Συνταγές

Mojito Dream

Απλά Ονειρικό!

Συνταγές - Ζαχαροπλαστική

Η συνταγή του Mojito Dream ανήκει στον αείμνηστο Gilles Simon Deliyianni και αποτέλεσε μέρος του προγράμματος, που ο ίδιος είχε σχεδιάσει για το σεμινάριο «Υψηλές Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής» στο "1st Professional Culinary & Pastry Training Athens/Greece 2009".

Την τελευταία δουλειά του διάσημου Ελληνογάλλου Αρχιζαχαροπλάστη, υλοποίησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στο σεμινάριο, οι μαθητές του και καταξιωμένοι pastry chefs κ.κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, Γιώργος Πλατινός, Χρήστος Τριαντάφυλλος και Τάσος Ζησόπουλος.









Βασικά Συστατικά
  • Ένα μπισκουί δακουάζ καρύδα
  • Ένα σορμπέ πράσινο λεμόνι / βανίλια
  • Ένα κρεμέ μέντα / ρούμι
  • Ένα ζελέ δυόσμου
  • Φύλλα μέντας σε chip' s
  • Supremes από πρασινο λεμονι
  • Ένα ποτήρι κοκτέιλ με τριμμένο πάγο στο τέλος


Μπισκουι Δακουάζ Αμύγδαλο (Υλικά):
  • 250 γρ. Ασπράδια
  • 180 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Καρύδα σκόνη
  • 50 γρ. Αλεύρι
  • 8 γρ. Αλμπουμίνη
  • 90 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας 90 γρ. ζάχαρη με την αλμπουμίνη σιγά-σιγά.

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ χωρίς να πέσει το μίγμα.

Απλώνουμε σε χαρτί σιλικόνη και ψήνουμε στους 180 με 190 °C για 30 λεπτά περίπου με τάπερ ανοιχτό.

Σορμπέ Πράσινο Λεμόνι (Υλικά)

  • 1000 γρ. γάλα
  • 500 γρ. νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • βανίλια
  • 8 τεμ. φλοίδα από 8 πράσινα λεμόνια
  • 750 γρ. χυμό πράσινο λεμόνι
  • 750 γρ. χυμό πράσινο λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το γάλα τη βανίλια και τα φλούδια από τα πράσινα λεμόνια και το αφήνουμε να σιτέψει όσπου να κρυώσει το μίγμα.

Μετά το περνάμε σε σινουά και το ζεσταίνουμε στους 40 °C, προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη με το σταθεροποιητή και το βράζουμε πάλι.

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το χυμό πράσινο λεμόνι και το κρατάμε να ωριμάσει στο ψυγείο για 24 ώρες μέσα σε μπολάκια για pacojet και μετά τα τοποθετούμε αναμονή στη κατάψυξη έως να τα δουλέψουμε.

Κρεμε Μέντα με Ρούμι (Υλικά)

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. νωπά φύλλα δυόσμου
  • 40 γρ. ποτό λευκό ρούμι
  • 12 γρ. ζελατίνα

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και τη κρέμα, και προσθέτουμε τα νωπά φύλλα δυόσμου θηλυκωμένα, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιτέψει για 15 λεπτά και μετά σουρώνουμε το μίγμα, μετά περιχύνουμε με αυτό τούς κρόκους με τη ζάχαρη και ψήνουμε στους 85 °C ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τη ζελατίνα και στο τέλος το ποτό ρούμι. Το φορμάρουμε και το κρατάμε αναμονή στη κατάψυξη.

Ζελέ Δυόσμου (Υλικά)

  • 500 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αγαρ αγαρ
  • 10 γρ. ζελατίνα
  • 5 γρ. χυμό λεμονί
  • 20 τεμ. φύλλα νωπό δυόσμου

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη και το άγαρ άγαρ (3 λεπτά περίπου) μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και το περνάμε με το μπλέντερ χεριού (μπαζούκα), στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνα.

Chips από Φύλλα Δυόσμου (Υλικά)

  • μερικά μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • λίγο λαδί
  • λίγο κοσκινισμένη αχνή

Εκτέλεση

Αφού έχουμε λαδώσει ελαφριά τα φύλλα δυόσμου από τις δύο πλευρές τα πασπαλίζουμε ελαφριά με κοσκινισμένη αχνή. Επάνω σε ένα πιάτο τεντώνουμε ένα φύλλο μεμβράνη και τοποθετούμε τα φύλλα δυόσμου αέρα επάνω. Τα σκεπάζουμε πάλι με μια τεντωμένη μεμβράνη και τα περνάμε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 2 λεπτά περίπου στη πιο δυνατή σκάλα. Μετά τα κρατάμε σε κλειστό κουτί να μην πάρουν υγρασία.

Κοκτέιλ Mojito (Υλικά)

  • 60 γρ. λευκό ρούμι
  • 20 γρ. χυμό πράσινο λεμονί (1 τεμ)
  • 15 γρ. σιρόπι ζαχαροκάλαμο
  • 12 τεμ. νωπά φύλλα δυόσμου
  • τριμμένο πάγο
  • ανθρακικό νερό
  • 1 φούντα δυόσμου