Παρουσιάσεις
Funky Gourmet (2007 - 2014)
Κερδίζοντας το 2ο αστέρι Michelin το 2014
Παρουσιάσεις - Εστιατόρια
Γράφει η Ελευθερία Βασιλειάδου.
Όταν ανήσυχα πνεύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους με επιμονή και υπομονή το αποτέλεσμα είναι
πολλών αστέρων...
Η ομάδα του Funky Gourmet αποτελεί φωτεινό παράδειγμα κρατώντας πλέον σφιχτά το δεύτερό της αστέρι.
Επιμονή, εντατική δουλειά και αυστηρό πρόγραμμα...
Οι δημιουργοί του Funky Gourmet δεν αναζητούν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Τα καταφέρνουν μια χαρά περνώντας και από στενά δρομάκια...
Προγραμματίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια, δουλεύουν εντατικά και συστηματικά επιδιώκοντας να μεταδώσουν
τη μαγειρική τους φιλοσοφία σε όσους επισκέπτονται το χώρο που τη στεγάζει.
Ο Νίκος Ρούσος και η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη είναι οι εμπνευστές μιας δημιουργικής κουζίνας που συνδυάζει αρμονικά
το εκλεπτυσμένο με το "διασκεδαστικό", όπως υποδηλώνει και το όνομα του εστιατορίου. Με τρόπο καινοτόμο και διόλου
συγκαταβατικό, οι chefs στοχεύουν στη διέγερση όλων των αισθήσεων μετατρέποντας το γεύμα σε διαδραστική παράσταση.
Παρακολουθώντας προσεκτικά τις τάσεις που εμφανίζονται στη γαστρονομική σκηνή διεθνώς, τις προσαρμόζουν με προσεγμένες τεχνικές,
στα ελληνικά δεδομένα. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες ,συνδυασμένες με ακρίβεια για την ανάδειξη του γευστικού
αποτελέσματος, αποκτούν άλλη διάσταση, αυτή που οι chefs κατά περίπτωση σκοπεύουν να αναδείξουν προκαλώντας συναισθήματα
και αφυπνώντας αναμνήσεις. Πρόσφατα, στο σκηνικό ενδιαφέρουσα θέση έλαβε και ο καφές, εν είδει κρασιού, σερβίρεται σε
ποτήρια κρασιού μετά την ολοκλήρωση του γεύματος έχοντας ένα βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα λόγω του
ιδιαίτερου τρόπου καβουρδίσματός του από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας που τον προμηθεύει.
Με σπουδές στο Institute Of Culinary Education στο Manhatan και θητεία σε εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό
(Ισπανία, Αμερική, Amsterdam), οι νεαροί chefs έθεσαν τα θεμέλια για το Funky Gourmet και ξεκίνησαν το δικό
τους ταξίδι στο χάρτη της γαστρονομίας το 2007. Ένα όραμα ετών έγινε πραγματικότητα με συνοδοιπόρο την
κυρία Αργυρώ Χιλιαδάκη, αναπόσπαστο κομμάτι της δεμένης αυτής ομάδας.
Τα γαστρονομικά concepts, που αριστοτεχνικά στήθηκαν, δεν άργησαν να καταστήσουν το χώρο ως σημείο συνάντησης των
εραστών της "avant garde Cuisine". Ακολούθησε πλήθος βραβείων του εστιατορίου και των chefs με κορυφαία στιγμή
το 2012, χρονιά που κατέκτησαν το πρώτο τους αστέρι Michelin, το οποίο διατήρησαν και το 2013.
Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός Trip Advisor κατέταξε το Funky Gourmet στη 6η θέση διεθνώς, τον Οκτώβριο,
του ίδιου έτους. Το 2014, βραβεύτηκαν για 5η συνεχή χρονιά με χρυσό σκούφο και επακολούθησε ένδοξα και το πολυπόθητο
2ο αστέρι Michelin, για το οποίο η ομάδα είχε δουλέψει πυρετωδώς.
Ευχαριστούμε θερμά τους chefs και την ομάδα του Funky Gourmet για την ευγενή φιλοξενία και ευχόμαστε τα καλύτερα από καρδιάς! |