Σεμινάρια
Ecole Ducasse
Σύγχρονες ιδέες για κρύο Buffet Ξενοδοχείων 5* & Catering
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ύστερα από την επιτυχημένη σειρά προγραμμάτων της Ecole Ducasse
στην Αθήνα, και ακολουθώντας πιστά τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τομέα της
εστίασης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει για ακόμη μία φορά, ένα τριήμερο
εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με τη διεθνούς κύρους σχολή.
Ο τίτλος του νέου 3-ημερου εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα
συντονίσει η Gastronomy Essentials, είναι:
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΟ BUFFET ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 5* & CATERING
και θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 - 1/12 2022, στην Αθήνα.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του μεγάλου σεφ Alain Ducasse,
πάνω στον σχεδιασμό ενός σύγχρονου κρύου buffet για 5* City, Resort Ξενοδοχεία & Catering.
Η θεματολογία θα χωριστεί σε δύο ενότητες:
Σχεδιασμός σύγχρονου κρύου Buffet
- Παρουσίαση δημιουργικού σύγχρονου buffet με παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.
- Γευστικός εμπλουτισμός των προϊόντων σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας (τεχνικές κοπής, μέθοδοι μαγειρέματος, καρυκεύματα κ.λπ.)
- Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
- Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία πετυχημένη παρουσίαση ενός σύγχρονου buffet.
Κοκτέιλ & εκδηλώσεις
- Επεξεργασία γεύσεων και υφών για μία μοντέρνα παρουσίαση.
- Εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και την οργάνωση του προσωπικού για την παρακολούθηση της ποιότητας των γευμάτων σε μία εκδήλωση.
- Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία εκδήλωση κοκτέιλ.
- Επαναδημιουργία των κλασικών συνταγών της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας, σε μορφή «finger food», για καινοτόμα κοκτέιλ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 29/11 - 1/12/2022
Ώρες Εκπαίδευσης: 18 ώρες (6 ώρες/ημερησίως).
Χώρος προγράμματος: Πολυχώρος The 11 KASSANDRA Street, Athens - Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός.
Τύπος προγράμματος: Demonstration
Ωράριο προγράμματος: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 350€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος.
Μέρος του κόστους του προγράμματος καλύπτεται από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).
Σημαντική σημείωση για υγιεινομικές υποχρεώσεις
Οι Συμμετέχοντες θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο βάσει οδηγίας περί covid-19 από την ελληνική νομοθεσία ή οποία θα ισχύει την περίοδο υλοποίησης.
MEET YOUR CHEF: Florian Gravelle
Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια,
ο Florian Gravelle ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων
Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima.
Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris,
καθώς τον σύστησε στο εκπαιδευτικό κέντρο Center de Formation Alain Ducasse (τώρα Paris Campus),
στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef.
Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee.
Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα,
πριν επιστρέψει στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee για την επαναλειτουργία του το 2014.
Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017.
Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί
την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ για την Ecole Ducasse.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
ALAIN DUCASSE | Σύγχρονες Ιδέες για Κρύο Buffet Ξενοδοχείων 5* & Catering - Προεπισκόπιση (eventora.com)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
Διοργανωτής
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|
Με την Υποστήριξη
ΙΝΣΕΤΕ
|