Σεμινάρια
Σεμινάριο Για 'Γαλλικές Τεχνικές Μαγειρικής'
ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Ecole Ritz Escoffier/Ritz Paris
Σεμινάρια - Ελλάδα
Μεγάλη επιτυχία είχε το σεμινάριο 'Γαλλικών Τεχνικών Μαγειρικής' που πραγματοποιήθηκε από την
παγκοσμίου φήμη σχολή "Ecole Ritz Escoffier" στο 'ΙΕΚ ΑΚΜΗ' στη Θεσσαλονίκη,
στα πλαίσια συνεργασίας των 2 σχολών που έχουν αναπτύξει τα τελευταία 2 χρόνια.
Η Demonstration Chef της Ecole Ritz Escoffier, Adeline Robert, επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και
έδειξε για 4 ημέρες (6-9 Μαίου 2010) 'Γαλλικές Τεχνικές Μαγειρικής', πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο
Μενού ημερησίως..
Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 9 Μαϊου, η Chef παρουσίασε ένα μενού που προσφέρεται μέσα στο Ξενοδοχείο Ritz
Paris , στο βραβευμένο εστιατόριο, με 2 αστέρια Michelin , 'ESPADON'.
Το Σεμινάριο αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες μαγείρους που το παρακολούθησαν,
να γνωρίσουν από κοντά την Γαλλική Γαστρονομία, όπως και τη δυνατότητα, να καλλιεργήσουν την τεχνογνωσία και τις
γαλλικές μαγειρικές τεχνικές, στην καθαρότερη παράδοσή τους, έτσι ακριβώς όπως εργάζονται και σήμερα μέσα στο
Ξενοδοχείο Ritz Paris.
Η διεξαγωγή του σεμιναρίου από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τη δυνατότητα και τις προθέσεις της σχολής να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη της υψηλής Γαστρονομίας στη Βόρειο Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν Certificate από την Γαλλική σχολή για τις 24 ώρες εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν
τις 4 αυτές ημέρες, όπως και τις συνταγές του σεμιναρίου που παρασκευάστηκαν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το Σεμινάριο, την Γαλλική σχολή 'Ecole Ritz Escoffier' και το
Ξενοδοχείο 'Ritz Paris' επικοινωνήστε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη αντιπρόσωπο της 'Ecole Ritz Escoffier'
στην Ελλάδα, στο 6972444820.
THESSALONIKI - GREECE 06/09/2010
Day1:
- Roasted asparagus with parmesan cheese and cured ham
- Half-cooked salmon, with warm vegetables salad
- Old fashioned crayfish chicken fricassee
- Strawberry Tiramisu
Day2:
- Foie gras of duck cooked in a Medoc wine marinade
- Crayfish gratin
- Lamb stew
- Old fashionned chocolate puddings
Day3:
- "Dubarry" creamy soup
- Provence vegetables cocotte
- Baby squid and basil risotto
- Spiced roasted pineapple with vanilla Espuma
Day4:
- Lobster fricassee, Champagne sauce and vegetables
- Red mullet, fregola sarda and bouillabaisse jus
- Roasted sweet bread with garlic, fricassee of peas and carrots, braised potatoes