Σεμινάρια

Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Chef Αριστοτέλης Μέγκουλας, Ρόδος 16 & 17 Φεβρουαρίου 2023

Σεμινάρια - Ελλάδα

Figure 1

Ένα μοναδικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα hands on practice, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στη Ρόδο στις 16 & 17 Φεβρουαρίου, για 16 επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, με θέμα: Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν, με εισηγητή τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα.

Στη διήμερη αυτή εκπαίδευση θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία της ιταλικής γαστρονομίας, κάνοντας μία ξενάγηση από τον βορρά ως τον νότο.

Θα γίνει περιγραφή της δομής ενός γεύματος και των αγαπημένων συνηθειών των καλοζωιστών Ιταλών φίλων μας, όπως aperitivo, antipasto, primo, secondo, dolce, digestivo, cafe.


Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Θα αναλυθούν κάποιες εμβληματικές συνταγές και τεχνικές, οι οποίες, άλλες είναι ευρέως διαδεδομένες στη χώρα μας και άλλες λιγότερο, είναι όμως ιδιαίτερα δημοφιλείς στη γενέτειρά τους. Θα αναφερθεί η ιστορία και ο δεσμός τους με τις περιοχές που συναντώνται, η σημασία της εποχικότητας και τα προϊόντα που πρωταγωνιστούν.

Με την ολοκλήρωση του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει το γνωστικό υπόβαθρο που χρειάζεται, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζουν τις συνταγές, όπως στα βραβευμένα εστιατόρια της αγαπημένης μας γείτονος χωρώς.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

  • Πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης.
  • Εποχικότητα/ηθική μαγειρική
  • Φρέσκα ζυμαρικά
  • Ριζότο
  • Αλλαντικά
  • Νιόκι
  • Μυστικά για το πάσο

Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε:

  • Chef, A' Μάγειρες, Consulting Chef.
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τη στολή και τα μαχαίρια τους. Θα δοθούν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευαστούν μαζί με τον Chef κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και, στο τέλος του διημέρου, θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.



Λίγα λόγια για τον σεφ


Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε Οικονομικά στη Μπολόνια, τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, για να τον κερδίσει στο τέλος η δημιουργία, η μαγειρική και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κέρκυρα.

Έχοντας εικόνες από τα μέρη που έχει ζήσει, αλλά και από τις διαφορετικές ρίζες της οικογένειάς του και με γνώμονα την αγάπη του για την Κέρκυρα και τα τοπικά προϊόντα, ο Αριστοτέλης δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου, παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα αλλά και την πολυπολιτισμική ταυτότητά του.

Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering).

Σήμερα, η δημιουργική του βάση είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d'Oro Corfu, με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας από τον Alpha Guide, Νo 52 στη λίστα Restaurant 100 και συνεχή συμμετοχή στον θεσμό Good France του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών.

Ως επισφράγιση της σκληρής διαχρονικής δουλειάς, βρέθηκε στο Νο 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας και στο Νο 51 για το 2021-22 από το fnl-guide.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

  • Ημερομηνίες εκπαίδευσης: 16 & 17 Φεβρουαρίου 2023
  • Χώρος διεξαγωγής: Ρόδος - ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Βύρωνος 1
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
  • Κόστος: €320 (για Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες)

Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής


Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν
Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Επικοινωνία


Giro d'Italia, η ιταλική κουζίνα παρελθόν και παρόν

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

GIRO D’ITALIA, η ιταλική κουζίνα παρελθόν & παρόν - Ρόδος (eventora.com

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΙΝΣΕΤΕ
ΙΝΣΕΤΕ logo


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo


INSPIRE YOUR PASSION