Σεμινάρια
Webinar - Γιάννης Μπαξεβάνης
Δημιουργίες σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας σε Ψάρια και Θαλασσινά
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
1 - 2 Απριλίου 2021
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar,
θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ,
στις 1 Απριλίου και 2 Απριλίου 2021,
με θέμα Δημιουργίες σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε ψάρια &
θαλασσινά, εισηγητή τον Chef
Γιάννη Μπαξεβάνη.
Προφίλ Συμμετεχόντων
- Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης.
- Α' & Β' Μάγειρες, Sous Chef, Chef.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με σκοπό να προωθήσει τη σύνδεση της ελληνικής φύσης
με την ελληνική κουζίνα.
Θα παρουσιάσει μια φιλοσοφία και έναν τρόπο σκέψης μαγειρέματος,
έτσι ώστε οι καταρτιζόμενοι να έρθουν σε επαφή με τα απλά, "ταπεινά" και ξεχασμένα υλικά
της ελληνικής φύσης (π.χ. φύκια, χαρούπι, τσουκνίδες, διάφορα είδη χόρτων).
Θα δείξουμε πώς μπορούν να αναδειχτούν και να ενταχθούν στα μενού ακόμα και των πιο
ακριβών εστιατορίων του κόσμου, δημιουργώντας καινοτόμες συνταγές και προωθώντας
σωστά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όχι μόνο στον εισαγόμενο αλλά και στον εγχώριο
τουρισμό.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
- Εποχικότητα υλικών
- Σύνδεση ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, με νέες τεχνικές μαγειρέματος
- Δημιουργία μενού με βάση το ελληνικό Naturalite
- Τρόποι προώθησης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Γιάννης Μπαξεβάνης
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας,
με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92), σε βραβευμένα εστιατόρια.
Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη υπό
την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institute of America της Νέας Υόρκης
και του Σαν Φρανσίσκο και στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου αναλαμβάνει επί 15 μέρες το φεστιβάλ
Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ.
Είναι chef του πανέμορφου εστιατορίου ΑΡΚ στην Γλυφάδα και διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι.
Διευθύνει επίσης εκτός άλλων εστιατορίων το Ferryman στην Ελούντα, την κουζίνα των
Ξενοδοχείων 6 Κλειδιά στο Πήλιο.
Ανεδείχθη δύο φορές Σεφ της Χρονιάς
από τους αναγνώστες του περιοδικού Status.
Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του
Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο.
Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν
Chef Ελπίδας του Μέλλοντος.
Γιάννης Μπαξεβάνης |
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ημέρες / 10 ώρες / (5 ώρες την ημέρα)
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Online
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Πέμπτη 01 Απριλίου 2021, 15:00 - 20:00
- Παρασκευή 02 Απριλίου 2021, 15:00 - 20:00
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του
ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ευελιξία & Καινοτομία | Κουλτούρα Μάθησης | Συστημική Σκέψη |
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
| Ψάρια & Θαλασσινά - INSETE
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χρυσοί Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
ALIOS
|
|
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
|
|
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
|
Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.cookinghellas.gr Email: info@cookinghellas.gr |
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
|
Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 21 0957 7180 Website: www.kiourtzoglou.gr Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr |
JGT Global
|
Αθήνα, 10672, Σόλωνος 53 & Σίνα Τηλ. 694 6000004 Website: www.jgtglobal.gr Email: jtsitsilonis@jgtglobal.gr |
Χορηγός Ένδυσης
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |
Χορηγός Tableware
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |