Σεμινάρια

Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Αθήνα 20 & 21 Μαρτίου 2018 με τον Chef/Τεχνολόγο Τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο.

Σεμινάρια - Ελλάδα

Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα LIQUID GASTRONOMY - Από τη Θεωρία στην Πράξη, θα διεξαχθεί από το SETE Training στην Αθήνα στις 20 & 21 Μαρτίου, με εισηγητή τον R&D (Research & Development) Chef του γνωστού Bar Baba Au Rum και Τεχνολόγο Τροφίμων, Δημήτρη Κονταράτο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα καλύτερα Bar παγκοσμίως σήμερα.



Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bar) και η θεματολογία του διημέρου θα περιλαμβάνει:

  • Τυποποίηση συνταγών
  • Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών
  • Παραγωγή πουρέδων
  • Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών
  • Εκχυλίσεις
  • Μαγείρεμα υπό κενό
  • Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar
  • Παραγωγή Bitters
  • Πίκλες φρούτων
  • Βασική λειτουργία Rotovap
  • Προτάσεις Pairing
  • Ρύθμιση γεύσης

GUEST BARTENDER: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ


Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος


  • Εκπαιδευτικές ώρες: 14
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Ημερομηνία προγράμματος: Αθήνα 20 & 21 Μαρτίου 2018
  • Ώρες εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (7 ώρες/ημέρα)
  • Χώρος εκπαίδευσης: Unilever Food Solutions - Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά.

Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Λίγα λόγια για τον Εισηγητή σας


Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Δημήτρης Κονταράτος - Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.

Απασχολούμενος χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και της Υγιεινής, ενώ αργότερα κάνοντας στροφή στη Μαγειρική εργάστηκε σε Ξενοδοχεία της Ρόδου. Σε αναζήτηση εμπειριών ταξιδύει και θητεύει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη, όπως το Noma στην Κοπεγχάγη, το Kofler & Kompanie στην Γερμανία μαζί με Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue, και άλλους δουλεύοντας μαγειρικά αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό.

Επιστρέφει Ελλάδα και εργάζεται για 2 χρόνια στο Platinum Hotel της Ρόδου όπου στη συνέχεια αναλαμβάνει την κουζίνα της GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη.

Παράλληλα ασχολείται με την εκπαίδευση στην ιδιωτική σχολή Ανκο αλλά και με την έρευνα μέσω του εργαστηρίου του Giafka R&D Studio με σπουδαίες συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους chef και Bartender.

Τον τελευταίο χρόνο είναι Chef στο Esperos Blue Village & Spa και επιμελείται το Rattan Cuizine & cocktail στο Φαληράκι.

Λίγα λόγια για τον Bartender Παναγιώτη Αγγέλου


Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Λόγο της αγάπης και του πάθους του για τον χώρο της εστίασης και του μπαρ ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε στη σχολή Shaker Bar School ένα τμήμα για International Bartending, παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων, στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.

Στην συνέχεια παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους του, όπως επίσης και συμμετοχή του σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επαγγελματικά, έχει δραστηριοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Αθήνα και την Ρόδο, με σταθμούς όπως τα Hytra restaurant και Noel bar restaurant στην Αθήνα και την εταιρία 3Ε.

Το πάθος του για εξέλιξη και δημιουργία, του έχει προσφέρει και 2 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως την 2η θέση το 2014 στον Skinos Mediterranean Cocktails Challenge και την συμμετοχή του στην ελληνική 10αδα του Bacardi Legacy Cocktail Competition 2018.

Κόστος συμμετοχής


  • €170 για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • €220 για Επιχειρήσεις - μη Μέλη ΣΕΤΕ

*Το SETE Training καλύπτει 50-70% του κόστους συμμετοχής


Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη. Liquid Gastronomy Από την Θεωρία στην Πράξη.

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες αλλά και συνταγές που θα παρακολουθήσουν το διήμερο.


Αίτηση Συμμετοχής



Αίτηση Εγγραφής

Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη σχετική αίτηση στο Site του SETE Training (Liquid Gastronomy - Αθήνα)

Επικοινωνία


Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

SETE logo
SETE






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials logo
Gastronomy Essentials





ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Johnne Walker Logo
Diageo





UNILEVER FOOD SOLUTIONS Logo
UNILEVER FOOD SOLUTIONS





4F Logo
4F





Thermomix Logo
Thermomix





Metropolitan Logo
Metropolitan





HOME BY NATURE Logo
HOME BY NATURE





VARIO Logo
VARIO





DELIFRANCE
DELIFRANCE






ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

XENEX logo
XENEX





ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE

EGEM Logo
EGEM





ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

CHEFSTYLE logo
CHEFSTYLE





ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΙΝΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ  logo
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ