Σεμινάρια
The 'One Type' Cake Project - Κύπρος 2018
French Pastry Chef Emmanuel Hammon
Σεμινάρια - Κύπρος
Ο Γάλλος Pastry Chef Emmanuel Hamon
θα παρουσιάσει ένα κορυφαίο και χρήσιμο
εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής, στην
Λευκωσία στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2018.
Το τεχνικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασίζεται στο σκεπτικό της
εργονομίας και της οικονομίας εντός ενός ζαχαροπλαστείου,
είτε πρόκειται για ζαχαροπλαστείο ξενοδοχείου είτε καταστήματος και θα
παρουσιάσει τρόπους παρασκευής κορυφαίων και ιδιαίτερων επιδορπίων,
με λιγότερη προετοιμασία.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενδεικτικά:
- Δημιουργία 5 διαφορετικών μους και 2 πιο κρεμώδη από μία creme anglaise.
- Ανακύκλωση πούδρας καρυδιού και δημιουργία μπισκότου καρυδιού.
- Βάση (biscuit) - πως παρασκευάζουμε διαφορετικές βάσεις από μόνο μία συνταγή
- Παρασκευή χειροποίητης πραλίνας και εντυπωσιακή μείωση του κόστους αγοράς έτοιμης πραλίνας.
- Τεχνικές γλασαρίσματος, ζελέ φρούτων, διαφορετικές συνταγές για Cremaux κ.α.
Ένα πραγματικά τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που δεν πρέπει να χάσει κανένας επαγγελματίας.
Emmanuel Hamon CV
Γεννημένος το 1969 στην πατρίδα της κρέπας και των galettes, τη Βρετάνη, ο Emmanuel Hamon ξεκίνησε τη
δραστήρια πορεία του αμέσως μόλις πιστοποιήθηκε ως ζαχαροπλάστης και chocolatier.
Στα πρώτα του βήματα, σε ηλικία μόλις 18 ετών, επιλέγει να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου παραμένει για ενάμισι χρόνο.
Επιστρέφοντας στην έδρα του, συνεργάζεται με διακεκριμένες επιχειρήσεις στο Brest και στο Quimper ως ζαχ/της και αργότερα ως επικεφαλής.
Στην ηλικία των 30 επιστρέφει στην Αγγλία για να εργαστεί στο Kent όπου παραμένει για δύο χρόνια ενώ το 2001
επιστρέφει στο Brest για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο που περιλαμβάνει τη δική του επιχείρηση και το καταφέρνει:
ανοίγει δικό του ζαχ/τείο και δύο χρόνια μετά δημιουργεί μια σειρά από καραμέλες με την επωνυμία P'tit Zef
με ανταπόκριση που ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας και φτάνει μέχρι Νέα Υόρκη και Οσάκα.
Η προσφορά του αναγνωρίζεται με τον καιρό, η δημιουργική και μοντέρνα δουλειά του χρίζει ιδιαίτερης εκτίμησης
από το κοινό και η gourmet αδελφότητα Marmite d'or τον επιβραβεύει απονέμοντάς του τιμητικό δίπλωμα γι' αυτή.
Το τρίπτυχο γεύση-design-αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τα γλυκά του σύντομα τα καθιστά σημείο αναφοράς
στο χώρο της υψηλής ζαχ/κής και πρωταγωνιστή της θεματολογίας αμέτρητων άρθρων και συνεντεύξεων σε εγχώρια
και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το βεληνεκές της διεθνούς του επιτυχίας επεκτείνεται το 2011 όταν κερδίζει το
βραβείο του ομορφότερου χριστουγεννιάτικου κορμού με τη δημιουργία του Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη ενώ το 2012
εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το διεθνούς κύρους Magazine Pasticceria Internazionale World Wide Edition.
Ο Pastry Chef συνεργάζεται επίσης στο συμβουλευτικό κομμάτι με την ουκρανική Vito-House δημιουργώντας για
λογαριασμό τους μία σειρά από προϊόντα αρτοποιείας και ζαχ/κής που προορίζονται για την αγορά σε χώρες του πρώην
ανατολικού μπλοκ. Μεταξύ άλλων είναι επίσης πρεσβευτής της CasaLuker, του μεγαλύτερου brand προϊόντων σοκολάτας
που εδρεύει στην Κολομβία και για λογαριασμό της εταιρείας δημιουργεί συνταγές και πραγματοποιεί σχετικές επιδείξεις
σε Ευρώπη και ανατολικές χώρες. Στη συνεργασία του ωστόσο με τη διεθνή κοινότητα PAVONI ITALIA εξειδικεύεται στο κομμάτι
της διακόσμησης και στη δημιουργία καλλιτεχνικών παρασκευών σοκολάτας με καλούπια.
Πληροφορίες προγράμματος
Χώρος διεξαγωγής Κύπρος: Mitsios trading Ltd. - Τέφκρου Ανθία 70 - Δάλι 2540 - Λευκωσία
Ώρες & ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα - 12 ώρες εκπαίδευσης)
Κόστος συμμετοχής Κύπρος: 250€ (θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων)
Διοργάνωση: Gastronomy Essentials
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν στο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Πληροφορίες / Συμμετοχή
Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : +30 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION