Σεμινάρια
Webinar - Fermentation Elements
Ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar,
θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ,
στις 8 Φεβρουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2021,
με θέμα FERMENTATION ELEMENTS, ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων,
με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef
Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου GIAFKA.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Α' μάγειρες, Chef και σε προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και
ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Η ζύμωση και οι τεχνικές της, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.
Από την ανακάλυψη των ζυμούμενων μέχρι και σήμερα, η διαδικασία έχει εξηγηθεί και αναλυθεί επαρκώς,
με αποτέλεσμα το μόνο που χρειάζεται από τους επαγγελματίες, να είναι η απόκτηση της απαραίτητης γνώσης,
ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν σωστά και πάνω από όλα, με ασφάλεια.
Στη διήμερη αυτή online εκπαίδευση, θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές, για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες
να κατανοήσουν κάποιες από τις βασικές τεχνικές ζύμωσης, αλλά και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια,
έτσι ώστε να είναι ασφαλής και ελέγξιμη η παραγωγή τους.
Με αυτήν τη στόχευση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη νέα αυτή τάση στην κουζίνα και το μπαρ.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Τι είναι η ζύμωση;
- Πώς ξεκίνησε;
- Παραδείγματα.
- Ο μικρόκοσμος.
- Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
- Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα.
- Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται;
- Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων;
- Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum κ.α.
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό).
Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Διάρκεια: 2 ημέρες / 10 ώρες.
- Τόπος υλοποίησης: Online.
- Ημερομηνίες Υλοποίησης:
- Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, 15:00 - 20:00
- Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, 15:00 - 20:00
KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
- Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
- Systemic Thinking / Συστημική Σκέψη
- Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet,
με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Διοργανωτής
Συντονιστής
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
Fermentation Elements.
Ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων.
Mε τον Chef και Τεχνολόγο Τροφίμων, Δημήτρη Κονταράτο.
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χρυσοί Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
ALIOS
|
|
METROPOLITAN FOODS
|
Αγ. Άννης 3 και, Δημ. Γούναρη, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33 - Αθήνα Τηλ. 21 0346 6500 Website: www.metropolitanfoods.gr Email: info@metropolitanfoods.gr |
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
|
|
HOME
|
Αγίου Γεωργίου 18, Λυκόβρυση 141 23 - Αθήνα Τηλ. 21 1183 4176 Website: www.homebynature.gr Email: home@homebynature.gr |
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΕ
|
ΔΡ. Κ.Ι.ΒΑΜΒΑΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αθήνα - Τζαβέλλα 9 - Κάτω Χαλάνδρι 152 31 Τηλ. 210 6748973 Θεσσαλονίκη - Παπαναστασίου 102 - Χαριλάου 546 42 Τηλ. 2310 903971 Website: www.analytical.gr Email: contact@analytical.gr |
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
|
Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.cookinghellas.gr Email: info@cookinghellas.gr |
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
|
Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 21 0957 7180 Website: www.kiourtzoglou.gr Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr |
JGT Global
|
Αθήνα, 10672, Σόλωνος 53 & Σίνα Τηλ. 694 6000004 Website: www.jgtglobal.gr Email: jtsitsilonis@jgtglobal.gr |
Χορηγός Εξοπλισμού
ΧΕΝΕΧ
|
Χορηγός Tableware
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |
Χορηγός Ένδυσης
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |