Σεμινάρια
Gluten Free Petit Fours, μικρές απολαύσεις
WEBINAR 3 & 4 Μαϊου 2023 - Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα διήμερο διαδραστικό Online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το
ΙΝΣΕΤΕ, στις 3 & 4 Μαίου 2023, με θέμα:
GLUTEN FREE PETIT FOURS, μικρές απολαύσεις με
εισηγητή τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά.
Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν συνταγές και εκτελέσεις που βασίζονται
στην τεχνογνωσία της μη γλουτενικής διατροφής.
Μικρά γλυκίσματα, petit fours, μπισκότα και βουτήματα, επιλογές πρωινού,
μίνι cakes, παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες εκτελέσεις, σε μία πιο
υγιεινή εκδοχή.
Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για το πώς να εφαρμόσουν τις
τεχνικές που θα παρουσιαστούν στο πρόγραμμα και πώς να διαχειρίζονται όλες τις εναλλακτικές πρωτογενείς ύλες.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν
- Εισαγωγή στη γλουτένη και στην κοιλιοκάκη. Πού εντοπίζεται και πώς αντιμετωπίζεται..
- Συμπτώματα - διατροφή /Μόδα ή πάθηση.
- Άλευρα χωρίς γλουτένη, πηγές αλεύρων, διαχείριση, θρεπτικά συστατικά.
- Πηκτικά μέσα. Ο Ρόλος τους μέσα στις συνταγές.
- Μεθοδολογία και εκτέλεση σε συνταγές χωρίς αυγό, χωρίς λακτόζη, χωρίς ζάχαρη.
- Συνταγές χωρίς γλουτένη που βασίζονται στους ξηρούς καρπούς.
- Ελληνικά εθιμοτυπικά εναλλακτικά.
- All time classic Petit fours.
- Επιλογές για gluten free πρωινό.
- Μπισκότα τσαγιού (gluten free).
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν
- Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
- Προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ημερομηνία εκπαίδευσης: 2 ημέρες / 10 ώρες
Χώρος διεξαγωγής: Online
Ωράριο εκπαίδευσης 3:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).
Κόστος Συμμετοχής
Ιδιώτες / Επιχείρηση: 90€
(*) To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Λίγα λόγια για τον σεφ
Ο Μαρίνος Κοσμάς είναι Pastry Chef και ιδιοκτήτης του ΜΚ Pastry and Bakery,
του πρώτου πιστοποιημένου Gluten free Bakery στην Ελληνική αγορά. Μετά από μια πορεία εννέα ετών στο εξωτερικό και
συγκεκριμένα ως Pastry Chef στα Sushisamba, Duck and waffle, Novikov,
Group Pastry Chef για την Meraas
στο Dubai αλλα και δίπλα στον Virgilio Martinez σε Nikkei και Peruvian concept,
αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το καινοτόμο concept που απευθύνεται σε κοιλιοκακικούς και όχι μόνο, καταναλωτές.
Ένα urban, new style bakery και pastry με εξειδίκευση 90% σε gluten free προϊόντα και 10% σε συμβατική μοντέρνα ζαχαροπλαστική.
Επικοινωνία
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμοπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link:
GLUTEN FREE PETIT FOURS, μικρές απολαύσεις (eventora.com)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ
ΠΑΣΥΞΕ (CYPRUS HOTEL ASSOCIATION)
|
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Gastronomy Essentials
|
INSPIRE YOUR PASSION