Σεμινάρια
Tradition Meets Evolution - Ecole Ritz Escoffier
Inspire Your Passion. 10-11 Μαΐου 2016, Αθήνα
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διήμερο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής από την
Ecole Ritz Escoffier Paris, θα διεξαχθεί στην Αθήνα
στις 10 & 11 Μαΐου, στον χώρο της
Οδός Κασσάνδρας, στο Βοτανικό.
Ύστερα από 3 χρόνια ανακαίνισης το ξενοδοχείο Ritz Paris και
η σχολή Ecole Ritz Escoffier, θα ξανανοίξουν τις πόρτες τους,
τον Ιούνιο του 2016.
Πριν την επαναλειτουργία τους, επισκέπτονται την Αθήνα,
στις 10 & 11 Μαΐου, με τον Pastry Chef Christophe Messina
και κάνουν την πρώτη επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα,
ύστερα από 3 χρόνια !
Το πρόγραμμα, σκοπό έχει, να συνδέσει τη παράδοση με το σήμερα.
Στο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν την πρώτη ημέρα, κλασσικές συνταγές ζαχαροπλαστικής,
του μεγάλου Γάλλου Αρχιμάγειρα Escoffier, που έμειναν χαραγμένες,
στην παγκόσμια γαστρονομική ιστορία.
Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν συνταγές, με όλες τις σύγχρονες τεχνικές
"υψηλής" ζαχαροπλαστικής, που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως.
Θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Certificate από την Ritz-Escoffier μαζί με το booklet των σημειώσεων του διημέρου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
CHRISTOPHE MESSINA
Ο Pastry Chef της Ecole Ritz Escoffier / Ritz Paris Hotel, ξεκίνησε την καριέρα του
δίπλα στον γνωστό Γάλλο Pierre Herme και αμέσως μετά στο 2** Michelin
εστιατόριο Bastide του Jaques Chibois.
Συνεργάστηκε με τον Guy Savoy για 2 χρόνια και στο ομώνυμο βραβευμένο με 3***Michelin
εστιατόριο του αλλά και στο 1* Michelin εστιατόριο Chiberta, ιδιοκτησία του ιδίου.
Στη συνέχεια φεύγει από Γαλλία και αναλαμβάνει Head Pastry Chef στο ξενοδοχείο
Abode Glasgow, στη Γλασκώβη δημιουργώντας και τα γλυκά για το
fine dining εστιατόριο του Chef Michael Caines.
Το 2010 ανοίγει το ξενοδοχείο Shangri-La στο Παρίσι και εργάζεται μέχρι το
Δεκέμβριο 2015 όπου και ξεκινάει από τη νέα χρονιά τη συνεργασία του με
το Ritz Paris, σαν καθηγητής ζαχαροπλαστικής, στην Ecole Ritz Escoffier.
Τεχνικές πληροφορίες προγράμματος
Χώρος Διεξαγωγής: Οδός Κασσάνδρας - Καστοριάς & Κασσάνδρας - Βοτανικός .
Ώρες διεξαγωγής : 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. καθημερινώς
Ώρες εκπαίδευσης: 12 σύνολο (6ώρες/ημέρα)
Γλώσσα εκπαίδευσης: Γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά
Κόστος εκπαίδευσης:
- €130 Μέλη του ΣΕΤΕ & Ιδιώτες
- €170 Μή Μέλη του ΣΕΤΕ
Certificate και Σημειώσεις θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Συμμετοχή
Για συμμετοχή σας συμπληρώστε την "Αίτηση" που θα
βρείτε
μέσω του Site της ΣΕΤΕ.
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : +30 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
|
VALRHONA
|
|
DEALS
|
|
UNILEVER
|
|
THERMOMIX
|
|
EGEM
|
|
CHEFSTYLE
|
|
4F
|
|
DELIFRANCE
|
|
FOOD CONCEPTS
|
|
ODOS KASSANDRAS
|
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
|
SETE
|
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
|
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
|
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
|
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
|
GASTRONOMY ESSENTIALS
|