Σεμινάρια

Webinar - Fermentation Elements

Ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Webinar - Fermentation Elements

Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 8 Φεβρουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα FERMENTATION ELEMENTS, ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Chef Δημήτρη Κονταράτο, του Ερευνητικού Εργαστηρίου GIAFKA.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Α' μάγειρες, Chef και σε προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Η ζύμωση και οι τεχνικές της, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.

Από την ανακάλυψη των ζυμούμενων μέχρι και σήμερα, η διαδικασία έχει εξηγηθεί και αναλυθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα το μόνο που χρειάζεται από τους επαγγελματίες, να είναι η απόκτηση της απαραίτητης γνώσης, ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν σωστά και πάνω από όλα, με ασφάλεια.


Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements

Στη διήμερη αυτή online εκπαίδευση, θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές, για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν κάποιες από τις βασικές τεχνικές ζύμωσης, αλλά και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε να είναι ασφαλής και ελέγξιμη η παραγωγή τους.

Με αυτήν τη στόχευση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη νέα αυτή τάση στην κουζίνα και το μπαρ.

Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  • Τι είναι η ζύμωση;
  • Πώς ξεκίνησε;
  • Παραδείγματα.
  • Ο μικρόκοσμος.
  • Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
  • Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα.
  • Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται;
  • Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων;
  • Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum κ.α.
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό).

Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Διάρκεια: 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τόπος υλοποίησης: Online.
  • Ημερομηνίες Υλοποίησης:
    • Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, 15:00 - 20:00
    • Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, 15:00 - 20:00

KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)

  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης
  • Systemic Thinking / Συστημική Σκέψη
  • Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements Webinar - Fermentation Elements


Διοργανωτής

Webinar - Fermentation Elements

Συντονιστής

Webinar - Fermentation Elements

Επικοινωνία


Webinar - Fermentation Elements

Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:

Fermentation Elements.
Ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων.
Mε τον Chef και Τεχνολόγο Τροφίμων, Δημήτρη Κονταράτο.


Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Χρυσοί Χορηγοί



UNILEVER FOOD SOLUTIONS
UNILEVER FOOD SOLUTIONS logo

Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα

Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700
Τηλ. 210 6304555
Website: www.unileverfoodsolutions.gr

ALIOS
Alios logo



Αράχθου 17, 18346
ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210 4915928
Website: www.alios.gr

Email: info@alios.gr
METROPOLITAN FOODS
METROPOLITAN logo





Αγ. Άννης 3 και, Δημ. Γούναρη, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33 - Αθήνα

Τηλ. 21 0346 6500
Website: www.metropolitanfoods.gr

Email: info@metropolitanfoods.gr
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε logo


Αδριανού 45, Κορωπί 194 00

Τηλ. 210 662 0515
Website: www.4fsa.gr

Email: info@4fsa.gr
HOME
HOME logo



Αγίου Γεωργίου 18, Λυκόβρυση 141 23 - Αθήνα

Τηλ. 21 1183 4176
Website: www.homebynature.gr

Email: home@homebynature.gr
DELIFRANCE HELLAS
DELIFRANCE HELLAS logo



Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51

Τηλ. 21 0425 1130
Website: www.delifrance.com

Email: etsalpatourou@delifrance.gr
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΕ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΕ logo
heidolph logo
ΔΡ. Κ.Ι.ΒΑΜΒΑΚΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αθήνα - Τζαβέλλα 9 - Κάτω Χαλάνδρι 152 31
Τηλ. 210 6748973

Θεσσαλονίκη - Παπαναστασίου 102 - Χαριλάου 546 42
Τηλ. 2310 903971

Website: www.analytical.gr

Email: contact@analytical.gr


COOKING HELLAS (THERMOMIX)
COOKING HELLAS logo



Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα

Τηλ. 21 0619 9378
Website: www.cookinghellas.gr

Email: info@cookinghellas.gr
COOK BOOKSTORE
COOK BOOKSTORE logo





Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678
Τηλ. 2108827227
Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623
Τηλ. 2310273058
Website: www.cookbookstore.gr

Email: info@cookbookstore.gr
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ logo


Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45

Τηλ. 21 0957 7180
Website: www.kiourtzoglou.gr

Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr
JGT Global
JGT Global logo


Αθήνα, 10672,
Σόλωνος 53 & Σίνα
Τηλ. 694 6000004

Website: www.jgtglobal.gr

Email: jtsitsilonis@jgtglobal.gr




Χορηγός Εξοπλισμού

ΧΕΝΕΧ
ΧΕΝΕΧ logo


Βιομηχανική Ζώνη, Αυλώνα 190 11

Τηλ. 2295 042791
Website: www.xenex.gr

Email: xenex@xenex.gr




Χορηγός Tableware

ΕΓΕΜ
ΕΓΕΜ logo





Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78

Τηλ. 21 0345 7700
Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3
Website: www.egem.gr

Email: info@egem.gr




Χορηγός Ένδυσης

CHEFSTYLE
CHEFSTYLE logo


Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα

Τηλ. 21 1012 7765
Website: www.chefstyle.gr

Email: info@chefstyle.gr