Σεμινάρια

Flavor extraction & Neurogastronomy

Webniar με τον Δημήτρη Κονταράτο. Τρώγωντας με τις αισθήσεις.

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Flavor extraction & Neurogastronomy

Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2021, με θέμα FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις με τον Τεχνολόγο Τροφίμων - R&D Chef Δημήτρη Κονταράτο, ιδρυτή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites.


Προφίλ Συμμετεχόντων


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Α' Μάγειρες & Chef
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Flavor extraction & Neurogastronomy

Περιγραφή Σεμιναρίου


Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεύση και πώς επηρεάζουν οι αισθήσεις μας μία γαστρονομική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθούν και θα εκτελεστούν ζωμοί και σάλτσες, με διαφορετικές τεχνικές, με απώτερο σκοπό να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς μπορούν να ελέγξουν τη γεύση σε μία παρασκευή.

Η τυποποίηση της συνταγής σε υλικά και εκτέλεση, θα ωφελήσει στη σταθερότητα του προϊόντος, αλλά και στην εκμάθηση των επαγγελματιών ενός νέου τρόπου σκέψης και εργασίας, εξελίσσοντάς την και παρακολουθώντας την συνεχώς.


Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy

Ανάλυση Θεματολογίας


  • Τι είναι η Neurogastronomy;
  • Τι είναι η γεύση;
  • Τρώγοντας με τις αισθήσεις.
  • Πώς η Εκχύλιση επηρεάζει την γεύση;
  • Πώς τα ζυμούμενα επηρεάζουν τη γεύση;
  • Παραδείγματα και η χρήση νέων τεχνικών.
  • Ζωμοί παραγόμενοι με Sous vide, Χύτρα, Ocoo, Φούρνο, Μαντέμι.
  • Πώς επηρεάζεται η γεύση της παρασκευής από τον τρόπο εκτέλεσης;
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.
Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy Flavor extraction & Neurogastronomy

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  • Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:

  • Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
  • Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00

Flavor extraction & Neurogastronomy

KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)


  • Βιώσιμη ανάπτυξη
  • Γνώστης της Τεχνολογίας
  • Ευελιξία & Καινοτομία

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Δημήτρης Κονταράτος


Flavor extraction & Neurogastronomy

Διοργανωτής


Flavor extraction & Neurogastronomy

Συντονιστής


Flavor extraction & Neurogastronomy



Επικοινωνία


Flavor extraction & Neurogastronomy


Αίτηση Εγγραφής Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:

FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις - INSETE


Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION