Σεμινάρια

PESCETARIAN CUISINE

WEBINAR 7 & 8 Δεκεμβρίου 2023. Chef Μιχάλης Μάρθας

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

PESCETARIAN CUISINE

Ένα μοναδικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα: PESCETARIAN CUISINE, sustainability - seasonality - locality.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η pescatarian διατροφή και ποια είναι τα οφέλη της. Θα δείξουμε κοπές, ωριμάνσεις και τεχνικές μαγειρέματος για τα ψάρια.

Επίσης, θα αναλυθεί η θεωρία και οι τεχνικές για το πως μπορούμε να πετύχουμε βιωσιμότητα και μηδενικά απόβλητα στο εστιατόριό μας, με βάση την pescatarian κουζίνα.

Μέρος της επιτυχίας, είναι η μελέτη της εντοπιότητας που θα αναφέρουμε και το πως με βάση την εποχικότητα μπορούμε να πετύχουμε μείωση του κόστους και καλύτερη ποιότητα.


PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE

Ανάλυση Θεματολογίας

 • Τι σημαίνει πραγματικά η βιωσιμότητα τροφίμων εστιατορίου.
 • Τι είναι pescatarian διατροφή και ποια τα οφέλη της.
 • Τρόποι για να επιτύχουμε μηδενικά απόβλητα στην κουζίνα μας.
 • Εποχικότητα και εντοπιότητα.
 • Συντήρηση τροφίμων, ζυμώσεις και ωρίμανση.
 • Κοπές, ωρίμανση και αλατοποίηση ψαριών.
 • Τεχνικές Sous vide, Thermomix, Ocoo, Mature booth, Charcoal, Salt Roast.
 • Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.

MEET YOUR CHEF: Μιχάλης Μάρθας

Δημήτρης Φραγκογιάννης

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως The Fat Duck 3 Star Michelin, Pure C 2 Star Michelin, Waterside Inn 3 Star Michelin, Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin, Noble Gourmet Restaurant.

Έχει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5.

Επίσης, έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου.

Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100, όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef στην Μαραθιά ( ένα αστέρι FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος ).

Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της ελληνικής γαστρονομίας, όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.

PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE PESCETARIAN CUISINE

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Ιδιώτες / Επιχείρηση: 100,00€
 • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 7 & 8 Δεκεμβρίου 2023.
 • Τύπος Εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
 • Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs
 • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

 • Την κάμερα σας.
 • Το μικρόφωνο σας.
 • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
 • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.Επικοινωνία


PESCETARIAN CUISINE

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

PESCETARIAN CUISINE, sustainability - seasonality - locality (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

PESCETARIAN CUISINE

Συντονιστής

PESCETARIAN CUISINE