Παρουσιάσεις

"Alain Ducasse a l'Hotel de Paris"

Ωδή στο chic και το rustique

Παρουσιάσεις - Εστιατόρια


Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

Διατηρώντας την αριστοκρατική φινέτσα, τον αισθαντισμό και τη ραφιναρισμένη του κουζίνα, το εστιατόριο Le Louis XV-Alain Ducasse επαναλειτούργησε στις 2 Απριλίου με νέο όνομα και όχι μόνο.

Στο πριγκηπάτο του Μονακό το γαστρονομικό διαμάντι του ξενοδοχείου Hotel de Paris, το Le Louis XV-Alain Ducasse, επέστρεψε διατηρώντας το εκλεπτυσμένο του προφίλ και αποδίδοντας τη γαλλική γαστρονομική sensibilite πιο ανανεωμένη από ποτέ.

Ο νέος κατάλογος, πλαισιώνεται πάντα από τη φιλοσοφία του Ducasse, ξεδιπλώνει μια γευστική παλέτα με διαχρονική μαγεία και προσεγγίζει το φαγητό ως αισθητική οντότητα απόλυτα συνυφασμένη με τη λεπτή εκλεκτικότητα των connaiseurs και των απανταχού γκουρμέδων.

Μενού σαν παρτιτούρα πιάνου...

Η ομάδα της κουζίνας δούλεψε εντατικά για την παρουσίαση της νέας κάρτας με executive chef τον Franc Cerutti, chef de cuisine τον Dominique Lory και chef patissier τον Sandro Micheli.

Στο μενού φιγουράρουν signature dishes της κλασικής haute cuisine με τα καλούδια από τους κήπους της Προβηγκίας και τη μαύρη τρούφα να έχουν τον πρώτο λόγο. Στον αντίποδα, ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο με ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή και ριζότο με πινελιές από έντονα jus και ζωμούς αλλά και φρέσκα κοντιμέντα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη γευστική ποικιλία από στρείδια, γυαλιστερές, κοχύλια και αχιβάδες, το ριζότο με αρακά, τα πράσινα σπαράγγια μαγειρεμένα στον ατμό, την πέρκα με grapefruit, το αρνάκι από τα Πυρηναία και το ραβέντι με αφρό λευκού τυριού και μέλι λεβάντας.

Το σκηνικό και η "ενορχηστρωτές"

Ο προσεγμένος διάκοσμος με τους μεγαλοπρεπείς πολυέλεους στην οροφή και η επιβλητική σάλα με την μπαρόκ αισθητική έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα του Hotel de Paris του 1864 από τους Patrick Jouin και Sanjit Manku, τους "αιώνιους" αρχιτέκτονες του Alain Ducasse.

Την παράσταση όμως κλέβουν η οργανωμένη εξυπηρέτηση με επικεφαλής τον Michel Lang και οι sommeliers που με επικεφαλής τον Noel Bajor αναλαμβάνουν την ξενάγηση σε περίπου 300,000 ετικέτες.

Η σειρά των τραπεζιών, οι καρέκλες, τα μαχαιροπίρουνα και η art de la table, σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, στο σύνολό τους είναι το αποτέλεσμα που συνιστά την εμπειρία ενός γεύματος δια χειρός Alain Ducasse.

info

Hotel de Paris, Place du Casino, Monte-Carlo, Monaco τηλ +377 98 06 88 64

www.hoteldeparismontecarlo.com