Σεμινάρια

Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Inspire Your Passion. 10-11 Μαΐου 2016, Αθήνα

Σεμινάρια - Ελλάδα


Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Ένα μοναδικό διήμερο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής από την Ecole Ritz Escoffier Paris, θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 10 & 11 Μαΐου, στον χώρο της Οδός Κασσάνδρας, στο Βοτανικό.

Ύστερα από 3 χρόνια ανακαίνισης το ξενοδοχείο Ritz Paris και η σχολή Ecole Ritz Escoffier, θα ξανανοίξουν τις πόρτες τους, τον Ιούνιο του 2016.

Πριν την επαναλειτουργία τους, επισκέπτονται την Αθήνα, στις 10 & 11 Μαΐου, με τον Pastry Chef Christophe Messina και κάνουν την πρώτη επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα,
ύστερα από 3 χρόνια !


Το πρόγραμμα, σκοπό έχει, να συνδέσει τη παράδοση με το σήμερα.


Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Στο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν την πρώτη ημέρα, κλασσικές συνταγές ζαχαροπλαστικής, του μεγάλου Γάλλου Αρχιμάγειρα Escoffier, που έμειναν χαραγμένες, στην παγκόσμια γαστρονομική ιστορία.

Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν συνταγές, με όλες τις σύγχρονες τεχνικές "υψηλής" ζαχαροπλαστικής, που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως.

Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier
Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Certificate από την Ritz-Escoffier μαζί με το booklet των σημειώσεων του διημέρου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF

CHRISTOPHE MESSINA

Ο Pastry Chef της Ecole Ritz Escoffier / Ritz Paris Hotel, ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον γνωστό Γάλλο Pierre Herme και αμέσως μετά στο 2** Michelin εστιατόριο Bastide του Jaques Chibois.

Συνεργάστηκε με τον Guy Savoy για 2 χρόνια και στο ομώνυμο βραβευμένο με 3***Michelin εστιατόριο του αλλά και στο 1* Michelin εστιατόριο Chiberta, ιδιοκτησία του ιδίου.

Στη συνέχεια φεύγει από Γαλλία και αναλαμβάνει Head Pastry Chef στο ξενοδοχείο Abode Glasgow, στη Γλασκώβη δημιουργώντας και τα γλυκά για το fine dining εστιατόριο του Chef Michael Caines.

Το 2010 ανοίγει το ξενοδοχείο Shangri-La στο Παρίσι και εργάζεται μέχρι το Δεκέμβριο 2015 όπου και ξεκινάει από τη νέα χρονιά τη συνεργασία του με το Ritz Paris, σαν καθηγητής ζαχαροπλαστικής, στην Ecole Ritz Escoffier.

Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier
Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

Τεχνικές πληροφορίες προγράμματος

Χώρος Διεξαγωγής: Οδός Κασσάνδρας - Καστοριάς & Κασσάνδρας - Βοτανικός .

Ώρες διεξαγωγής : 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. καθημερινώς

Ώρες εκπαίδευσης: 12 σύνολο (6ώρες/ημέρα)

Γλώσσα εκπαίδευσης: Γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά

Κόστος εκπαίδευσης:

  • €130 Μέλη του ΣΕΤΕ & Ιδιώτες
  • €170 Μή Μέλη του ΣΕΤΕ


Certificate και Σημειώσεις θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Συμμετοχή

Αίτηση Εγγραφής
Για συμμετοχή σας συμπληρώστε την "Αίτηση" που θα βρείτε μέσω του Site της ΣΕΤΕ.


Contact


Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

VALRHONA logo
VALRHONA





DEALS logo
DEALS





UNILEVER logo
UNILEVER





Thermomix logo
THERMOMIX





EGEM logo
EGEM





CHEFSTYLE logo
CHEFSTYLE





4F logo
4F





DELIFRANCE logo
DELIFRANCE





FOOD CONCEPTS logo
FOOD CONCEPTS





ODOS KASSANDRAS logo
ODOS KASSANDRAS






ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

SETE logo
SETE






ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος logo
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ






ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ logo
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials logo
GASTRONOMY ESSENTIALS