Σεμινάρια
Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο
R&D Chef Γρηγόρης Χέλμης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 & 31 Οκτωβρίου 2019
Σεμινάρια - Ελλάδα
Σε συνέχεια των περσινών επιτυχημένων προγραμμάτων με τον
Chef Γρηγόρη Χέλμη, στα Παστά και την Αλλαντοποιία, συνεχίζουμε και
φέτος με δύο μοναδικά hands on practice προγράμματα εκπαίδευσης,
για 16 επαγγελματίες το καθένα και θέμα Μοντέρνες Ιδέες
για Σύγχρονο Τσιπουράδικο όπου θα υλοποιηθούν από το
ΙΝΣΕΤΕ, στη Θεσσαλονίκη στις 30 & 31 Οκτωβρίου 2019
Στα προγράμματα αυτά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονους συνδυασμούς ελληνικής κουζίνας,
με βασικό γνώμονα τη δημιουργικότητα αλλά και το κόστος, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε κουζίνες Μεζεδοπωλείων και
Τσιπουράδικων ανά την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα:
Θα αναλυθεί η φιλοσοφία, η ιστορία και η κουλτούρα των Τσιπουράδικων του Βόλου.
Θα γίνει μία εισαγωγή στα Αλίπαστα, με πρακτική άσκηση στην προετοιμασία παστουρμά γαλέου, γαύρου μαρινάτου garam masala, σκουμπρί ημίπαστο με gommasio και τσίρου πολίτικου.
Θα συνεχίσουμε με καβουρμά πρόβειο, μους ταραμά και θράψαλο που θα προετοιμαστεί με την τεχνική που παρασκευάζουμε το κοκορέτσι (κοκορέτσι θράψαλο).
Θα ασχοληθούμε με συνοδευτικά διάφορων παρασκευών σε χόρτα και πατάτες και θα ολοκληρώσουμε με παστώματα και καπνίσματα, γύρο τόνου, μύδια σπετζοφάι κ.α.
Σημαντικός παράγοντας σε όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα το Τσίπουρο, οι ποικιλίες και τα blended, όπου θα μας τα αναλύσει ο συνιδιοκτήτης του ΜΕΖΕΝ,
Ανδρέας Διακοδημήτρης, καθώς θα δοκιμάζουμε στο τέλος του διημέρου όλες τις παρασκευές με συνοδεία αποσταγμάτων.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί την στολή και τα μαχαίρια τους και στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές, που θα παρασκευάσουν μαζί με τον Chef, κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Κόστος Συμμετοχής
- 180€ για Επιχειρήσεις-Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
- 250€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής
Χώρος και ώρες προγράμματος
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Θεσσαλονίκη 30 & 31 Οκτωβρίου 2019
Χώρος προγράμματος: ΔΕΛΤΑ 360 - Ερμού 45
Διοργανωτής
Συντονιστής
Χορηγοί
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
Μοντέρνες Ιδέες για Σύγχρονο Τσιπουράδικο - Θεσσαλονίκη 30 & 31 Οκτωβρίου 2019
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION