Σεμινάρια
Less sugar - Less fat desserts
Webinar με τον Ισπανό Jordy Puigvert. Υγιεινή ζαχαροπλαστική.
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το
Προφίλ Συμμετεχόντων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering..
- Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη.
- Θεωρητικό μέρος, όπου μία μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών θα αναλυθεί σε βάθος (προέλευση του συστατικού, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί κάθε συστατικό και ο λόγος για τον οποίο αφορούν τις συνταγές που θα έκανε).
- Πρακτικό μέρος: Διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές).
Στόχος μαθήματος:
- Να παρασκευάζονται πιο υγιεινά και ελαφριά είδη ζαχαροπλαστικής. Έτσι με λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών, θα διατηρούνται τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα σταθερά
- Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan
- Εκμάθηση του πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.).
Ανάλυση Θεματολογίας
- Ορισμός αυτού που είναι κατά τη γνώμη του chef το μοντέρνο ζαχαροπλαστείο και ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνετε πιο υγιεινό.
- Παρουσίαση των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του στόχου του μαθήματος.
- Προέλευση των χρησιμοποιούμενων συστατικών και τεχνικό προφίλ.
- Γνώση σχετικά με το πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα συστατικά και για ποιον λόγο.
- Ισχυρά και αδύνατα σημεία των συστατικών (εάν ισχύει).
- Πώς αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού «ζαχαροπλαστείου».
- Εκπόνηση συνταγών ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας τεχνικά συστατικά για την επίτευξη του σκοπού των πιο υγιεινών ειδών ζαχαροπλαστικής (λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη).
- Παρουσίαση υγιεινών συνταγών σε εστιατοριακό επιδόρπιο, μικρά γλυκά ή γλυκά για boutique ζαχαροπλαστείο, όποτε είναι εφικτό να συμβεί αυτό.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:
- Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
- Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
- Γνώστης της Τεχνολογίας
- Ευελιξία & Καινοτομία
- Συστημική Σκέψη
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του
ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες
σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Jordi Puigvert
Διοργανωτής
Συντονιστής
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
LESS SUGAR - LESS FAT DESSERTS, υγιεινή ζαχαροπλαστική - INSETE
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION