Σεμινάρια
Gastronomy Essentials Training - Inspire your Passion
Το Γαστρονομικό γεγονός της Χρονιάς
Σεμινάρια - Υψηλής Γαστρονομίας
Το "Γαστρονομικό γεγονός της Χρονιάς" για την Κύπρο, αποτέλεσαν τα δύο θεματικά σεμινάρια υψηλής
γαστρονομίας που διοργάνωσε η Gastronomy Essentials Ltd., τον περασμένο Φεβρουάριο, για πρώτη φορά
στη Λεμεσό της Κύπρου.
Το πρώτο "Gastronomy Essentials Training - Inspire your Passion", που ολοκληρώθηκε με επιτυχία
το διάστημα από 15 έως 24 Φεβρουαρίου 2011, έδωσε την ευκαιρία σε επαγγελματίες σεφ από όλη την Κύπρο,
την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να παρακολουθήσουν δύο μοναδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που ξεχώρισαν
για την άρτια διοργάνωσή τους.
Το πρώτο τριήμερο σεμινάριο, με θέμα τη «Μοριακή Κουζίνα», πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου
στις εγκαταστάσεις του Columbia Plaza - Steak House.
Ο Ισπανός Chef Alain Devahive Tolosa, συνεργάτης του περίφημου Chef Ferran Adria στο εστιατόριο El Bulli στη Βαρκελώνη
(3*** Michelin και Νο.1 Εστιατόριο στον κόσμο για πολλά χρόνια), σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του με τον
κ. Χάρη Χαραλαμπίδη, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις Τεχνικές της "Μοριακής Γαστρονομίας",
σε Executive Chefs από όλα τα 5άστερα ξενοδοχεία και τα gourmet εστιατόρια της Κύπρου.
Με βοηθό του τον ταλαντούχο και ανερχόμενο Κύπριο σεφ Ανδρέα Ανδρέου, ο Ισπανός Chef παρουσίασε με τον δικό του
μοναδικό τρόπο τη χρήση των Texturas, καθώς και όλα τα μηχανήματα της νέας τεχνολογίας, (Paco Jet, Vacuum, Roner,
Gastrovac, Croquanter), επάνω σε συνταγές από το ισπανικό εστιατόριο "El Bulli" όπως tapas, morphs, snacks κ.α.
Την, άψογα συντονισμένη, μετάφραση από τα Ισπανικά στα Ελληνικά, επιμελήθηκε ο κ. Βενιαμίν Δασκαλάκης αφήνοντας απόλυτα
ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες.
Στο δεύτερο τριήμερο σεμινάριο, που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας "VIRARDI" , από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2011,
ο Chef Timothy Briggs, Demonstration Chef της Alain Ducasse Formation, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με θέμα
«Ζεστός & Κρύος Μπουφές για πολυτελή Ξενοδοχεία & Εστιατόρια», με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των επαγγελματιών,
επάνω στις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα, από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως.
Ο Timothy Briggs, έχοντας στο πλευρό του σαν βοηθούς τον γνωστό Έλληνα σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, τον Αθηναγόρα Κωστάκο και τη
νεαρή Νικολέτα Καραβίτη, αποκάλυψε τις μοναδικές τεχνικές της ερευνητικής ομάδας του κορυφαίου σεφ στον πλανήτη,
Alain Ducasse, μέσα από δημιουργίες που πρωτοτύπησαν... γευστικά και αισθητικά!
«Ευχόμαστε στη Gastronomy Essentials και στον κ. Χαραλαμπίδη που ανέλαβε όλη τη διοργάνωση του "υψηλού επιπέδου"
εκπαιδευτικού σεμιναρίου, να συνεχίσει να μας παρέχει τέτοιου τύπου εκπαίδευση, διότι οι επαγγελματίες τη χρειάζονται
καθώς δεν είναι σε θέση να ταξιδεύουν τόσο συχνά, για να παρακολουθούν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο μας».
Πανίκος Χατζηττοφής - Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου
«Τα συγχαρητήριά μου ! Από τα καλύτερα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει σε όλη μου τη σταδιοδρομία έως σήμερα.
Εύχομαι στον κ. Χαραλαμπίδη (Gastronomy Essentials Ltd.) να συνεχίζει να μας ενημερώνει με τις τελευταίες εξελίξεις από τα
καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια, παγκοσμίως σήμερα, για την ανάπτυξη του κλάδου μας».
Λούης Παπαγεωργίου - Ταμίας Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου
Οι Χορηγοί του "Gastronomy Essentials Training" ήταν:
Χρυσοί Χορηγοί
Ισπανική Πρεσβεία, Γαλλική Πρεσβεία, 4 SEASONS HOTEL
Αργυροί Χορηγοί
COLUMBIA PLAZA, VIRARDI, AMALTHIA,
Επίσημος Προμηθευτής
AMAXULUS
Χορηγοί Επικοινωνίας
ΑΝΤ1, Ο Φιλελεύθερος, CYPRUS WEEKLY, TASTE
Τα επόμενα σεμινάρια ‘Υψηλής Γαστρονομίας’ θα ανακοινωθούν σύντομα από το Cucina.gr.