Σεμινάρια
SEACUTERIE | Θαλασσινά Αλλαντικά
WEBINAR 26 & 27 Απριλίου 2023 - R&D Chef Γρηγόρης Χέλμης
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση που λάβαμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
(Webinar) με θέμα SEACUTERIE | Θαλασσινά Αλλαντικά | Παράδοση & Καινοτομία
από τον εισηγητή R&D Chef Γρηγόρη Χέλμη,
αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις
26 & 27 Απριλίου 2023.
Θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι χειρισμού διαφόρων ψαριών, μεγάλων και μικρών, λευκών και λιπαρών και
θα παρουσιαστούν τεχνικες dry aging, αλλαντικά, σαλάμια και λουκάνικα από ψάρι, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο που σκοπός του είναι η μοντέρνα προσέγγιση στο θέμα Ψάρι.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Εξοπλισμός, συνθήκες και εργαλεία ωρίμανσης.
- Το ψάρι με την μέθοδο του dry aging.
- Παραδοσιακές τεχνικές αλίπαστων.
- Μοντέρνες τεχνικές αλίπαστων.
- Σαλάμια ψαριών.
- Λουκάνικα ψαριών.
Λεπτομέρειες Προγράμματος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ημέρες / 10 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Online
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
- Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 15:00 - 20:00
- Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, 15:00 - 20:00
Κόστος Συμμετοχής
Ιδιώτες / Επιχείρηση: 60€
(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γιΆ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
MEET YOUR CHEF: Γρηγόρης Χέλμης
Ο Γρηγόρης ξεκίνησε ως trainee το 1989 στο Athenaum Intercontinental, υπό την επίβλεψη του Νίκου Σαράντου,
έως και το 2002 όπου ανέλαβε το Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel, στήνοντας παράλληλα
και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο από το πόστο του executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της εταιρείας.
Παράλληλα αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις και
project όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και το πειραματικό κτήμα Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο τσιπουράδικο (ΜεΖεν, Βόλο - Λάρισα - Αθήνα) αλλά και
σε σεμινάρια και παρουσιάσεις στο κομμάτι των παστών, αλίπαστων, αλλά και παραδοσιακών αλλαντικών και ωριμάνσεων το οποίο είναι και ο τομέας που πλέον εξειδικεύεται.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
SEACUTERIE, παράδοση & καινοτομία στα θαλασσινά αλλαντικά (eventora.com)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|