Σεμινάρια

Gastromolecular Party Vol3 - 'Xenia' Βόλος

Η Ομάδα OREXIS ταξιδεύει στο Βόλο, για ένα μοναδικό Πάρτυ !

Σεμινάρια - Ελλάδα


Gastromolecular Party Vol3 - 'Xenia' Βόλος

Η Orexis team δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 και αν και νεοσύστατη, μετράει ήδη στο ενεργητικό της εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, με την συνέχεια να αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή.

Τον Ιανουάριο ξεκίνησε με το πρώτο της event, στο "Cocktail bar" στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας δημιουργικά "fingerfood" μοντέρνας Ελληνικής κουζίνας βασισμένα πάνω σε κλασσικές συνταγές (μπακαλιάρο σκορδαλιά, καρυδόπιτα, ντάκο κτλ.) χρησιμοποιώντας όμως, όλες τις καινουριες τεχνικές (ξηρό πάγο, ατμοποίηση, σφαιροποίηση), σε συνδιασμό με ανατρεπτικά cocktail.

Το 2οevent έγινε τον Φεβρουάριο στο "Galaxy Bar" στο Hilton της Αθήνας, όπου και εκεί, διεύρυναν το συνταγολόγιο (σπανακόπιτα, ντολμαδακι αυγολέμονο) και τις τεχνικές τους (αέρας, υγρό άζωτο) όπου και προσέλκυσε επαγγελματίες και μή, καθώς και καταξιωμένα στελέχη της εγχώριας και παγκόσμιας γαστρονομίας, (Chef’s club Αθηνών, Μέλη και κριτές της WACS - World Assosiation of Chefs, Γερμανική ομάδα Γαστρονομίας "Pure Berlin" κ.α.).

Ακολούθησε μία παρουσίαση στην "Detrop" στην Θεσσαλονίκη στο περίπτερο της Λεσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όπου και έκαναν ζωντανή επίδειξη σε ανατρεπτική ελληνική κουζίνα (φασολάδα, κυδώνια ψητά κτλ.).

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, επισκέπτονται την πόλη του Βόλου, όπου θα πραγματοποιήσουν το 3ο GASTROMOLECULAR PARTY, στο "Yacht club" του Xenia Volou, με σκοπό να ανατρέψουν τα δεδομένα της Βολιώτικης και Πηλειορίτικης κουζίνας δημιουργώντας μέσα απο κλασσικές συνταγές όπως το σπετζοφάι, μέχρι το streetfood του Βόλου (πεινιρλί-πατάτες-ουγκαρέζα).

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, θα ακολουθήσει μια παρουσίαση στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής «Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» , όπου και θα αναλύσουν βασικές αρχές μοριακής και μοντέρνας γαστρονομίας, με ζωντανή επίδειξη.

Μπορείτε να τους βρείτε στο facebook στην ομάδα OrexisTeam, καθώς και στην υπο συνεχή κατασκευή σελίδα τους στο www.orexis-team.gr


Θέματα Παρουσίασης - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


  • Παρουσίαση Orexis – team
  • Εισαγωγή στο Food photography
  • Εισαγωγή στο μοντέρνο bartending
  • Εισαγωγή στη μοριακή και μοντέρνα γαστρονομία
  • Ανάλυση sous-vide (μαγειρική σε κενό αέρος) – ζωντανή παρουσίαση
  • Ανάλυση αφρών, αέρα και espuma – ζωντανή επίδειξη
  • Ανάλυση σφαιροποίηση – ζωντανή επίδειξη

Orexis Team - Volos 2013 Orexis Team - Volos 2013

Orexis Team - Volos 2013