Σεμινάρια

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Λυών - Γαλλία. 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2023.

Σεμινάρια - Εξωτερικού

Figure 1

MOF PARADE Tour.

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι για 2 γκρουπ επαγγελματιών της εστίασης, (10 Chef-Μάγειρες και 10 Pastry Chefs - Ζαχαροπλάστες) διοργανώνεται την περίοδο 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2023, στην γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, τη Λυών.

Στο ταξίδι αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε από κοντά, την μαγευτική γαλλική επαρχία και την γαστρονομία της, σε όλο της το μεγαλείο.

Τα γαστρονομικά ονόματα που θα αναλάβουν την εκπαίδευσή μας, το μέρος που θα μένουμε, τα εστιατόρια που θα επισκεφτούμε και οι εκδρομές που θα κάνουμε στη γύρω περιοχή, θα δημιουργήσουν μία από τις πιο αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας επαγγελματίας, που ασχολείται με την εστίαση.


Πιο συγκεκριμένα


Οι 2 (δύο) τριήμερες εκπαιδεύσεις, όπως και ένα μέρος της διαμονής μας, θα λάβουν μέρος στον Ναό της Ζαχαροπλαστικής, την ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie), στο μαγευτικό γαλλικό χωριό, Yssingeaux και θα διεξαχθούν από 2 MOF (Meilleurs Ouvriers de France) Chefs.

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

CULINARY MASTERY: MEDITERRANEAN FINE DINING, a la carte


MOF CHEF DIDIER AGNES

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Tο τριήμερο εκπαιδευτικό hands on πρόγραμμα Μαγειρικής θα παρουσιάσει ο βραβευμένος MOF με 3* Michelin, Didier Agnes, Executive Chef του εστιατορίου Chateau de la Tour, στις Κάννες και θα περιλαμβάνει Μεσογειακό a la carte, fine dining, παρουσιάζοντας τεχνικές σε:

  • 1η Ημέρα εκπαίδευσης - Πρώτα και Δεύτερα πιάτα
  • 2η Ημέρα εκπαίδευσης - Κυρίως πιάτα με Κρέας και Θαλασσινά
  • 3η Ημέρα εκπαίδευσης - Vegetarian & Pescetarian πιάτα

ADVANCED PASTRY TECHNIQUES MASTERING ENTREMETS, PLATED DESSERTS AND SPECIAL DIETARY DESSERTS


MOF PASTRY CHEF LUC DEBOVE

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Το τριήμερο εκπαιδευτικό hands on πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής, θα παρουσιάσει ο Δ/ντης της ENSP, MOF Pastry Chef Luc Debove και θα συμπεριλαμβάνει τα εξής:

  • 1η Ημέρα εκπαίδευσης - Entremets & Petit Gateaux
  • 2η Ημέρα εκπαίδευσης - Plated Desserts
  • 3η Ημέρα εκπαίδευσης - Gluten-free, Lactose-free & Sugar-free Desserts

Αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με τις συνταγές, θα δοθεί στους συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσης


ENSP (ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DE PATISSERIE)




Ωράριο εκπαίδευσης


  • 8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ
  • 12.30 μ.μ. - 13.30 μ.μ. (lunch break)
  • 13.30 μ.μ. - 16.30 μ.μ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ


Το ταξίδι συμπεριλαμβάνει τα κάτωθι :

  • Διαμονή στη σχολή ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • 2 βραδινά γεύματα στο εστιατόριο της σχολής
  • Μία 3ήμερη hands on εκπαίδευση μαγειρικής για τους Chef/Μάγειρες με τον τριάστερο MOF Didier Agnes
  • Μία 3ήμερη hands on εκπαίδευση Ζαχαροπλαστικής για τους Pastry Chefs/Ζαχαροπλάστες με τον MOF Pastry Chef, Luc Debove
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, από το αεροδρόμιο στην σχολή, τις ξεναγήσεις μας μέχρι την Λυών και από το ξενοδοχείο ως το αεροδρόμιο της Λυών, για την επιστροφή μας
  • Ένα γαστρονομικό γεύμα, στο βραβευμένο, με 3 αστέρια Michelin LE RESTAURANT - Ann Sophie Pic
  • Ένα γαστρονομικό γεύμα στο γαλλικό bistrot LU PINATOU
  • Επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας της VALRHONA
  • Επίσκεψη στο Μουσείο σοκολάτας της VALRHONA
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο στη Λυών, για 2 διανυκτερεύσεις
  • Επίσκεψη στα γαστρονομικά σημεία της Λυών και ελεύθερος χρόνος για ψώνια

Le Restaurant Ann-Sophie


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Le Bistrot Lu Pinatou




VALRHONA Factory & Museum



Lyon




Συμπληρωματικές πληροφορίες


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα jacket δωρεάν με το λογότυπο της Ecole Ducasse
  • Τα δωμάτια θα είναι όλα δίκλινα σε περίπτωση που κάποιος/α επαγγελματίας θα θελήσει να φέρει ένα δεύτερο άτομο, όπου σημαίνει πως η διαμονή του δεύτερου ατόμου, θα είναι χωρίς χρέωση. Για τους/τις συνοδούς θα υπάρχει έξτρα χρέωση στο πρωινό καθώς και αν επιθυμούν να ακολουθήσουν το γκρουπ, για τις μετακινήσεις και τα γεύματα. Οι συνοδοί δεν θα έχουν πρόσβαση στις εκπαιδεύσεις.
  • Στην τιμή πακέτου ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να πετάξει από τον τόπο που επιθυμεί προς τη Λυών με επιστροφή, αντί να συγκεντρωθούμε στην Αθήνα και να πετάξουμε όλοι μαζί, όπου κάποιοι μπορεί να χρεωθούν ένα έξτρα εισητήριο. Παρ’όλα αυτά όσοι πετάξουν από Αθήνα προς Λυών, θα συνεννοηθούμε για να πετύχουμε καλύτερες τιμές.


Κόστος Συμμετοχής


Τιμή Πακέτου: 3100€ / άτομο


Επικοινωνία


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Contact Για Συμμετοχή σας στο επερχόμενο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που διοργανώνεται στη Λυών μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com



Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας - Ecole Ducasse logo

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας - ENSP logo

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας - Gastronomy Essentials Logo

INSPIRE YOUR PASSION

Αίτηση Συμμετοχής για Σεμινάριο

Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email: (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Θέση στην επιχείρηση  (max chars=50)
Πόλη και Ημερομηνία Συμμετοχής  (max chars=50)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.