Σεμινάρια
Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα
WEBINAR: 3 & 4 Νοεμβρίου 2022. Συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar,
θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2022,
με θέμα Σύγχρονη Αρτοποιία, συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία,
με τον Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα.
Η διήμερη αυτή εκπαίδευση είναι σχεδιασμένή έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να
κατανοήσουν όλη την αρτοποιητική διαδικασία.
Θα παρακολουθήσουν ζωντανά την άλεση του αλευριού σε πετρόμυλο
(Mockmill).
Επίσης θα αναλυθεί όλη η διαδικασία φυτέματος των σπόρων,
αλλά και η μετέπειτα επεξεργασία τους, όπως και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα.
Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι βύνες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν αυτές στις ζύμες,
θα συζητηθούν οι τρόποι ωρίμανσης της ζύμης και όλοι οι τύποι προζυμιών, η διαδικασία ωρίμανσης και διατήρησής τους.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν μία πιο ολοκληρωμένη γνώση πάνω στην τέχνη της αρτοποιίας,
η οποία θα τους βοηθήσει για τη μετέπειτα εξέλιξη στον επαγγελματικό τους τομέα.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Ανάλυση Σπόρου, Άλεσης.
- Live Άλεση σε πετρόμυλο (Mockmill).
- Πώς φυτρώνουμε τους σπόρους και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα.
- Πώς φτιάχνουμε χυλούς δημητριακών.
- Τι είναι οι βύνες και πώς παρασκευάζουμε υγρές και ξηρές.
- Ο ρόλος των βυνών στην ωρίμανση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζύμης Αλκοολική Ζύμωση.
- Παράγοντες που επηρεάζουν την ωρίμανση
- Τεχνικές Ωρίμανσης
- Τύποι προζυμιών, ωρίμανση και διατήρηση
Λεπτομέρειες Προγράμματος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
- Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
Κόστος Συμμετοχής
Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€
(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
MEET YOUR CHEF: Χάρης Παπαλίτσας
Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.
Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του.
Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο Le Gourmet στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2014.
Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona),
στη Σχολή Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Το 2018 έλαβε μέρος στα Διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιρειών του κλάδου,
consulting σε Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ Δήμητρα.
Επίσης, από το 2017 είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.
Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με την ονομασία ΠΕΤΡΑ.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ, συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία - Insete
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Εταιρίες Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
|
|
Ε.ΔΑΚΙΔΗΣ.Ε.Ε.
|
|
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
BAKESHOP
|
|
ΜΥΛΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ
|
|
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
CLIVANEXPORT
|
|
ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|