Σεμινάρια

The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

French Pastry Chef Emmanuel Hammon

Σεμινάρια - Ελλάδα

Figure 1

Ο Γάλλος Pastry Chef Emmanuel Hamon θα παρουσιάσει ένα κορυφαίο και χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής, στην Αθήνα στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2019.

Το τεχνικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασίζεται στο σκεπτικό της εργονομίας και της οικονομίας εντός ενός ζαχαροπλαστείου, είτε πρόκειται για ζαχαροπλαστείο ξενοδοχείου είτε καταστήματος και θα παρουσιάσει τρόπους παρασκευής κορυφαίων και ιδιαίτερων επιδορπίων, με λιγότερη προετοιμασία.


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενδεικτικά:

  • Δημιουργία 5 διαφορετικών μους και 2 πιο κρεμώδη από μία creme anglaise.
  • Ανακύκλωση πούδρας καρυδιού και δημιουργία μπισκότου καρυδιού.
  • Βάση (biscuit) - πως παρασκευάζουμε διαφορετικές βάσεις από μόνο μία συνταγή
  • Παρασκευή χειροποίητης πραλίνας και εντυπωσιακή μείωση του κόστους αγοράς έτοιμης πραλίνας.
  • Τεχνικές γλασαρίσματος, ζελέ φρούτων, διαφορετικές συνταγές για Cremaux κ.α.
The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019 The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019 The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019 The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019 The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019 The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

Ένα πραγματικά τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που δεν πρέπει να χάσει κανένας επαγγελματίας.


The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

Emmanuel Hamon CV

The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

Γεννημένος το 1969 στην πατρίδα της κρέπας και των galettes, τη Βρετάνη, ο Emmanuel Hamon ξεκίνησε τη δραστήρια πορεία του αμέσως μόλις πιστοποιήθηκε ως ζαχαροπλάστης και chocolatier.

Στα πρώτα του βήματα, σε ηλικία μόλις 18 ετών, επιλέγει να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου παραμένει για ενάμισι χρόνο.

Επιστρέφοντας στην έδρα του, συνεργάζεται με διακεκριμένες επιχειρήσεις στο Brest και στο Quimper ως ζαχ/της και αργότερα ως επικεφαλής.

Στην ηλικία των 30 επιστρέφει στην Αγγλία για να εργαστεί στο Kent όπου παραμένει για δύο χρόνια ενώ το 2001 επιστρέφει στο Brest για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο που περιλαμβάνει τη δική του επιχείρηση και το καταφέρνει: ανοίγει δικό του ζαχ/τείο και δύο χρόνια μετά δημιουργεί μια σειρά από καραμέλες με την επωνυμία P'tit Zef με ανταπόκριση που ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας και φτάνει μέχρι Νέα Υόρκη και Οσάκα.

Η προσφορά του αναγνωρίζεται με τον καιρό, η δημιουργική και μοντέρνα δουλειά του χρίζει ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό και η gourmet αδελφότητα Marmite d'or τον επιβραβεύει απονέμοντάς του τιμητικό δίπλωμα γι' αυτή.

Το τρίπτυχο γεύση-design-αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τα γλυκά του σύντομα τα καθιστά σημείο αναφοράς στο χώρο της υψηλής ζαχ/κής και πρωταγωνιστή της θεματολογίας αμέτρητων άρθρων και συνεντεύξεων σε εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το βεληνεκές της διεθνούς του επιτυχίας επεκτείνεται το 2011 όταν κερδίζει το βραβείο του ομορφότερου χριστουγεννιάτικου κορμού με τη δημιουργία του Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη ενώ το 2012 εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το διεθνούς κύρους Magazine Pasticceria Internazionale World Wide Edition.

Ο Pastry Chef συνεργάζεται επίσης στο συμβουλευτικό κομμάτι με την ουκρανική Vito-House δημιουργώντας για λογαριασμό τους μία σειρά από προϊόντα αρτοποιείας και ζαχ/κής που προορίζονται για την αγορά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μεταξύ άλλων είναι επίσης πρεσβευτής της CasaLuker, του μεγαλύτερου brand προϊόντων σοκολάτας που εδρεύει στην Κολομβία και για λογαριασμό της εταιρείας δημιουργεί συνταγές και πραγματοποιεί σχετικές επιδείξεις σε Ευρώπη και ανατολικές χώρες. Στη συνεργασία του ωστόσο με τη διεθνή κοινότητα PAVONI ITALIA εξειδικεύεται στο κομμάτι της διακόσμησης και στη δημιουργία καλλιτεχνικών παρασκευών σοκολάτας με καλούπια.

Πληροφορίες προγράμματος

Χώρος διεξαγωγής: Optima Gastronomy Lab - Πειραιώς 35 - Μοσχάτο
(άνωθεν Metro Cash n Carry)

Ώρες & ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα - 12 ώρες εκπαίδευσης)

Κόστος συμμετοχής: 160€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος. 220€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ.
*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής

Διοργανωτής: ΙΝΣΕΤΕ

Συντονιστής: Gastronomy Essentials

The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν στο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Πληροφορίες / Συμμετοχή

The 'One Type' Cake Project - Αθήνα 2019

Αίτηση Εγγραφής

Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training The "One Type" Cake Project

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION