Σεμινάρια
Naturalite - Alain Ducasse Education
Inspire Your Passion. 12-14 Απριλίου 2016, Λευκωσία - Κύπρος
Σεμινάρια - Ελλάδα
Το κορυφαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης από την
ALAIN DUCASSE EDUCATION που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη,
με τις τελευταίες εξελίξεις στη παγκόσμια γαστρονομική σκηνή,
θα διεξαχθεί στις 12-14 Απριλίου, στη Λευκωσία/Κύπρος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Chef, Μάγειρες, ιδιοκτήτες
Ξενοδοχείων & εστιατορίων, F&B Managers.
Το 3ήμερο Πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει τα εξής:
Τεχνικές και συνταγές με Βάση τα Ψάρια,
τα Λαχανικά και τα Δημητριακά
ΣΤΟΧΟΣ
- Η ανάδειξη των προϊόντων και των συνδυασμών τους, με σεβασμό προς την εποχικότητα.
- Δημιουργία μοντέρνων συνταγών με σκοπό την προσαρμογή των τεχνικών και μεθόδων σε όλα τα γαστρονομικά στυλ.
Ανακαλύψτε το νέο concept "Naturalite" σχεδιασμένο από το Γάλλο Chef Alain Ducasse. στο εστιατόριό του στο Παρίσι "Alain Ducasse au Plaza Athenee".
- Ανάδειξη "ξεχασμένων" προϊόντων: προετοιμασία, μέθοδοι μαγειρέματος, μέθοδοι αναθέρμανσης, θερμοκρασία σερβιρίσματος, εμφάνιση.
- Προσαρμογή στις παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις μέσα από σκέψεις σχετικά με την επιλογή των προϊόντων και νέες τεχνικές για την προετοιμασία και το μαγείρεμα τους: ενζυμική εξαγωγή χυμών, στον ατμό και σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος.
Φωτογραφίες από: Pierre Monetta
Τεχνικές πληροφορίες προγράμματος
Χώρος Διεξαγωγής:Mitsios Trading Ltd - Τέφκρου Ανθία 70 - Δάλι - Βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας.
Ώρες προγράμματος:10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.
Κόστος προγράμματος:€500
Certificate και Σημειώσεις θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Για συμμετέχοντες εκτός Κύπρου, που θα ταξιδέψουν για το πρόγραμμα, υπάρχουν "Πακέτα διαμονής" με ειδικές τιμές - Ζητήστε μας, να σας ενημερώσουμε.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
MARK GUILLAIN - WILLIAMS
Ο Mark ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, δουλεύοντας στο "Ritz" και στο
"Fifth Floor Restaurant" του Harvey
Nichols. To 2001, o Mark γίνεται Chef στο εστιατόριο του Gilles Choukroun's,
"I' Angl' Opera" στο Παρίσι, όπου και παραμένει 2 χρόνια.
Αργότερα, θα συμμετάσχει στην ομάδα του Alain Ducasse ως Sous Chef για
το iconic Relais Plaza του Hotel Plaza-Athenee.
Από το 2008, ο Mark θα επιδείξει τις άριστες μαγειρικές του ικανότητες ως Head Chef
στο Salon Premiere Air France Lounge, το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle.
Από το 2011 και μετά, είναι ένας διακεκριμένος Chef Instructor στην Alain Ducasse Education.
NATURALITE MENU
Συνεργαζόμενα Ξενοδοχεία
SEMELI HOTEL
- Bed & Breakfast
- Single Room: €80/night
- Double Room: €90/night
Above prices include:
Free Wi-Fi, free gym, welcome drink on the arrival, a bottle of Cypriot wine and fruits on the arrival day, free Tea & Coffee in the room daily
Address: 10 Petraki Giallourou Str, Nicosia, 1077, Cyprus
Contact tel.: + 357 22452121
Fax: +357 22378291
Email: g.manager@semelihotel.com.cy &
hotel@semelihotel.com.cy
Web: www.semelihotel.com.cy
Nicosia City Center Hotel
- B/B Superior : €75/night single occupancy
- Double Room: €90/night double occupancy
Address: 70 Regeana Street , PO Box 1212, Lefkosa
Contact tel.: + 357 22712712
Fax: +357 22378291
Castelli Hotel ***
- B/B Superior : €55/night single occupancy
- Double Room: €65/night double occupancy
Above prices include:
Free WI Fi in the lobby and in the rooms.
Free Use of the Heath & Leisure Center which features an indoor heated swimming pool, fitness center and whirpool.
(Guests of Castelli can use the Health Center of the Nicosia City Center Hotel)
Address: 38 Ouzounian Steet, Nicosia 1504, Cyprus
Contact tel.: +357 22712712
Fax: +357 22680176
Email: hinnicres@cytanet.com.cy &
reservations@kennedy-hotels.com
Web: www.castellihotel.com.cy/
HILTON CYPRUS
- Bed & Breakfast
- Single or Double Room : €120/night
Address: Archbishop Makarios III Avenue - 1516 Nicosia I Cyprus
Contact tel.: +357 22 653 080
Fax: +357 22 653 050
Συμμετοχή
Για συμμετοχή σας συμπληρώστε την "Αίτηση" που θα
βρείτε στο τέλος της σελίδας.
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : +30 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
|
Amalthia Trading Ltd
|
|
MITSIOS TRADING Ltd
|
|
Thermomix
|
ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
|
Ο Φιλελεύθερος
|
|
ANT1
|
|
Περιοδικό Taste
|
|
Νο.1 Αγγλική εφημερίδα της Κύπρου - THE CYPRUS WEEKLY
|
SUPPORTER MEDIA FOR GREECE
|
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΨΑΡΙΩΝ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
|
ΨΑΡΑΓΟΡΕΣ
ΖΥΓΙ ΜΑΡΕ ΛΤΔ |
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
|
Institut Francais Chypre
|
|
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων
|
ALAIN DUCASSE AU PLAZA ATHENEE - NATURALITE
Το εστιατόριο του "Alain Ducasse au Plaza Athenee" προσφέρει ένα μεσημεριανό μενού, το οποίο
βαφτίστηκε "Naturalite". Αυτό το νέο μενού επιτρέπει να ανακαλύψετε μια κουζίνα,
που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Chef, γύρω από την τριλογία "Ψάρια-Λαχανικά-Δημητριακά".
Υπάρχει απόλυτη ανάγκη σήμερα, ο άνθρωπος, να μεταβεί σε ένα καλύτερο τρόπο διατροφής, σε αρμονία με τη φύση, υγιέστερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον - Alain Ducasse
Ενώ η γαστρονομική του αυτοκρατορία εκτείνεται στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ο
Γάλλος Chef Alain Ducasse - ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας της glocalization
(Glocalization - Σκέψου παγκόσμια, δράσε Τοπικά) - δεν φαίνεται να εγκαταλείπει το ρόλο
του μεγάλου Ηγέτη, στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Κατά την πρόσφατη επαναλειτουργία του Παρισινού εστιατορίου του στο ξενοδοχείο
Alain Ducasse Au Plaza Athenee, έχει επικεντρωθεί στην "φυσικότητα" του νέου μενού του, που
συνάδει με τις πεποιθήσεις και τις δεσμεύσεις του, μεταξύ άλλων και μέσω του Slow Food.
Για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι οι πόροι του πλανήτη γίνονται όλο και πιο σπάνιοι,
καθίσταται αναγκαίο να καταναλώνονται τροφές περισσότερο "ηθικές και δίκαιες".
Έτσι λοιπόν, ο μεγάλος Chef κηρύττει, πως η "φυσικότητα", θα είναι πλέον
ο "γαστριμαργικός φάρος" για το μέλλον.