Συνταγές

Ζεστό Σουφλέ Cointreau

Εύκολο, Γρήγορο Σουφλέ... πειρασμός!

Συνταγές - Ζαχαροπλαστική

Figure 1

Ένα γλυκό σουφλέ είναι το επιδόρπιο που συμπληρώνει ιδανικά ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα!

Το Cucina.gr σας παρουσιάζει μία ξεχωριστή παραλλαγή της κλασικής γαλλικής συνταγής για σουφλέ, την οποία οι chef της Le Cordon Bleu δημιούργησαν προς τιμήν του κ. Andre J. Cointreau, Προέδρου της κορυφαίας σχολής μαγειρικής τέχνης και απόγονου της ιδρυτικής οικογένειας του γνωστού λικέρ Cointreau!









Βασικά Συστατικά
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. αμύλου καλαμποκιού
  • 60 ml Cointreau
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρης
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Αναμιγνύουμε σε μια μπασίνα τους 3 κρόκους, τη ζάχαρη, το αλέυρι, το άμυλο του καλαμποκιού, και το Cointreau ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Bράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε καυτό στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου δημιουργηθεί μία παχιά κρέμα.

  Παρασκευή Συνταγής - 1 Παρασκευή Συνταγής - 2

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς τη κρέμα.

Προσθέτουμε το τελευταίο κρόκο στη κρέμα μας και ενσωματώνουμε με τη μαρέγκα που έχουμε δημιουργήσει χτυπώντας τα ασπράδια, με μία μεγάλη σπάτουλα. Ανακατεύουμε όλο το μίγμα μαζί.

  Παρασκευή Συνταγής - 3 Παρασκευή Συνταγής - 4

Αλοίφουμε το εσωτερικό από τις φόρμες μας με λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μίγμα στις φόρμες souffle.

Καθαρίζουμε πολύ καλά το χείλος της φόρμας έτσι ώστε να αποκτήσει μία καθαρή επιφάνεια για να επιτρέψει στο souffle μας να ανέβει.

  Παρασκευή Συνταγής - 5 Παρασκευή Συνταγής - 6

Ψήνουμε για 15' - 20' στους 180 °C. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρης αφού την έχουμε κρυώσει λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.

  Παρασκευή Συνταγής - 10