Σεμινάρια
Ταξίδι στη καρδιά της Γαστρονομίας vol.4
ΛΥΩΝ - ΓΑΛΛΙΑ, 1 - 6 Απριλίου 2019, Gastronomy Essentials & MOF's
Σεμινάρια - Εξωτερικού
Ένα εξαιρετικό ταξίδι για 12 επαγγελματίες (Pastry Chefs, Chefs), θα
υλοποιηθεί τη πρώτη εβδοιμάδα του Απριλίου, αυτή τη φορά,
στην καρδιά μιας άλλης γαστρονομικής πρωτεύουσας, της Λυών, στη Γαλλία.
Η Λυών χαρακτηρίζεται σαν η Γαστρονομική πρωτεύουσα της
Γαλλίας με πολλά εστιατόρια, οινοποιεία και πολλά αρτοζαχαροπλαστεία.
Το ταξίδι αυτό θα έχει γλυκό χαρακτήρα καθώς θα συνοδεύεται από μία μοναδική τριήμερη εκπαίδευση
υψηλού επιπέδου στο Ναό της Ζαχαροπλαστικής, την πασίγνωστη σχολή ENSP (Ecole Nationale Superieure De Patisserie),
στο Yssingeaux, όπου ο MOF Pastry Chef Jerome CHAUCESSE, θα παρουσιάσει ένα hands on πρόγραμμα με θέμα Michelin star Plated Desserts.
Ένα μοναδικό Masterclass με τον Jerome CHAUCESSE όπου θα παρουσιάσει γλυκά όπως :
- Tarte 2 Choc
- Ile flottante mangue-ananas
- "Tarte" renversee aux fraises, bulle de citron
- Choco-noisette facon "Duplo"
- Macaronade a la rose, confit framboise
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε το εργοστάσιο σοκολάτας της
VALRHONA (La Cite du Chocolat VALRHONA), θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο ωραία Οινοποιεία της περιοχής, το
Winery Chapoutier καθώς στο πακέτο θα υπάρχει και ένα γεύμα σε ένα από τα κορυφαία, βραβευμένα, εστιατόρια της Λυών.
Θα μεταφερθούμε στη μαγική ατμόσφαιρα του χωριού Puy-en-Velay και θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε και το Yssingeaux, το χωριό όπου βρίσκεται η ENSP.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Certificate από την ENSP μαζί με τις συνταγές τυπωμένες και τις σημειώσεις σε USB stick όπως και φωτογραφικό υλικό και video από όλο το ταξίδι μας
Κόστος Συμμετοχής
€2800 - €200 (Χορηγία DELIFRANCE)
Τελική Τιμή: €2600
Στη παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται τα εξής :
- Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο για 5 διανυκτερεύσεις στο Chateau de Montbarnier (δωμάτια της ENSP) και 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Λυών. (Όσοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν με τις/τους συντρόφους τους - η χρέωση του δωματίου δεν αλλάζει).
- 3 ήμερη εκπαίδευση στην ENSP με τον Γάλλο MOF Jerome Chaucesse
- Δείπνο σε βραβευμένο εστιατόριο της Λυών
- Επίσκεψη σε Οινοποιείο της Λυών (Winery Chapoutier) και γευστική δοκιμή κρασιών
- Επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας της VALRHONA (La Cite du Chocolat VALRHONA)
- Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Le Puy-en-Velay
- Μεταφορές από και προς όλους τους προορισμούς στη Γαλλία, με πούλμαν
Στην τιμή πακέτου ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα ταξιδέψουν όλοι από τον ίδιο προορισμό προς Λυών.
Pastry Chef Jerome CHAUCESSE
Διοργανωτής
|
Gastronomy Essentials
|
Χρυσός Χορηγός
|
DELIFRANCE
Χορηγία €200 στο κάθε συμμετέχοντα |
Πληροφορίες / Συμμετοχή
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : +30 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION