Σεμινάρια
Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
WEBINAR - Σϋγχρονες τεχνικές a la carte. Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
29 & 30 Μαρτίου 2022
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές
με μια νέα ματιά, χωρίς όμως να χάνουν τη βαθιά γευστική τους ουσία.
Θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνικές και προϊόντα από κάθε γωνιά της
Ελλάδος (όσπρια, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ελαιόλαδα κ.α.) κάποια από
τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία εικονικών παρασκευασμάτων.
Επίσης θα αναλυθούν νέες τεχνικές, ο τρόπος επιλογής και η χρήση των πρώτων υλών που μπορούν
να μεταλλάξουν μια παραδοσιακή συνταγή σε ένα μοντέρνο πιάτο υψηλών προδιαγραφών δίνοντας παράλληλα έμφαση
και στην παρουσίαση (plating).
Ανάλυση Θεματολογίας
- Εξεύρεση τοπικών παραδοσιακών συνταγών ανά την Ελλάδα και η φιλοσοφία τροποποίησης και παρουσίασής τους με σύγχρονο τρόπο.
- Ανάλυση σύγχρονων τεχνικών Μαγειρικής, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.
- Μεταμόρφωση πρώτων υλών σε εικονικά παρασκευάσματα.
- Ανάλυση διάρκειας ζωής παρασκευασμάτων.
- Γνωριμία με Ελληνικές πρώτες ύλες απο όλη την Ελλάδα.
- Στήσιμο πιάτων - Plating.
Λεπτομέρειες Προγράμματος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- 29 Μαρτίου 2022, 15:00 - 20:00
- 30 Μαρτίου 2022, 15:00 - 20:00
Κόστος Συμμετοχής
Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€
(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
KEY COMPETENCIES
- Agility & Innovation / Ευελιξία & Καινοτομία
- Motivation & Ethos / Κίνητρο & Ήθος
- Sustainable Development / Βιώσιμη ανάπτυξη
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας/li>
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
MEET YOUR CHEF: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Ο Αλέξανδρος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην
Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.
Από το Τμήμα Μαγειρικής - και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης - πήρε υποτροφία για την Γαλλική ακαδημία μαγειρικής
Le Cordon Bleu του Λονδίνου.
Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Έχει διατελέσει Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI
(δύο αστέρια FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas
(επίσης δύο αστέρια FNL BRA Awards) όπου έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel - SENSE restaurants).
Παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece και ο Consulting Chef του εστιατορίου ΛΟΚΑΛΙ,
ενώ έχει υπάρξει στην ίδια θέση και επί σειρά ετών στα εστιατόρια MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.
Tα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, σύγχρονες τεχνικές a la carte (eventora.com)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χρυσοί Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
|
|
DEALS S.A
|
|
ΓΑΛΕΝΙ
|
ΡΟΥΚΑΝΙ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τηλ. 2818 107737 Κινητό: 6942815196 Website: www.galeni.gr Email: info@galeni.gr |
HOME
|
Αγίου Γεωργίου 18, Λυκόβρυση 141 23 - Αθήνα Τηλ. 21 1183 4176 Website: www.homebynature.gr Email: home@homebynature.gr |
ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ
|
Τατοΐου 122 Νέα Ερυθραία 145 64 Τηλ. 21 0620 3354 Website: www.manitarion-geuseis.gr Email: info@manitarion-geuseis.gr |
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
HERBEAT microculture
|
|
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
|
Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 21 0957 7180 Website: www.kiourtzoglou.gr Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr |
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
|
Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.cookinghellas.gr Email: info@cookinghellas.gr |
Χορηγός Ένδυσης
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |
Χορηγός Tableware
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|