Σεμινάρια

Pescetarian Cuisine

Sustainability - seasonality - locality. Chef Μιχάλης Μάρθας

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Figure 1

Ένα μοναδικό διήμερο διαδραστικό Online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις 21 & 22 Φεβρουαρίου 2023, με θέμα: PESCETARIAN CUISINE, sustainability - seasonality - locality, με εισηγητή τον Chef Μιχάλη Μάρθα.

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η pescetarian διατροφή και ποια είναι τα οφέλη της. Θα δείξουμε κοπές, ωριμάνσεις και τεχνικές μαγειρέματος για τα ψάρια.

Επίσης, θα αναλυθεί η θεωρία και οι τεχνικές για το πώς μπορούμε να πετύχουμε βιωσιμότητα και μηδενικά απόβλητα στο εστιατόριό μας, με βάση την pescetarian κουζίνα.

Μέρος της επιτυχίας, είναι η μελέτη της εντοπιότητας που θα αναφέρουμε και το πώς με βάση την εποχικότητα μπορούμε να πετύχουμε μείωση του κόστους και καλύτερη ποιότητα.


Pescetarian Cuisine

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:


  • Τι σημαίνει πραγματικά η βιωσιμότητα τροφίμων εστιατορίου
  • Τι είναι pescetarian διατροφή και ποια τα οφέλη της
  • Τρόποι για να επιτύχουμε μηδενικά απόβλητα στην κουζίνα μας
  • Εποχικότητα και εντοπιότητα
  • Συντήρηση τροφίμων, ζυμώσεις και ωρίμανση
  • Κοπές, ωρίμανση και αλατοποίηση ψαριών
  • Τεχνικές Sous vide, Thermomix, Ocoo, Mature booth, Charcoal, Salt Roast
  • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές

Pescetarian Cuisine Pescetarian Cuisine

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε


  • Chefs, A' Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας
  • Το μικρόφωνο σας
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.


Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Pescetarian Cuisine

Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.


Λίγα λόγια για τον σεφ


Pescetarian Cuisine

O Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως The Fat Duck 3 Star Michelin, Pure C 2 Star Michelin, Waterside Inn 3 Star Michelin, Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin, Noble Gourmet Restaurant.

Έχει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5.

Επίσης, έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου.

Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100, όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef στην Μαραθιά (ένα αστέρι FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος ).

Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της ελληνικής γαστρονομίας, όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Pescetarian Cuisine

  • Ημερομηνία εκπαίδευσης: 21 & 22 Φεβρουαρίου 2023
  • Χώρος διεξαγωγής: Online μέσω της πλατφόρμας ZΟΟΜ
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 3:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).
  • Κόστος: €90 (για Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες)

Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής



Επικοινωνία - Συμμετοχές


Pescetarian Cuisine

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

PESCETARIAN CUISINE, sustainability - seasonality - locality (eventora.com)

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΙΝΣΕΤΕ
ΙΝΣΕΤΕ logo


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Gastronomy Essentials
Gastronomy Essentials logo


INSPIRE YOUR PASSION