Σεμινάρια
Θάνος Στασινός - NIKKEI CUISINE
WEBINAR: 8 & 9 Δεκεμβρίου 2022. Δημιουργία & Εξέλιξη
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar,
θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις
8 & 9 Δεκεμβρίου 2022, με θέμα
ΝΙΚΚΕΙ CUISINE, δημιουργία & εξέλιξη, με τον
Chef Θάνο Στασινό.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναλυθεί η
Nikkei Κουζίνα.
Ιστορική διαδρομή και παράδοση.
Επίσης, θα επεξηγηθεί το πώς μπορεί η λατινοαμερικάνικη και η ιαπωνική κουζίνα
να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα με επιτυχία και δομή.
Θα αναλυθούν πρώτες ύλες, διάφορες τεχνικές και θα παρουσιαστούν παρασκευές με τη χρήση ελληνικών προϊόντων.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Τι είναι η Nikkei κουζίνα.
- Ανάλυση των ιαπωνικών τεχνικών μαγειρικής.
- Λατινοαμερικάνικη κουζίνα, υλικά και τεχνικές.
- Επεξήγηση των πρώτων υλών.
- Τι είναι το σούσι.
- Το Νιγκίρι και η προσαρμογή του στην ελληνική φιλοσοφία (τεχνικές).
- Πώς θα μπορούσε ένα νιγκίρι να χαρακτηριστεί αιρετικό!
- Τρόποι παρασκευής χειροποίητης ζύμης για τάκος
- Προσαρμογή της ιαπωνικής και λατινοαμερικάνικης κουζίνας στην ελληνική κουλτούρα
- Χρήση ελληνικών προϊόντων για τη δημιουργία συνταγών
- Σάλτσες - κοπές - ζυμώσεις
Λεπτομέρειες Προγράμματος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
- Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, 15:00 - 20:00
Κόστος Συμμετοχής
Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€
(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
MEET YOUR CHEF: Θάνος Στασινός
O Θάνος Στασινός έχει εκπαιδευτεί στο Pakta των αδελφών Adria και εργαστεί στο Ritz-Carlton στη Βαλένθια και στις Κάννες,
ενώ στην Ελλάδα υπήρξε head chef του εστιατορίου Pacific Monte Carlo στην Κηφισιά και του γνωστού εστιατορίου Nikkei στο Κολωνάκι.
Παράλληλα, δούλεψε για αρκετά χρόνια ως chef στις θαλαμηγούς γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών.
Αυτή τη στιγμή ο Θάνος Στασινός ηγείται της κουζίνας στo Huracan της Γλυφάδας και στο Byblos της Μυκόνου.
Το 2018 ταξιδεύει στο Περού για ενάμιση μήνα, εισχωρώντας μέχρι και στα άγρια δάση του Αμαζονίου,
όπου δοκιμάζει τόσο τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της κουζίνας Nikkei, όσο και τις παραλλαγές της.
Τον περασμένο χειμώνα, περνάει ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το Poema ως executive chef, για λογαριασμό του
βραζιλιάνικου κολοσσού τροφίμων Grupo Fischer και να γνωρίσει την πραγματική μεξικάνικη κουζίνα.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
NIKKEI CUISINE, δημιουργία & εξέλιξη - Insete
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|