Παρουσιάσεις
Sani Gourmet - Rising Stars Part 2
Η παγκοσμίου φήμης γαστρονομική διοργάνωση 23 - 27 Ιουνίου 2017
Παρουσιάσεις - Γαστρονομία
Νέοι, ανερχόμενοι και προσφάτως βραβευμένοι με ένα αστέρι
Michelin chefs, το ταλέντο των οποίων έχει ανατείλει στο
διεθνές γαστρονομικό τοπίο, θα βρεθούν στο προσκήνιο στο φετινό
Sani Gourmet, που θα πραγματοποιηθεί από
23 έως 27 Ιουνίου 2017.
Συνεχίζοντας την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς,
που πραγματοποιήθηκε το πρώτο Rising Stars - Α Taste of Future,
τα βραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort
(Water, Ντομάτα, Katsu, Byblos Caviar και Asian)
θα φιλοξενήσουν για ακόμα μία φορά ταλαντούχους chefs από την Ελλάδα
και το εξωτερικό στο 12ο Sani Gourmet,
την παγκοσμίου φήμης ετήσια γαστρονομική διοργάνωση
, που και φέτος είναι αφιερωμένη στην προώθηση νέων επαγγελματιών
οι οποίοι έχουν ήδη κερδίσει υψηλού κύρους βραβεία και επαίνους,
συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τους αστεριού Michelin, αλλά και ανερχόμενων συναδέλφων
τους που αναμένεται να λάμψουν σύντομα στο χώρο.
Το ταξίδι στις γεύσεις θα περιλαμβάνει "στάσεις" σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες,
από τις οποίες θα εμπνευστούν οι δέκα καλεσμένοι chefs, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους.
Επιπλέον δυναμική θα δώσει στη διοργάνωση το official opening party, την Κυριακή 25 Ιουνίου,
όπου οι chefs θα συνεργαστούν -ο καθένας στο δικό του workstation- για ένα δημιουργικό
crescendo στην παρουσίαση γεύσεων, που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν στο μαγευτικό τοπίο
της Sani Marina υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής από γνωστούς Dj's. Φέτος, και για
πρώτη φορά στο opening party, θα συμμετέχουν τα συνεργαζόμενα οινοποιεία του Sani Gourmet,
παρουσιάζοντας τα βραβευμένα κρασιά τους.
Πάντα στην πρώτη γραμμή της γαστρονομικής καινοτομίας, το Sani Resort στηρίζει τους νέους
και ανερχόμενους chefs, παρέχοντάς τους υψηλού επιπέδου περιβάλλον μέσα στο
οποίο μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δημιουργεί, δε, αξέχαστες
γαστρονομικές εμπειρίες στα εστιατόριά του, μέσα από ένα ολοκληρωμένο concept με διεθνείς
και τοπικές επιρροές.
Το Sani Gourmet, στη 12η χρονιά του φέτος, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μεσούσης
της καλοκαιρινής σεζόν, 23-27 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν το επίσημο opening του
Sani Dunes, του νέου ξενοδοχείου του Sani Resort.
O Γάλλος Anthony Jehanno με εμπειρία σε φημισμένα εστιατόρια Ευρώπης και Αμερικής, ο Adam Byatt,
o οποίος βραβεύτηκε ως η γαστρονομική προσωπικότητα του 2017 στο Λονδίνο, ο Γερμανός Robert Maas
με μια διαδρομή που θυμίζει γαστρονομική ταινία, ο Ολλανδός Egon Van Hoof που χρειάστηκε
μόλις ενάμιση χρόνο από τη στιγμή που άνοιξε το εστιατόριό του για να κερδίσει το πρώτο
του αστέρι Michelin, ο Ιταλός Stefano Deidda με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, ο Joel
Castanye Daniel με τις καταλανικές επιρροές, ο τολμηρός Δανός Christoffer
Norton, ο Romain Paillereau, η κουζίνα του οποίου καθοδηγείται από το ένστικτο, τα ταξίδια
και τις συναντήσεις, ο Βέλγος Edwin Van Goethem που αντλεί έμπνευση από διάφορες κουζίνες και
δημιουργεί πάντα κάτι καινοτόμο και ο δικός μας, Παναγιώτης Γιακαλής, που εστιάζει
στην αγνότητα των πρώτων υλών, θα παρουσιάσουν στο κοινό του Sani Gourmet περισσότερα από 70 πιάτα,
που υπόσχονται να διεγείρουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Egon Van Hoof: 23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Ντομάτα, Sani Marina
Τo πρώτο αστέρι Michelin φαινομενικά ήταν εύκολη υπόθεση για τον Egon Van Hoof,
πίσω του όμως κρύβεται πολλή δουλειά.
Ο Egon Van Hoof γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, έξω από το Άμστερνταμ.
Από μικρός ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του και όταν του δόθηκε η ευκαιρία
να δουλέψει σε εστιατόριο, την άρπαξε. Ξεκίνησε στο Old Rosmolen, στην
πόλη Χόορν, δίπλα στον σεφ Constant Fonk, από τον οποίο έμαθε πολλά και
αναθεώρησε άλλα. Έτσι άρχισε το γαστρονομικό του ταξίδι, που συνεχίστηκε ακόμα πιο εντυπωσιακά.
Τα επόμενα εξήμισι χρόνια βρέθηκε σε ένα σχετικά νέο εστιατόριο, το Ron Blaauw,
με κλασικές βάσεις αλλά καινοτόμο στον τομέα της προετοιμασίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί εξελίχθηκε, βελτιώνοντας την αντίληψή του
σε σχέση με τη δημιουργικότητα και τη γεύση. Έχοντας ήδη μαζέψει αρκετές εμπειρίες,
του ζητήθηκε να αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου Aan de Poel, όπου παρέμεινε
για τα επόμενα επτάμισι χρόνια.
Εκεί έμαθε να λειτουργεί, εκτός από head chef, και ως manager, διαχειριζόμενος αποτελεσματικά την
ομάδα του. Με το πέρασμα των χρόνων ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει κάτι δικό του και
μαζί με τον συνέταιρό του σκέφτηκαν να στήσουν ένα εστιατόριο που με
την κατάλληλη τοποθεσία, διακόσμηση και κουζίνα θα πρόσφερε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Αυτό ήταν το MOS στο νησάκι Ijdok του Άμστερνταμ. Οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς και
ύστερα από μόλις ενάμιση έτος λειτουργίας κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin. Το μότο του
Egon είναι "Work hard, play harder" (δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρότερα) κάτι που καταφέρνει πολύ καλά.
Adam Byatt: 23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Byblos Caviar, ξενοδοχείο Porto Sani
Ο Adam Byatt γνωστός για την αφοσίωσή του στη σύγχρονη βρετανική κουζίνα, είναι ένας από
τους πιο γνωστούς σεφ του Λονδίνου.
Μεγάλωσε σε οικογένεια με παράδοση στη μαγειρική, καθώς η μητέρα του ήταν επαγγελματίας σεφ
και ο παππούς του μάγειρας στο στρατό. Ξεκίνησε κάνοντας την πρακτική του στο
Claridge's και συνέχισε με τον Phil Howard στο Square,
εστιατόριο 2 αστεριών Michelin στο Mayfair του Λονδίνου.
Η πρώτη παρουσίαση της εποχιακής, βιώσιμης φιλοσοφίας του έγινε το 2004, στο Thyme,
το πρώτο του εστιατόριο. Έχοντας επιτύχει να προβληθεί και να καταξιωθεί τόσο σε
τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επέστρεψε στο Clapham Old Town με το εστιατόριο Trinity
το 2006, με εξίσου μεγάλη επιτυχία.
Τρίτο του εγχείρημα το Bistro Union, το 2011, ενώ το Upstairs at Trinity βραβεύτηκε με
το Bib Gourmand Award. Το τελευταίο κατέχει πλέον το πρώτο αστέρι Michelin, καθώς
και τρία ΑΑ βραβεία μεταξύ άλλων.
Ψηφίστηκε μέσα στα δέκα καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο από το Hardens και το Zagat και συμπεριλήφθηκε
από τους Times στα 100 καλύτερα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Adam Byatt
πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Imbibe ως η εστιατορική προσωπικότητα του 2017,
ως αναγνώριση της προσφοράς του στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, αλλά και την
επιμονή του να διδάσκει τις γαστρονομικές του πρακτικές σε νέους επαγγελματίες.
Stefano Deidda - 23-25 Iουνίου
Εστιατόριο Asian, Sani Marina
Σπούδασε νομικά, αλλά ο κρυφός πόθος του ήταν πάντα η κουζίνα. Και την κατέκτησε,
αποκτώντας φέτος το πρώτο του αστέρι Michelin.
Ο Stefano Deidda είχε κρυφή επιθυμία ν' ασχοληθεί με τη γαστρονομία, ωστόσο σπούδασε νομικά.
Με το πέρας των σπουδών του αποφάσισε να γραφτεί στο προχωρημένο τμήμα γαστρονομίας της Alma
International School of Italian Cuisine, στην Πάρμα,
απ' όπου αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του, έχοντας διευθυντή το διάσημο Ιταλό
σεφ Gualtiero Marchesi, ο οποίος θεωρείται ιδρυτής της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας.
Ξεκινώντας την επαγγελματική του διαδρομή οδηγήθηκε πρώτα στο εστιατόριο του Principe di
Savoia, ξενοδοχείου 5 αστέρων στο Μιλάνο. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Sadler Milano,
ένα εξαιρετικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin.
Μετά απ' αυτή την εμπειρία μετακόμισε στη λίμνη Γκάρντα και
στο Relais & Chateaux Villa Fiordaliso, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin.
Η επόμενη δουλειά του ήταν στο Orta San Giulio, στη Νοβάρα, και στο
εστιατόριο Villa Crespi, με 2 αστέρια Michelin.
Τελευταίος σταθμός του η Ισπανία και το τρεις φορές βραβευμένο με
αστέρια Michelin εστιατόριο Lasarte του Martin Berasategui.
Τέλος, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο σεφ του
εστιατορίου Dal Corsaro Cagliari και Bistrot Fork.
Anthony Jehanno: 23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Water, ξενοδοχείο Sani Asterias
Ο δρόμος για το αστέρι Michelin ήταν για τον Anthony Jehanno
γεμάτος ταξίδια και εμπειρίες.
O Anthony Jehanno είχε πάθος με τη μαγειρική και από την εφηβεία του
κιόλας είχες αποφασίσει ν' ασχοληθεί με τη γαστρονομία. Στα 16 του ξεκίνησε να
εργάζεται σε εστιατόρια, ενώ το 1998 μαθήτευσε για δύο χρόνια δίπλα στο φημισμένο Jean Luc-Larvoir,
στο βραβευμένο εστιατόριο L'Auberge, στη Βρετάνη.
Στη συνέχεια έφυγε για τις Κάννες και το εστιατόριο L'Οasis, στο πλάι του
δύο φορές βραβευμένου με αστέρι Michelin, Stephane Raimbault. Eπόμενος σταθμός του ήταν το
Les Santons, όπου κάλυψε τη θέση του ζαχαροπλάστη για διάστημα οκτώ μηνών, για
ακόμα μία φορά μαζί μ' έναν βραβευμένο με Michelin chef, τον Claude Terrier.
Είχε έρθει, όμως, η στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα του, κι έτσι ανέλαβε τη
θέση του chef de partie με head chef τον Benoit Witz στο
Hostellerie de l' Abbaye de la Celle.
Καθώς το εστιατόριο είναι μέλος του ομίλου του Alain Ducasse, δεν άφησε την
ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Για ένα μήνα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου
υπό τις οδηγίες του Ducasse και της Elena Didier συμμετείχε στη
δημιουργία του μενού για το πολυτελές ξενοδοχείο Essex House.
Μέχρι το 2005 εργαζόταν ως sous chef στα εστιατόρια του Ducasse στο Παρίσι και
το Λονδίνο. Έχοντας συλλέξει πολλές εμπειρίες, συνέχισε το γαστρονομικό του ταξίδι
στο Greenhouse Restaurant, στο Λονδίνο, μαζί με τον Antonin Bonnet,
για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το Μάιο του 2010 άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το Terre-Mer.
To 2011 κέρδισε το βραβείο Bib Gourmand που απονέμεται σε εστιατόρια με
εξαιρετική ποιότητα και χαμηλές τιμές, το 2015 του απονεμήθηκαν δύο σκούφοι από
το Gault & Millau και το 2016 το Talent Young Chef of 2016.
Τέλος, το 2017 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.
Robert Maas - 23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Katsu, Sani Marina
Γεννημένος το 1980 στην Κολωνία, ο Robert Maas εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για
να ακολουθήσει το όνειρό του, στα 22 του χρόνια.
Μετά την τριετή του πρακτική μετακόμισε στο Λονδίνο, σε εστιατόριο
με αστέρι Michelin, ώστε να μπορέσει ν' αναπτύξει τις ικανότητές του.
Το 2009 έφυγε για το Παρίσι, ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από τη γενέτειρά του,
όπου εργάστηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν σε εστιατόριο επίσης βραβευμένο με αστέρι,
για να φύγει εκ νέου, για τη Νέα Υόρκη αυτήν τη φορά για να εργαστεί σε
εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin.
Το 2010 επέστρεψε στη Κολωνία και ξεκίνησε να εργάζεται σαν sous chef σ' ένα
καινούργιο γαλλικό εστιατόριο, όπου γρήγορα αναβαθμίστηκε σε σεφ. Μετά από
δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αποφάσισε ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο κι αυτό
έγινε στη Βόννη, όπου εγκαινίασε το Remise, το Μάρτιο του 2015.
Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, στον ίδιο χώρο, εγκαινίασε το EQUU,
με το οποίο το 2016 κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin, χάρη στα
εμπνευσμένα και μοντέρνα πιάτα του.
Romain Paillereau: 26 - 27 Ιουνίου
Εστιατόριο Water, ξενοδοχείο Sani Asterias
Ο Romain Paillereau στα 31 του χρόνια κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin
και μόλις μία εβδομάδα μετά προτάθηκε από το Gault & Millau ως o
Gault & Millau Discovery of the Year.
Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση του κοινού και της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας,
μπήκε δικαιωματικά με το La Pinte des Mossettes στην ελίτ των ευρωπαϊκών εστιατορίων, αφού
συμπεριλήφθηκε με βαθμολογία 16 στη λίστα του οδηγού.
Στις δημιουργίες του βάζει όλο του το πάθος, αφού επιθυμία του είναι να
προσφέρει στους πελάτες του μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, ενώ η κουζίνα
του μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις: ένστικτο, ταξίδια, συναντήσεις.
Έχει δουλέψει με πολλούς καταξιωμένους επαγγελματίες, όπως οι Eric Frechon, Michel
Troisgros και Anne-Sophie Pic, σε εστιατόρια όπως το George V, το
Bristol και το Lancaster στο Παρίσι, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία και εκτός
γαλλικών συνόρων, στο Ortolan, στο Λος Άντζελες.
Edwin Van Goethem: 26 - 27 Ιουνίου
Εστιατόριο Byblos Caviar, ξενοδοχείο Porto Sani
Ο Edwin Van Goethem μυήθηκε στο χώρο της φιλοξενίας και της γαστρονομίας σε
μικρή ηλικία, ως μαθητής της σχολής τουρισμού Koksijde, στο Βέλγιο.
Ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας πρακτική σε βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια της χώρας
του και του εξωτερικού, ενώ συνεχίζει να εκπαιδεύεται, παρακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στη
γαστρονομία. Έχει αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ και σε όλα τα πιάτα
του προσθέτει τη δική του προσωπική πινελιά, ανεξαρτήτως αν οι επιρροές του είναι
από τη γαλλική, την ιταλική, την ισπανική ή την ιαπωνική κουζίνα.
Στις πρόσφατες γαστρονομικές του προτάσεις αντιλαμβάνεται κανείς την έλξη που του ασκεί η τελευταία,
η οποία διαπερνά διακριτικά τα πιάτα του. Συστατικά όπως miso,
σουσάμι, dashi, wasabi και yuzu είναι αυτά που δημιουργούν τη γευστική διαφορά και τα κάνουν
ξεχωριστά.
Κύριο μέλημά του ήταν πάντα η επιλογή φρέσκων πρώτων υλών υψηλής ποιότητας,
ενώ χρησιμοποιεί και πολλά προϊόντα που παράγονται στο χωριό από το οποίο
κατάγεται - τοπική μπύρα, σπαράγγια, λαχανικά, κατσικίσιο γάλα, κόκκινα φρούτα.
Καθόλου τυχαία, το εστιατόριό του Κorennaer στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχει
επιτύχει βαθμολογία 16/20 στο κορυφαίο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau,
ενώ πέρυσι κέρδισε και το πρώτο του αστέρι Michelin.
Παναγιώτης Γιακαλής: 26 και 27 Ιουνίου
Εστιατόριο Ντομάτα, Sani Marina
Οπαδός του κινήματος From Farm to Table, o Παναγιώτης Γιακαλής δημιουργεί
γεύσεις που μένουν αξέχαστες.
Ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σεφ της
γενιάς του. Οι σπουδές μαγειρικής ήρθαν να επιβεβαιώσουν την κλίση του, και
η καριέρα του ξεκίνησε με υποσχέσεις. Αναγνώριση του ταλέντου του είναι η
πρόσφατη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο Patio, το γαστρονομικό εστιατόριο
του ξενοδοχείου Τhe Margi, στη Βουλιαγμένη, του οποίου είναι executive chef ενώ τo
CNN ανακήρυξε το Patio, ένα από τα καλύτερα νέα εστιατόρια στον κόσμο για το 2017.
Με προϋπηρεσία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ευρώπη, όπως
το τριάστερο Bristol του Παρισιού, το διάστερο Trussardi ala Scala του Μιλάνου
και το πολυβραβευμένο αθηναϊκό εστιατόριο Σπονδή, έχει θητεύσει δίπλα σε μερικούς από
τους πιο σπουδαίους Ευρωπαίους σεφ, όπως ο Eric Frechon,
ο Arnaud Bignon και ο Andrea Berton.
Όντας θιασώτης του διεθνούς γαστρονομικού κινήματος From Farm to Table, ο
Παναγιώτης Γιακαλής έχει αναπτύξει ένα μαγειρικό στυλ που εστιάζει στην αγνότητα των πρώτων υλών.
Joel Castanye Daniel: 26 - 27 Ιουνίου
Εστιατόριο Asian, Sani Marina
Πρόκειται για έναν επαγγελματία που πιστεύει ακράδαντα ότι το καλύτερο σχολείο
είναι αυτό που σε μαθαίνει στην πράξη και γνωρίζει καλά ότι μια
περιοχή όπως η Λιέιδα της Καταλονίας, με τη μακρά γαστρονομική παράδοση, μπορεί να
διαμορφώσει και να ωριμάσει το χαρακτήρα ενός σεφ.
Με θητεία σε γνωστά εστιατόρια, όπως το Neichel και το Abac στη Βαρκελώνη,
αλλά και το Bulli Catering BCN, άνοιξε μαζί με την οικογένειά του το 2014 το La Boscana,
έναν πολυχώρο με έκταση πάνω από 50.000 τετραγωνικά μέτρα, εστιατόριο, κήπους
και άλλους γαστρονομικούς χώρους, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τα μυστικά της
καταλανικής κουζίνας.
Μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του το 2016,
το La Boscana κέρδισε αστέρι Michelin.
Christoffer Norton: 25 και 26 Ιουνίου
Εστιατόριο Katsu, Sani Marina
Ο Christoffer Norton είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεφ της νέας γενιάς.
Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε με όνειρο να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ξεκίνησε ως
ασκούμενος στο δανέζικο εστιατόριο Molskroen, όπου έμεινε τρία χρόνια.
Στη συνέχεια μεταπήδησε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Comwell Kellers Park για δύο χρόνια
, μέχρι το 2010, το οποίο εγκατέλειψε για να επιστρέψει στο Molskroen,
αναλαμβάνοντας sous chef.
Η πρώτη του θέση ως chef de cuisine ήρθε το 2013, στο εστιατόριο Castenskiold,
όπου μάζεψε την απαραίτητη εμπειρία και ανέπτυξε τις δεξιότητές του, ώστε να μπορέσει να κάνει
το επόμενο βήμα του το 2015: το εστιατόριο Domestic, του οποίου
είναι ιδιοκτήτης και chef, με ένα αστέρι Michelin ήδη.