Σεμινάρια
Naturalite Cuisine - Alain Ducasse
Ένα μοναδικό τριήμερο με θέμα τη νεα φιλοσοφία του μεγάλου Γάλλου Chef
Σεμινάρια - Υψηλής Γαστρονομίας
ECOLE DUCASSE
Ένα μοναδικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί για επαγγελματίες,
στις 6-8 Απριλίου 2022 με θέμα την νέα φιλοσοφία του μεγάλου Γάλλου Chef
Alain Ducasse και τίτλο
NATURALITE CUISINE
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το
ΙΕΚ ΑΚΜΗ και θα το συντονίσει η
Gastronomy Essentials.
Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου, το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalite.
Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων. - Alain Ducasse
NATURALITE - ALAIN DUCASSE
ΤΡΙΛΟΓΊΑ ΨΑΡΙΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
Αποκαλύπτοντας τον φυσικό χαρακτήρα των προϊόντων.
Μάθετε και εμπνευστείτε από τεχνικές που αφορούν ειδικά την κουζίνα Naturalite.
Περίτεχνες εποχιακές συνταγές και καρυκεύματα, εμπνευσμένα από την τριλογία ψαριών, λαχανικών και δημητριακών, αποκαλύπτοντας τις πρωτότυπες γεύσεις των προϊόντων.
Εφαρμόστε πρωτοποριακές μεθόδους μαγειρέματος lacto-ζύμωση, χρήση καπνίσματος και monolith, εκχύλιση χυμών, μαγείρεμα ατμού, χαμηλή θερμοκρασία κ.λπ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν:
- Ένα πιο veggie και συνειδητό μενού
- Δημιουργήστε ένα μενού προσαρμοσμένο στους καταναλωτές με επίγνωση της υγείας και τις νέες τάσεις της ευέλικτης διατροφής, χορτοφαγικής, χωρίς γλουτένη κ.λπ.
- Επεξεργαστείτε υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές ενισχύοντας τα προϊόντα για να δημιουργήσετε γευστικούς συνδυασμούς
- Χρήση διαφορετικών δημητριακών, αλεύρων χωρίς γλουτένη, super foods και διατροφο-δραστικά προιόντα (nutraceuticals)
- Περιορισμένη χρήση προϊόντων ζωικής προέλευσης: λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα
- Μειωμένη χρήση αλατιού, ζάχαρης και λίπους
Το τριήμερο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του ΙΝΣΕΤΕ, το οποίο θα καλύψει μέρος του κόστους για τους επαγγελματίες που θα το παρακολουθήσουν.
Florian Gravelle - Meet Your Chef
Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια, ο Florian Gravelle
ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima.
Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris, καθώς τον σύστησε
στο εκπαιδευτικό κέντρο Center de Formation Alain Ducasse (τώρα Paris Campus), στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef.
Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee.
Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα, πριν
επιστρέψει στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee για την επαναλειτουργία του το 2014.
Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017.
Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ
για την Ecole Ducasse.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ώρες εκπαίδευσης: 18 ώρες (6 ώρες ημερησίως)
Χώρος εκπαίδευσης: Πολυχώρος The 11 KASSANDRA Street, Athens - Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός
Τύπος προγράμματος: Demonstration
Ωράριο προγράμματος: 10.00 π.μ. -16.00 μ.μ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
320€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
Μέρος του κόστους του προγράμματος καλύπτεται από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και σημειώσεις με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν και τις 3 ημέρες.
Σημαντική σημειωση για υγειονομικές υποχρεώσεις
Οι Συμμετέχοντες θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο μόνο με :
- Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
- Πιστοποιητικό νόσησης ή
- Ενεργό rapid test το οποίο θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 48 ώρες, βάσει οδηγίας περί covid-19 από την ελληνική νομοθεσία.
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
NATURALITE - ALAIN DUCASSE | Τριλογία Ψαριών, Λαχανικών Και Δημητριακών (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χώρος Διεξαγωγής
11 KASSANDRA Street
|
Διοργανωτής
IEK AKMH
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|