Σεμινάρια

Σεμινάριο Για 'Γαλλικές Τεχνικές Μαγειρικής'

ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Ecole Ritz Escoffier/Ritz Paris

Σεμινάρια - Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία είχε το σεμινάριο 'Γαλλικών Τεχνικών Μαγειρικής' που πραγματοποιήθηκε από την παγκοσμίου φήμη σχολή "Ecole Ritz Escoffier" στο 'ΙΕΚ ΑΚΜΗ' στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια συνεργασίας των 2 σχολών που έχουν αναπτύξει τα τελευταία 2 χρόνια.

Η Demonstration Chef της Ecole Ritz Escoffier, Adeline Robert, επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και έδειξε για 4 ημέρες (6-9 Μαίου 2010) 'Γαλλικές Τεχνικές Μαγειρικής', πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο Μενού ημερησίως..








  Photo 0 Photo 1

Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 9 Μαϊου, η Chef παρουσίασε ένα μενού που προσφέρεται μέσα στο Ξενοδοχείο Ritz Paris , στο βραβευμένο εστιατόριο, με 2 αστέρια Michelin , 'ESPADON'.

  Photo 3 Photo 4
  Photo 5 Photo 6

Το Σεμινάριο αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες μαγείρους που το παρακολούθησαν, να γνωρίσουν από κοντά την Γαλλική Γαστρονομία, όπως και τη δυνατότητα, να καλλιεργήσουν την τεχνογνωσία και τις γαλλικές μαγειρικές τεχνικές, στην καθαρότερη παράδοσή τους, έτσι ακριβώς όπως εργάζονται και σήμερα μέσα στο Ξενοδοχείο Ritz Paris.

  Photo 7 Photo 8
  Photo 9 Photo 10

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τη δυνατότητα και τις προθέσεις της σχολής να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη της υψηλής Γαστρονομίας στη Βόρειο Ελλάδα.

  Photo 11 Photo 12
  Photo 13 Photo 14

Οι συμμετέχοντες έλαβαν Certificate από την Γαλλική σχολή για τις 24 ώρες εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν τις 4 αυτές ημέρες, όπως και τις συνταγές του σεμιναρίου που παρασκευάστηκαν.

  Photo 15 Photo 16
  Photo 17 Photo 18

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το Σεμινάριο, την Γαλλική σχολή 'Ecole Ritz Escoffier' και το Ξενοδοχείο 'Ritz Paris' επικοινωνήστε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη αντιπρόσωπο της 'Ecole Ritz Escoffier' στην Ελλάδα, στο 6972444820.


PROGRAM MENU

THESSALONIKI - GREECE 06/09/2010


Day1:

  • Roasted asparagus with parmesan cheese and cured ham
  • Half-cooked salmon, with warm vegetables salad
  • Old fashioned crayfish chicken fricassee
  • Strawberry Tiramisu

Day2:

  • Foie gras of duck cooked in a Medoc wine marinade
  • Crayfish gratin
  • Lamb stew
  • Old fashionned chocolate puddings

Day3:

  • "Dubarry" creamy soup
  • Provence vegetables cocotte
  • Baby squid and basil risotto
  • Spiced roasted pineapple with vanilla Espuma

Day4:

  • Lobster fricassee, Champagne sauce and vegetables
  • Red mullet, fregola sarda and bouillabaisse jus
  • Roasted sweet bread with garlic, fricassee of peas and carrots, braised potatoes