Σεμινάρια
Webinar - Γρηγόρης Χέλμης
SEACUTERIE | Θαλασσινά Αλλαντικά | Παράδοσης και Καινοτομία
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης από τη σειρά
Online Executive Seminar, θα διεξαχθεί από το
ΙΝΣΕΤΕ, στις 8 & 9 Μαρτίου 2021, με θέμα
SEACUTERIE | Θαλασσινά Αλλαντικά | Παράδοση & Καινοτομία,
με εισηγητή τον R&D Chef Γρηγόρη Χέλμη.
Προφίλ Συμμετεχόντων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μάγειρες, Chef και οποιονδήποτε ασχολείται επαγγελματικά με τα ψάρια και θέλει να εκπαιδευτεί στις νέες τάσεις της αγοράς.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seacuterie, έχει ως στόχο να αναλύσει τους τρόπους ωρίμανσης, πάστωσης και
δημιουργίας αλλαντικών από ψάρια, καθώς και την διαφορά τους από τα αντίστοιχα εδέσματα από κρέας.
Θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι χειρισμού διαφόρων ψαριών, μεγάλων και μικρών, λευκών και λιπαρών.
Θα παρουσιαστούν τεχνικες dry aging, αλλαντικά, σαλάμια και λουκάνικα από ψάρι, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο που σκοπός του είναι η μοντέρνα προσέγγιση στο θέμα Ψάρι.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Εξοπλισμός, συνθήκες και εργαλεία ωρίμανσης
- Το ψάρι με την μέθοδο του dry aging
- Παραδοσιακές τεχνικές αλίπαστων
- Μοντέρνες τεχνικές αλίπαστων
- Λουκάνικα ψαριών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Γρηγόρης Χέλμης
Ο Γρηγόρης Χέλμης ξεκίνησε το 1989 στο Athenaum Intercontinental,
έως και το 2002 όπου και ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel,
στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο
από το πόστο του executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της αλυσίδας.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις
και project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα
Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο Μάυρο σκόρδο και την ανάπτυξη των προιοντων του ,
καθώς και στο δικό του τσιπουράδικο (ΜεΖεν, Βόλος - Θεσσαλονική), όπου εξειδικεύεται στο κομμάτι των παραδοσιακών παστών
και αλίπαστων, αλλά και μοντέρνων αλλαντικών απο κρέας και ψάρι.
Γρηγόρης Χέλμης |
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ημέρες / 10 ώρες / (5 ώρες την ημέρα)
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Online
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021, 15:00 - 20:00
- Τρίτη 09 Μαρτίου 2021, 15:00 - 20:00
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του
ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ευελιξία & Καινοτομία | Κουλτούρα Μάθησης | Συστημική Σκέψη
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
SEACUTERIE ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
| Παράδοση & Καινοτομία - INSETE
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χρυσοί Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
ALIOS
|
|
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
|
|
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
|
Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.cookinghellas.gr Email: info@cookinghellas.gr |
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
|
Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 21 0957 7180 Website: www.kiourtzoglou.gr Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr |
JGT Global
|
Αθήνα, 10672, Σόλωνος 53 & Σίνα Τηλ. 694 6000004 Website: www.jgtglobal.gr Email: jtsitsilonis@jgtglobal.gr |
Χορηγός Ένδυσης
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |
Χορηγός Tableware
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |