Σεμινάρια
Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.
Αθήνα 20 & 21 Μαρτίου 2018 με τον Chef/Τεχνολόγο Τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο.
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα
LIQUID GASTRONOMY - Από τη Θεωρία στην Πράξη,
θα διεξαχθεί από το SETE Training στην
Αθήνα στις 20 & 21 Μαρτίου, με εισηγητή τον
R&D (Research & Development) Chef του γνωστού Bar
Baba Au Rum και Τεχνολόγο Τροφίμων,
Δημήτρη Κονταράτο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά όλες τις σύγχρονες
τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από
τα καλύτερα Bar παγκοσμίως σήμερα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bar) και η θεματολογία του διημέρου θα περιλαμβάνει:
- Τυποποίηση συνταγών
- Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών
- Παραγωγή πουρέδων
- Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών
- Εκχυλίσεις
- Μαγείρεμα υπό κενό
- Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar
- Παραγωγή Bitters
- Πίκλες φρούτων
- Βασική λειτουργία Rotovap
- Προτάσεις Pairing
- Ρύθμιση γεύσης
GUEST BARTENDER: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Χαρακτηριστικά Προγράμματος
- Εκπαιδευτικές ώρες: 14
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Ημερομηνία προγράμματος: Αθήνα 20 & 21 Μαρτίου 2018
- Ώρες εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (7 ώρες/ημέρα)
- Χώρος εκπαίδευσης: Unilever Food Solutions - Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά.
Λίγα λόγια για τον Εισηγητή σας
Δημήτρης Κονταράτος - Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων
Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.
Απασχολούμενος χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και της Υγιεινής, ενώ αργότερα
κάνοντας στροφή στη Μαγειρική εργάστηκε σε Ξενοδοχεία της Ρόδου. Σε αναζήτηση εμπειριών ταξιδύει και
θητεύει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη, όπως το Noma στην Κοπεγχάγη, το Kofler & Kompanie στην
Γερμανία μαζί με Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue, και
άλλους δουλεύοντας μαγειρικά αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό.
Επιστρέφει Ελλάδα και εργάζεται για 2 χρόνια στο Platinum Hotel της Ρόδου όπου στη συνέχεια αναλαμβάνει την
κουζίνα της GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη.
Παράλληλα ασχολείται με την εκπαίδευση στην ιδιωτική σχολή Ανκο αλλά και με την έρευνα μέσω του εργαστηρίου του
Giafka R&D Studio με σπουδαίες συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους chef και Bartender.
Τον τελευταίο χρόνο είναι Chef στο Esperos Blue Village & Spa και επιμελείται
το Rattan Cuizine & cocktail στο Φαληράκι.
Λίγα λόγια για τον Bartender Παναγιώτη Αγγέλου
Λόγο της αγάπης και του πάθους του για τον χώρο της εστίασης και του μπαρ ταξίδεψε στο
Λονδίνο όπου παρακολούθησε στη σχολή Shaker Bar School ένα τμήμα για International Bartending,
παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων, στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.
Στην συνέχεια παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους
συναδέλφους του, όπως επίσης και συμμετοχή του σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Επαγγελματικά, έχει δραστηριοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Αθήνα και την Ρόδο, με σταθμούς όπως τα
Hytra restaurant και Noel bar restaurant στην Αθήνα και την εταιρία 3Ε.
Το πάθος του για εξέλιξη και δημιουργία, του έχει προσφέρει και 2 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως
την 2η θέση το 2014 στον Skinos Mediterranean Cocktails Challenge και την συμμετοχή του στην ελληνική 10αδα
του Bacardi Legacy Cocktail Competition 2018.
Κόστος συμμετοχής
- €170 για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
- €220 για Επιχειρήσεις - μη Μέλη ΣΕΤΕ
*Το SETE Training καλύπτει 50-70% του κόστους συμμετοχής
Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες αλλά και συνταγές που θα παρακολουθήσουν το διήμερο.
Αίτηση Συμμετοχής
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη σχετική αίτηση στο
Site του SETE Training
(Liquid Gastronomy - Αθήνα)
Επικοινωνία
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
|
SETE
|
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
|
Gastronomy Essentials
|
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
|
Diageo
|
|
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
|
4F
|
|
Thermomix
|
|
Metropolitan
|
|
HOME BY NATURE
|
|
VARIO
|
|
DELIFRANCE
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
|
XENEX
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
|
EGEM
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ
|
CHEFSTYLE
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΙΝΟΥ
|
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
|