Παρουσιάσεις

The Black Adder Pub feat. "Dirty Dishes"

Γαστροπάμπ στο κέντρο της Ρόδου

Παρουσιάσεις - Εστιατόρια


The Black Adder Pub feat.

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη

Ακούγεται κάπως σαν συνεργασία ανάμεσα σε σχήματα με alternative ακούσματα...

Τι κοινό μπορεί όμως να υπάρχει ανάμεσα σε μια γαστροπάμπ και σε "βρώμικα" - μην πάει ο νους σας στο κακό- πιάτα;

Μας συστήνεται ως "Blackadder Pub" και ξεπηδώντας στο κέντρο της Ρόδου, πριν από περίπου 1 χρόνο, με cozy πρόσωπο και ευρύ γευστικό μήκος πιάτων, επιβεβαίωσε πολύ γρήγορα τις προσδοκίες των δημιουργών του.

Ένα φιλόξενο σπίτι ανοιχτό στο κοινό, έγινε σημείο συνάντησης και η δημιουργική «μπριγκάντα» του, έχει πάρει σοβαρά την αποστολή της.


Η ιδέα και το "σπίτι" της

Ο εμπνευστής της ιδέας, Γιάννης Παπαδίγκας, εμπότισε τη βάση της με γερή δόση χιούμορ, μιας και το όνομά της είναι έμπνευση από κωμική σειρά της δεκαετίας του ’80, από την οποία μάλιστα δανείζεται και ορισμένα ονόματα χαρακτήρων για να βαφτίσει κάποια από τα ιδιαίτερα κοκτέιλ, που προσφέρονται στους θαμώνες.

Ο σχεδιασμός του χώρου, με επιρροές επίσης από την ομώνυμη σειρά, παραπέμπει σε διαφορετικές περιόδους της βρετανικής ιστορίας μεταξύ 15ου και 20ού αιώνα ενώ το μεγάλο μπαρ και τα τραπέζια είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, που να ενθαρρύνουν την επικοινωνία μεταξύ των θαμώνων.

The Black Adder Pub feat.


Η εικόνα συμπληρώνεται με την πολύχρωμη πινελιά που δίνουν τα καθίσματα, τις πεταλούδες από βινύλιο αλλά και την υπερμεγέθη κρεμάστρα στο χώρο της γκαρνταρόμπας.

The Black Adder Pub feat.


Η κουζίνα - τίμια, με χαρακτήρα και άποψη - αφήνεται αισθητά στη δίνη των πολυεθνικών επιρροών και ελίσσεται, με το Δημήτρη Κονταράτο και τη δημιουργική παρέα του να εμπλουτίζουν το "Γαστρολόγιο" της Blackadder με νέες ιδέες για πιάτα σε καθημερινή βάση. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω κουζίνα, αν και βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην "ενεργό δράση", καταγράφει στο εντυπωσιακό "ημερολόγιο" της περισσότερα από 500 πιάτα, που παρουσιάζονται ως ιδέα αλλά και εικόνα στους πελάτες.

The Black Adder Pub feat. The Black Adder Pub feat.

Meet the "Dirty" chef

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε με την ιδιότητα του τεχνολόγου τροφίμων, το ανήσυχο όμως πνεύμα και οι μετέπειτα συνεργασίες του έδωσαν το στίγμα για τη μετεξέλιξή της αρχικής του επιλογής.

Η θητεία δίπλα σε ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής όπως Nuno Mendez, Juan Amador, Rene Redzepi κ.ά τον εξοικείωσε με τις τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας και τις σύγχρονες τεχνικές.

Η ενίοτε "αναρχική" μαγειρική του φιλοσοφία, ενσαρκώνεται σε μια κουζίνα-εργαστήριο όπου το ρουστίκ εναρμονίζεται δημιουργικά με το μοντέρνο και οι ιδέες σαν ιερογλυφικές καλλικατζούρες αποκρυπτογραφούνται και μεταπλάθονται σε πιάτα που μοιράζονται απλόχερα.

"Βρώμικα" πιάτα

Με την ομάδα "Dirty Dishes", της οποίας είναι μέλος, έστησαν το δικό τους μαγειρικό εργαστήρι και με κεντρικό άξονα τη γεύση αναζητούν και μοιράζουν ιδέες οργανώνοντας διαδραστικές εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.

The Black Adder Pub feat.


"Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε κάτι βρώμικο, η DD δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό. Σκοπός της είναι να ομορφύνει τα δρώμενα του τόπου μας. Η DD έχει πλαισιωθεί από ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες. Πηγαίνουμε κόντρα σε καθετί συνηθισμένο υιοθετώντας έναν τρόπο σκέψης που πολλές φορές φαίνεται ακόμα και εγωιστικός. Αυτό το στοιχείο όμως αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας που δεν είναι άλλη από την αποδοχή του κόσμου. Χωρίς τον κόσμο αυτόν, το βασικό μέλος της Dirty Dishes, η Dirty Dishes δεν θα υπήρχε.

Μπορεί η επιστήμη να θέτει όρια στη γνώση, αλλά όχι και στη φαντασία. Εκεί βρίσκεται και το στοίχημα. Δεν με απασχολεί αν αυτό που παρουσιάζω αρέσει ή όχι... Σημασία έχει ότι είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και θέλω να το μοιράζομαι. Μπορεί οι γνώσεις μας να είναι πλούτος, αλλά αποκτά αξία μόνο όταν τον προσφέρουμε απλόχερα" επισημαίνει ο Chef.

The Black Adder Pub feat. The Black Adder Pub feat. The Black Adder Pub feat.