Σεμινάρια

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Chef Γρηγόρης Χέλμης

Σεμινάρια - Ελλάδα

Figure 1

Ύστερα από τα πολύ επιτυχημένα προγράμματα με τον Chef Γρηγόρη Χέλμη την προηγούμενη σεζόν συνεχίζουμε και φέτος λόγω μεγάλης ζήτησης από εσάς και υλοποιούμε δύο hands on practice προγράμματα εκπαίδευσης, για 16 επαγγελματίες ανά πρόγραμμα, όπου θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στην Θεσσαλονίκη στις 12 & 13 Δεκεμβρίου και στην Ρόδο 9 & 10 Ιανουαρίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, όλα τα μυστικά των παστών αλιευμάτων και τις βασικές αρχές αλλαντοποιίας.


Αναλυτικό πρόγραμμα:

Την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί:

  • Στον αρωματισμό του αλατιού, τις ιδιότητές του καθώς και τους τύπους αλατιών
  • Υγρή πάστωση
  • Ημι-πάστωση
  • Τύπους αλλαντικών
  • Νιτρικά και καλλιέργειες
  • Ph νερού
  • Ψησίματα

Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε:

  • Πάστωση Salt Box
  • Βαριά πάστωση
  • Θερμική επεξεργασία/κάπνισμα
  • Ωρίμανση
  • Ξήρανση
  • Σαλάμια

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φέρουν μαζί την στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια του διημέρου.


Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων
Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Κόστος Συμμετοχής


  • 180€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ

*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής


Χαρακτηριστικά Προγραμμάτων

Ημερομηνίες διεξαγωγής

  • Θεσσαλονίκη 12 & 13 Δεκεμβρίου 2018
  • Ρόδο 9 & 10 Ιανουαρίου 2019

Ώρες προγραμμάτων: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (7 ώρες/ημέρα/14 ώρες σύνολο)

  • Θεσσαλονίκη: 15.00 μ.μ. - 21.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
  • Ρόδος: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)

Χώροι προγραμμάτων:

  • Θεσσαλονίκη: ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Τσιμισκή 14
  • Ρόδος: ΑΝΚΟ ACADEMY - Γ. Σεφέρη 78-80, Εμπορικό κέντρο Μήδεια

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Γρηγόρης Χέλμης - Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Χέλμης ξεκίνησε ως trainee το 1989 στο Athenaum Intercontinental υπό την επίβλεψη του Νίκου Σαράντου, και συνέχισε μέχρι και το 2002, όπου και ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.

Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel, στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο από το πόστο του executive chef της σχολής.

Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της εταιρείας.

Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα Downvillage (μαύρο σκόρδο).

Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο τσιπουράδικο (ΜεΖεν , Βόλο - Θεσσαλονίκη) αλλά και σε σεμινάρια και παρουσιάσεις στο κομμάτι των παστών, αλίπαστων αλλά και παραδοσιακών αλλαντικών και ωριμάνσεων το οποίο είναι και ο τομέας που πλέον εξειδικεύεται.

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Διοργανωτής

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

Συντονιστής

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Metropolitan Logo
METROPOLITAN





MALLIARIS Logo
MALLIARIS





BRADLEY Logo
BRADLEY





THERMOMIX Logo
THERMOMIX





4F Logo
4F





ALIOS Logo
ALIOS





XENEX Logo
XENEX





ΙΕΚ ΑΚΜΗ Logo
ΙΕΚ ΑΚΜΗ





ANKO ACADEMY
ANKO ACADEMY





DELIFRANCE
DELIFRANCE





VARIO Logo
VARIO






ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE

EGEM Logo
ΕΓΕΜ





ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

CHEFSTYLE logo
CHEFSTYLE





ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΙΝΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ logo
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ






Πληροφορίες / Συμμετοχή

Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων


Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη κατάλληλη αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στα παρακάτω links:

Θεσσαλονίκη 12 & 13 Δεκεμβρίου 2018 ή
Ρόδος 9 & 10 Ιανουαρίου 2019

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : +30 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION