Σεμινάρια
Βασικές Αρχές Αλλαντοποιίας και Παστών Αλιευμάτων
Chef Γρηγόρης Χέλμης
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ύστερα από τα πολύ επιτυχημένα προγράμματα με τον
Chef Γρηγόρη Χέλμη την προηγούμενη σεζόν συνεχίζουμε και
φέτος λόγω μεγάλης ζήτησης από εσάς και υλοποιούμε
δύο hands on practice προγράμματα εκπαίδευσης, για
16 επαγγελματίες ανά πρόγραμμα, όπου θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ,
στην Θεσσαλονίκη στις 12 & 13 Δεκεμβρίου και στην Ρόδο 9 & 10 Ιανουαρίου,
όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά,
όλα τα μυστικά των παστών αλιευμάτων και τις βασικές αρχές αλλαντοποιίας.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί:
- Στον αρωματισμό του αλατιού, τις ιδιότητές του καθώς και τους τύπους αλατιών
- Υγρή πάστωση
- Ημι-πάστωση
- Τύπους αλλαντικών
- Νιτρικά και καλλιέργειες
- Ph νερού
- Ψησίματα
Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε:
- Πάστωση Salt Box
- Βαριά πάστωση
- Θερμική επεξεργασία/κάπνισμα
- Ωρίμανση
- Ξήρανση
- Σαλάμια
Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φέρουν μαζί την στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Κόστος Συμμετοχής
- 180€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
- 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ
*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής
Χαρακτηριστικά Προγραμμάτων
Ημερομηνίες διεξαγωγής
- Θεσσαλονίκη 12 & 13 Δεκεμβρίου 2018
- Ρόδο 9 & 10 Ιανουαρίου 2019
Ώρες προγραμμάτων: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (7 ώρες/ημέρα/14 ώρες σύνολο)
- Θεσσαλονίκη: 15.00 μ.μ. - 21.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
- Ρόδος: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)
Χώροι προγραμμάτων:
- Θεσσαλονίκη: ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Τσιμισκή 14
- Ρόδος: ΑΝΚΟ ACADEMY - Γ. Σεφέρη 78-80, Εμπορικό κέντρο Μήδεια
Γρηγόρης Χέλμης - Βιογραφικό
Ο Γρηγόρης Χέλμης ξεκίνησε ως trainee το 1989 στο Athenaum Intercontinental υπό την επίβλεψη του
Νίκου Σαράντου, και συνέχισε μέχρι και το 2002, όπου και ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel, στήνοντας
παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο από το πόστο του
executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της εταιρείας.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες
μαγειρικές δράσεις και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα
Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο
τσιπουράδικο (ΜεΖεν , Βόλο - Θεσσαλονίκη) αλλά και σε σεμινάρια και παρουσιάσεις στο κομμάτι
των παστών, αλίπαστων αλλά και παραδοσιακών αλλαντικών και ωριμάνσεων το οποίο
είναι και ο τομέας που πλέον εξειδικεύεται.
Διοργανωτής
Συντονιστής
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
|
METROPOLITAN
|
|
MALLIARIS
|
|
BRADLEY
|
|
THERMOMIX
|
|
4F
|
|
ALIOS
|
|
XENEX
|
|
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
|
|
ANKO ACADEMY
|
|
DELIFRANCE
|
|
VARIO
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
|
ΕΓΕΜ
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ
|
CHEFSTYLE
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΙΝΟΥ
|
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
|
Πληροφορίες / Συμμετοχή
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε τη κατάλληλη αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στα παρακάτω links:
Θεσσαλονίκη 12 & 13 Δεκεμβρίου 2018 ή
Ρόδος 9 & 10 Ιανουαρίου 2019
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : +30 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION