδες αποστάγματα και τους αμέτρητους
μεζέδες απο ψάρι η και κρέας που θα φτιάχνονται μπροστά του αποκλειστικά για αυτόν...
Εγώ, δεν έχω παρά να ευχηθώ τα καλύτερα στον Ανδρέα Διακοδημήτρη και στους αξιόλογους συνεργάτες του Γρηγόρη Χέλμη και
Θανάση Τσαλόγλου, καθώς επίσης και στον εξαίρετο Chef Μιχάλη Πουλαράκη. Να πω ότι πέρασα υπέροχα και ανυπομονώ
να ξαναβρεθώ στο "Με Ζεν"...
Εις το επανιδείν και στην υγειά σας παιδιά...