Σεμινάρια

Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα

WEBINAR: 3 & 4 Νοεμβρίου 2022. Συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα

Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2022, με θέμα Σύγχρονη Αρτοποιία, συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία, με τον Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα.

Η διήμερη αυτή εκπαίδευση είναι σχεδιασμένή έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν όλη την αρτοποιητική διαδικασία.

Θα παρακολουθήσουν ζωντανά την άλεση του αλευριού σε πετρόμυλο (Mockmill).

Επίσης θα αναλυθεί όλη η διαδικασία φυτέματος των σπόρων, αλλά και η μετέπειτα επεξεργασία τους, όπως και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα.

Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι βύνες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν αυτές στις ζύμες, θα συζητηθούν οι τρόποι ωρίμανσης της ζύμης και όλοι οι τύποι προζυμιών, η διαδικασία ωρίμανσης και διατήρησής τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν μία πιο ολοκληρωμένη γνώση πάνω στην τέχνη της αρτοποιίας, η οποία θα τους βοηθήσει για τη μετέπειτα εξέλιξη στον επαγγελματικό τους τομέα.

Ανάλυση Θεματολογίας


  • Ανάλυση Σπόρου, Άλεσης.
  • Live Άλεση σε πετρόμυλο (Mockmill).
  • Πώς φυτρώνουμε τους σπόρους και τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα.
  • Πώς φτιάχνουμε χυλούς δημητριακών.
  • Τι είναι οι βύνες και πώς παρασκευάζουμε υγρές και ξηρές.
  • Ο ρόλος των βυνών στην ωρίμανση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζύμης Αλκοολική Ζύμωση.
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ωρίμανση
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τύποι προζυμιών, ωρίμανση και διατήρηση

Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα

Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα

Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα



Λεπτομέρειες Προγράμματος


Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
  • Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00

Κόστος Συμμετοχής


Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€

(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.


Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

MEET YOUR CHEF: Χάρης Παπαλίτσας


Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα


Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.

Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο Le Gourmet στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2014.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολή Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Το 2018 έλαβε μέρος στα Διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιρειών του κλάδου, consulting σε Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ Δήμητρα.

Επίσης, από το 2017 είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με την ονομασία ΠΕΤΡΑ.




Επικοινωνία


Χάρης Παπαλίτσας - Σύγχρονη Αρτοποιΐα

Αίτηση Εγγραφής Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ, συνδυάζοντας γεύση & θρεπτική αξία - Insete

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Εταιρίες Χορηγοί



UNILEVER FOOD SOLUTIONS
UNILEVER FOOD SOLUTIONS logo



Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα

Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700
Τηλ. 210 6304555

Website: www.unileverfoodsolutions.gr

 
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ logo

 
Ε.ΔΑΚΙΔΗΣ.Ε.Ε.
Ε.ΔΑΚΙΔΗΣ.Ε.Ε. logo



Λεωφ. Γέρακα 76, Γέρακας 153 44

Τηλ. 210 665 4813
Website: www.dakidis.gr

Email: info@dakidis.gr
 
DELIFRANCE HELLAS
DELIFRANCE HELLAS logo





Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51

Τηλ. 21 0425 1130

Website: www.delifrance.com

Email: etsalpatourou@delifrance.gr
 
COOK BOOKSTORE
COOK BOOKSTORE logo





Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678
Τηλ. 2108827227
Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623
Τηλ. 2310273058
Website: www.cookbookstore.gr

Email: info@cookbookstore.gr
 
BAKESHOP
BAKESHOP logo



 
ΜΥΛΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ
ΜΥΛΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ logo



 


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ


CHEFSTYLE
CHEFSTYLE logo



Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα

Τηλ. 21 1012 7765
Website: www.chefstyle.gr

Email: info@chefstyle.gr


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ


 
CLIVANEXPORT
CLIVANEXPORT logo





ΧΟΡΗΓΟΣ TABLEWARE


ΕΓΕΜ
ΕΓΕΜ logo





Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78

Τηλ. 21 0345 7700
Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3
Website: www.egem.gr

Email: info@egem.gr


Διοργανωτής

ΙΝΣΕΤΕ
INSETE logo




Συντονιστής

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo