Παρουσιάσεις
YAOSAI
Το νέο Ιαπωνο-περουβιανό εστιατόριο στο Domes of Elounda
Παρουσιάσεις - Εστιατόρια
Το Domes of Elounda, το πολυτελές ξενοδοχείο της
Autograph Collection με την εντυπωσιακή θέα της Σπιναλόγκα,
υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν με ένα νέο εστιατόριο που εστιάζει
στη σύζευξη της γαστρονομικής κουλτούρας του Περού
με της Ιαπωνίας.
Το μενού του εστιατορίου, που επιμελείται ο σεφ Θάνος Στασινός, συνδυάζει στοιχεία της
ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας με ποικιλία από fusion nigiris ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του
επικεντρώνεται στο ποιοτικό κρέας ψημένο σε robata.
Ωστόσο, δεν περιέχει τυπικά περουβιανά πιάτα
αλλά δημιουργικές προτάσεις όπου είναι εμφανής η πρόσμιξη των δύο πολιτισμών.
Δημιουργικός, γευστικά δυναμικός και ανανεωμένος, μετά το πρόσφατο ταξίδι του στο Περού όπου
παρέμεινε για 1 1/2 μήνα, αποτυπώνει στα πιάτα του YAOSAI το γευστικό απαύγασμα των γαστρονομικών του εμπειριών.
Ορισμένα πιάτα που θα βρείτε στο νέο μενού και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι οπωσδήποτε το Black Cod,
όλα τα Nigiris (tuna, spicy tuna, seabass κτλ.) καθώς και το Crab Ceviche και το Salmon Tiradito όπως και όλα τα rolls.
Η σταδιοδρομία του σεφ περιλαμβάνει ηχηρές συνεργασίες όπως με το Pacific Monte Carlo, το Ritz Carlton,
τo motor yacht Mabrou, το εμβληματικό Pakta των αδερφών Adria κ.ά, αλλά και πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων με
εξειδικευμένη θεματολογία που καλύπτει σημαντικές πτυχές της Nikkei κουζίνας ενώ σήμερα
κρατά τα ηνία της κουζίνας των εστιατορίων Nikkei σε Αθήνα και Μύκονο.
Info
http://www.domesofelounda.com/