Συνταγές

SOCCA

Πίτα της Νίκαιας

Συνταγές - Ζεστή Κουζίνα

Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Στην Ιταλία τη δουλεύουν με διάφορες γεμίσεις σα φοκάτσια.

Τελευταία αρχίζει και εμφανίζεται όλο περισσότερο σε μενού καλών εστιατορίων.

Γαρνίρεται με φρέσκο πιπέρι και τρώγεται με τα χέρια.










Υλικά

  • 150 γρ. Αλεύρι ρεβιθιού
  • 45 cl. Νερό
  • 3 γρ. Αλάτι
  • 4 cl. Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο πιπέρι


Προετοιμασία της socca

Κοσκινίστε το αλεύρι από ρεβίθια.
Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε το νερό και 1 cl. Ελαιόλαδο.
Αναμείξτε με το σύρμα προσθέτοντας αργά το νερό και 1 cl. ελαιόλαδου.
Προσθέστε αλάτι και περάστε τη ζύμη από σουρωτήρι.

Ψήσιμο της socca

Βάλτε ένα τηγάνι ή μια πλάκα να κάψει.
Προσθέστε ελαιόλαδο.
Προσθέστε τη ζύμη (ανακατεύοντάς τη) όπως κάνουμε τις κρέπες σε πάχος 0,5εκ.
Συμπληρώστε το ψήσιμο σε φούρνο 270 °C για 8’-10’ λεπτά.
Η socca πρέπει να είναι τσιγαρισμένη, με κρούστα και από τις δύο πλευρές και μαλακή στο εσωτερικό.