Παρουσιάσεις

Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο

Nέες θαλασσινές γευστικές προτάσεις από τον Λευτέρη Λαζάρου

Παρουσιάσεις - Εστιατόρια


Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο

Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου.

Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική έφτιαξε πιάτα δημιουργικά γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην Eλληνική γαστρονομική σκηνή.

Πριν λίγους μήνες στο Βαρούλκο φύσηξε πάλι θαλασσινός αέρας.

Ο Λευτέρης Λαζάρου αποφάσισε να επιστρέψει στις παλιές του γειτονιές.

Το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα.

Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.


Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά, τα οποία συνοδεύει ιδανικά η νέα λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και η λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες και κρασιά σε ποτήρι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο



Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο
  Φέτα κρέμας με μανιτάρια και κρέμα σελινόζας Maskarpone με τραγανό μπισκότο  


Αν πάλι, θέλετε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις όπως η σουπιά με καραμελωμένη φακή και σάλτσα πορτοκάλι, καλαμάρι με πέστο σπανάκι και φασόλια Πρεσπών ή φέτα ψάρι με κρέμα σελινόριζας και ζωμό από πετρόψαρα.

Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο Σεφ-Πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.

Για τις γιορτές θα υπάρχουν ξεχωριστά μενού με πιάτα όπως Σούπα κάστανο με γαρίδα, Κακαβιά με γαρίδες και αφρό λεμόνι, Ριζότο λεμόνι με αυγοτάραχο, Mοσχάρι παγιάρ με σαλάτα μανιταριών κι επιδόρπιο "Χιονόμπαλα από λευκή σοκολάτα με κρέμα κανέλας, καραμελωμένα αμύγδαλα και sorbet από πράσινο μήλο".


Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο

Καλαμάρι Pesto σπανάκι και φασόλια Πρεσπών


Το Βαρούλκο Seaside και ο Λευτέρης Λαζάρου σας περιμένουν για να σας οδηγήσουν στο δικό σας μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών γεύσεων.

Ακτή Κουμουνδούρου 52,
Μικρολίμανο, Πειραιάς

Τηλ.: 210 5228400

www.varoulko.gr