Σεμινάρια
Fermentation Elements, Θεωρία και Πράξη.
Αθήνα, 19 & 20 Φεβρουαρίου 2020 - Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων Δημήτρης Κονταράτος
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα aκόμα καινοτόμα πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο
FERMENTATION ELEMENTS, θα διοργανωθεί από το
ΙΝΣΕΤΕ, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef
Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου GIAFKA,
στην Αθήνα στις 19 & 20 Φεβρουαρίου 2020.
Το πρόγραμμα θα είναι demonstration με γευστική δοκιμή και θα παρουσιαστούν
στους συμμετέχοντες η θεωρία και οι τεχνικές για την επίτευξη της ζύμωσης,
προσφέροντας απαραίτητες γνώσεις και
εφόδια για μία ασφαλή και ελέγξιμη παραγωγή.
Οι συμμετέχοντες παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτή την γρήγορα αναπτυσσόμενη, νέα τάση στην κουζίνα και στο μπαρ.
Outline Προγράμματος
- Τι είναι η ζύμωση, Πως ξεκίνησε, Παραδείγματα
- Ο μικρόκοσμος. Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί
- Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα
- Πως ελέγχονται και παρακολουθούνται
- Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων
- Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum κ.α.
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό)
Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν.
Κόστος Συμμετοχής
- 160€ για Επιχειρήσεις-Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
- 220€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ
To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής
Χαρακτηριστικά προγράμματος
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19 & 20 Φεβρουαρίου 2020
Χώρος διεξαγωγής: UNILEVER Food Solutions, Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10, Κηφισιά
Ώρες: 10.00 μ.μ. - 16.00 μ.μ.
Διοργανωτής
Συντονιστής
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
Fermentation Elements -
Αθήνα 19 & 20 Φεβρουαρίου 2020
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION