Σεμινάρια

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

6-22 Νοεμβρίου 2015 - Μπάνσκο, Βουλγαρία

Σεμινάρια - Εξωτερικού

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Το 4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL διεξάγεται και φέτος στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας από το PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT HOTEL, το καλύτερο ξενοδοχείο στο Μπάνσκο, που για μία ακόμα χρονιά αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης των πιο αυθεντικών και φίνων γεύσεων.

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τον Petar Yorgov (President of BACC - Bulgarian Association of Culinary Culture) και τη Gastronomy Essentials, προσφέροντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες του και τη δυνατότητα γνωριμίας, με μενού υψηλής γαστρονομίας συνοδευόμενα από τις ανάλογες οινικές επιλογές.

Η συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής - κυρίως από Ισπανία και Ιταλία - καθιστά το φετινό πρόγραμμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL, δίνουν ιδιαίτερη βάση και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, με δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου για επαγγελματίες, με εισηγητές από διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές όπως η Le Cordon Bleu και τον βραβευμένο Ιταλό Chef Gianfranco Chiarini.


Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τις δύο μεσαίες εβδομάδες του Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τα εξής :


LE CORDON BLEU MADRID
"SPANISH FUSION CUISINE & MODERN TAPAS"
11 - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015



3ήμερη εκπαίδευση από την Le Cordon Bleu της Μαδρίτης και τον Ισπανό Chef Victor Perez.

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Δημιουργική Ισπανική Κουζίνα με πολλές τεχνικές και στα Μοντέρνα πασίγνωστα Tapas.

Το ενδιαφέρον κομμάτι, θα είναι σαφώς, ο συνδυασμός των Γαλλικών αλλά και των Ισπανικών τεχνικών, καθώς η Le Cordon Bleu, διδάσκει τις γαλλικές τεχνικές, μέσα από τις σχολές τους, σε όλο το κόσμο, αριθμώντας περίπου στις 60 σχολές σήμερα και στς 5 Ηπείρους, σε συνάρτηση με την Δημιουργική Ισπανική κουζίνα, η οποία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, δημιουργούντας δική της σχολή, σε τεχνικές μαγειρικής.

Ο συνδυασμός και των δύο αυτών ‘σχολών’ μαγειρικής, στη παγκόσμια γαστρονομία, αναμένεται πολύ δημιουργικός, με πολύ ενδιαφέρουσες και νέες ιδέες προς όλους τους επαγγελματίες, που θα το παρακολουθήσουν.

Λίγα λόγια για τον Chef
4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Γεννημένος στη Leon, ο Chef Victor Perez εργάζεται αυτή τη στιγμή στα προγράμματα Ισπανικής Κουζίνας της Le Cordon Bleu στη Μαδρίτη.

Εκπαιδευμένος στις κλασικές τεχνικές στη Σχολή Εστίασης και Τουρισμού της Biarritz, η οποία βρίσκεται στη Χώρα των Βάσκων στη Γαλλία, ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός chef στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγο αργότερα, το 2003, γύρισε πίσω στη Γαλλία και εργάστηκε για κάποια χρόνια ως μαθητευόμενος στις κουζίνες αρκετών μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων του Palace Le Bristol στο Παρίσι, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, και του πολυτελέστατου Hotel Sofitel Thalassa Miramar στη Biarritz.

Το 2007, γυρίζει πίσω στην Ισπανία και, ύστερα από μία μικρής διάρκειας πρακτικής άσκησης στο εστιατόριο του Martin Berasategui (Χώρα των Βάσκων), ξεκινάει να εργάζεται ως sous-chef στην κουζίνα του Pedro Larumbe (Μαδρίτη). Ένα χρόνο αργότερα, ο Victor Perez γίνεται μέλος της ομάδας των δύο αστεριών Michelin εστιατορίου Santceloni (Μαδρίτη), όπου και ήταν chef de partie για τρία χρόνια.

Από τον Απρίλιο του 2011, είναι μέλος της ομάδας των chef της Le Cordon Bleu Μαδρίτης.

Δείτε αναλυτικά το Βιογραφικό σημείωμα του Chef - εδώ.


4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL 4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL


Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες - 18 ώρες εκπαίδευσης

Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ - 16.00 μ.μ

Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή

Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά

Κόστος Προγράμματος: 459€ (μόνο συμμετοχή)

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

*Σημείωση : Θα υπάρχουν ‘Ειδικές τιμές’ στους συμμετέχοντες για την διαμονή τους - δείτε αναλυτικά τις τιμές στην ‘ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ’




GIANFRANCO CHIARINI
ITALIAN FUSION CUISINE FOR BUFFET & A LA CARTE
16 - 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015



3ήμερη εκπαίδευση με τον Ιταλό Chef, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Gianfranco Chiarini.

Το Πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην Ιταλική Δημιουργική Κουζίνα για εστιατόρια a la carte αλλά και για Μπουφέ πολυτελών και Resort ξενοδοχείων.

Η Ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις πιο διαδεμένες κουζίνες παγκοσμίως σήμερα, καθώς, εκτός τον μεγάλο αριθμό ιταλικών εστιατορίων που υπάρχει σε κάθε χώρα, σχεδόν πάντα, το ένα από τα 2 a la carte εστιατόρια 5άστερων ξενοδοχείων, είναι ‘Ιταλικό’.

Λίγα λόγια για τον Chef
4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Γεννημένος στη Ferrara της Ιταλίας, ο Gianfranco Chiarini είναι μία διασημότητα στην πατρίδα του και βραβευμένος με αστέρι Michelin. Το προσωπικό του στυλ είναι η νέα Ιταλική Fusion Κουζίνα και η εργασιακή του πορεία περιλαμβάνει εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, κρουαζιερόπλοια και πολυτελή ξενοδοχεία. Παρ’ όλα αυτά, έχει εργαστεί επίσης και ως σύμβουλος στην έρευνα και την ανάπτυξη της μηχανικής των τροφίμων (R&D).

Μεγαλωμένος ανάμεσα στην Ιταλία, τη Βενεζουέλα (λόγω της καταγωγής της μητέρας του) και τις Η.Π.Α., ξεκινάει τις σπουδές του το 1986 στο Ινστιτούτο Alta Gastronomia στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Στο διάστημα των σπουδών του, δουλεύει παράλληλα σε αρκετά εστιατόρια. Το 1996, επιστρέφει στις Η.Π.Α., όπου και συνεχίζει τις σπουδές του στο Ινστιτούτο μαγειρικής τέχνης του Pittsburgh, επιδιώκοντας την εξειδίκευσή του στις σπουδές μαγειρικής ενώ κερδίζει πρακτική εμπειρία δουλεύοντας σε εστιατόρια και σε δεξιώσεις.

Δείτε αναλυτικά το Βιογραφικό σημείωμα του Chef - εδώ.

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Pittsburg, μετακομίζει στη Γαλλία και γράφεται στη Le Cordon Bleu στο Παρίσι.

Ενώ σπουδάζει ακόμα στη Le Cordon Bleu, από όπου και αποκτάει το Le Grand Diplome Culinaire το 2000, ξεκινάει να εργάζεται σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin και κάτω από την επίβλεψη master chef, όπως του Alain Dutournier, chef και ιδιοκτήτη του Carre des Feuillants (δύο αστέρια Michelin). Αργότερα στην Ιταλία, εργάζεται κάτω από την επίβλεψη του Executive Chef Heinz Beck στο εστιατόριο La Pergola (τρία αστέρια Michelin).

Πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ferrara, ο Chiarini, δουλεύει ως sous chef στο Antichi Sapori (ένα αστέρι Michelin) και στο Hostaria Savonarola. Πολύ αργότερα μετακομίζει στη Γερμανία, όπου και του προσφέρεται η ευκαιρία να «τρέξει» την κουζίνα του The Pirch Muhle, μαζί με τον Executive Chef και ιδιοκτήτη, S. Leypold (ένα αστέρι Michelin).

Τον Φεβρουάριο του 2011, ο Chiarini βραβεύεται για τη συμπερίληψή του στη Wikipedia, για τις επιτυχίες του και τη συμβολή του στη μαγειρική τέχνη σε έξι ηπείρους και σε όλο τον κόσμο.

Ο Chiarini μιλάει επίσης 7 γλώσσες και έχει ήδη εκδώσει μία μοναδική τριλογία βιβλίων μαγειρικής τέχνης The Golden Collection.


4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL 4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες - 18 ώρες εκπαίδευσης

Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ - 16.00 μ.μ

Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή

Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά

Κόστος Προγράμματος: 410€ (μόνο συμμετοχή)

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

*Σημείωση : Θα υπάρχουν ‘Ειδικές τιμές’ στους συμμετέχοντες για την διαμονή τους - δείτε αναλυτικά τις τιμές στην ‘ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ’




Degustation Menus

To 4TH PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL δεν σταματάει μόνο εδώ.

2 Μοναδικά Degustation Menu θα γίνουν στο εστιατόριο ‘AMVROSIA’.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ΧΡΟΝΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ - Ιαπωνική Κουζίνα

Σάββατο 14 Νοεμβρίου GIANFRANCO CHIARINI - Ιταλική Δημιουργική Κουζίνα

Κόστος - Τιμές

LE CORDON BLEU MADRID ‘SPANISH FUSION CUISINE & MODERN TAPAS’ 11 - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Κόστος Συμμετοχής : €459 (μόνο συμμετοχή)

GIANFRANCO CHIARINI ITALIAN FUSION CUISINE FOR BUFFET & A LA CARTE 16 - 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Κόστος Συμμετοχής : €410 (μόνο συμμετοχή)

*Σημείωση : Θα υπάρχουν ‘Ειδικές τιμές’ στους συμμετέχοντες για την διαμονή τους - δείτε αναλυτικά τις τιμές στην ‘ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ’




ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Οι τιμές για όσους κάνουν κράτηση για τα μενού γευσιγνωσίας και τα προγράμματα είναι πολύ προνομιακές με την συγκεκριμένη προσφορά να περιλαμβάνει τα εξής:

  • Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Le Cordon Blue(11-13/11/15)
  • Συμμετοχή στο σεμινάριο του Ιταλού σεφ Gianfranco Chiarini (16-18/11/15)
  • Δείπνο με μενού γευσιγνωσίας ιαπωνικής κουζίνας από τον σεφ Χρόνη Δαμαλά (13/11/15)
  • Δείπνο με μενού γευσιγνωσίας ιταλικής υψηλής γαστρονομίας από τον σεφ Gianfranco Chiarini (14/11/15)
  • Δωρεάν Αναβάθμιση Δωματίου
  • Διαμονή για 8 νύχτες (10-18 Νοεμβρίου) που συμπεριλαμβάνει πρωϊνό, δωρεάν ένα μασάζ, ελεύθερη χρήση του Spa, δωρεάν Wi-Fi και ελεύθερο πάρκινγκ

Τιμές

Το μονόκλινο: 1100€

Το δίκλινο: 940€ (share το δωμάτιο με άλλο ένα άτομο)

Οι προσφορές που ισχύουν για όσους δεν συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι οι εξής:

  • Δείπνο με μενού γευσιγνωσίας ιαπωνικής κουζίνας από το Χρόνη Δαμαλά(13/11/15)
  • Δείπνο με με μενού γευσιγνωσίας ιταλικής υψηλής γαστρονομίας από τον σεφ Gianfranco Chiarini (14/11/15)
  • Διαμονή για 8 νύχτες (10-18 Νοεμβρίου) σε δίκλινο δωμάτιο που συμπεριλαμβάνει πρωϊνό, ελεύθερη χρήση του Spa, δωρεάν Wi-Fi και ελεύθερο πάρκινγκ.
  • Τα παραπάνω προσφέρονται στην τιμή των 336 €, οι ειδικές προσφορές είναι περιορισμένες και ισχύουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Τα δρομολόγια με λεωφορείο έχουν ως εξής:

  • Από το αεροδρόμιο Θεσ/κης προς το ξενοδοχείο στις 10 και 15 Νοεμβρίου
  • Από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο Θεσ/κης στις 13 και 18 Νοεμβρίου

Τιμή/άτομο


  • Χωρίς επιστροφή: 33 €
  • Tαξιδιωτική περιήγηση: 60 €

Τα ωράρια θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κύριο Χαραλαμπίδη Χάρη στο 6972444820



4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Special Offer
Θα υπάρχει 20% Έκπτωση για κρατήσεις έως και τις 14 Οκτωβρίου 2015 στα Προγράμματα εκπαίδευσης

Συμμετοχή

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσετε την σχετική αίτηση ("REGISTRATION FORM") και να την στείλετε με e-mail στο:

gastronomy_essentials@mail.com


Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr




4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL
4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL