Σεμινάρια

Ecole Ducasse

Σύγχρονες ιδέες για κρύο Buffet Ξενοδοχείων 5* & Catering

Σεμινάρια - Ελλάδα

Ecole Ducasse

Ύστερα από την επιτυχημένη σειρά προγραμμάτων της Ecole Ducasse στην Αθήνα, και ακολουθώντας πιστά τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τομέα της εστίασης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει για ακόμη μία φορά, ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με τη διεθνούς κύρους σχολή.

Ο τίτλος του νέου 3-ημερου εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα συντονίσει η Gastronomy Essentials, είναι: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΟ BUFFET ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 5* & CATERING και θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 - 1/12 2022, στην Αθήνα.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του μεγάλου σεφ Alain Ducasse, πάνω στον σχεδιασμό ενός σύγχρονου κρύου buffet για 5* City, Resort Ξενοδοχεία & Catering.

Η θεματολογία θα χωριστεί σε δύο ενότητες:


Σχεδιασμός σύγχρονου κρύου Buffet


  • Παρουσίαση δημιουργικού σύγχρονου buffet με παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.
  • Γευστικός εμπλουτισμός των προϊόντων σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας (τεχνικές κοπής, μέθοδοι μαγειρέματος, καρυκεύματα κ.λπ.)
  • Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
  • Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία πετυχημένη παρουσίαση ενός σύγχρονου buffet.

Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse

Κοκτέιλ & εκδηλώσεις


  • Επεξεργασία γεύσεων και υφών για μία μοντέρνα παρουσίαση.
  • Εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και την οργάνωση του προσωπικού για την παρακολούθηση της ποιότητας των γευμάτων σε μία εκδήλωση.
  • Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία εκδήλωση κοκτέιλ.
  • Επαναδημιουργία των κλασικών συνταγών της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας, σε μορφή «finger food», για καινοτόμα κοκτέιλ.

Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Ecole Ducasse Ecole Ducasse


Ημερομηνία διεξαγωγής: 29/11 - 1/12/2022

Ώρες Εκπαίδευσης: 18 ώρες (6 ώρες/ημερησίως).

Χώρος προγράμματος: Πολυχώρος The 11 KASSANDRA Street, Athens - Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός.

Τύπος προγράμματος: Demonstration
Ωράριο προγράμματος: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 350€ για Επιχειρήσεις - Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος.


Μέρος του κόστους του προγράμματος καλύπτεται από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).


Σημαντική σημείωση για υγιεινομικές υποχρεώσεις


Οι Συμμετέχοντες θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο βάσει οδηγίας περί covid-19 από την ελληνική νομοθεσία ή οποία θα ισχύει την περίοδο υλοποίησης.



MEET YOUR CHEF: Florian Gravelle


Ecole Ducasse


Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια, ο Florian Gravelle ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima.

Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris, καθώς τον σύστησε στο εκπαιδευτικό κέντρο Center de Formation Alain Ducasse (τώρα Paris Campus), στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef.

Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee.

Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα, πριν επιστρέψει στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee για την επαναλειτουργία του το 2014.

Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017.

Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ για την Ecole Ducasse.

Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse Ecole Ducasse

Ecole Ducasse Ecole Ducasse



Επικοινωνία


Ecole Ducasse

Αίτηση Εγγραφής Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:

ALAIN DUCASSE | Σύγχρονες Ιδέες για Κρύο Buffet Ξενοδοχείων 5* & Catering - Προεπισκόπιση (eventora.com)

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr



Διοργανωτής

ΙΕΚ ΑΚΜΗ
IEK Akmi logo


Συντονιστής

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo


Με την Υποστήριξη

ΙΝΣΕΤΕ
INSETE logo