Σεμινάρια
Εφαρμοσμένη Μαγειρική. Σύχρονα εργαλεία & Τεχνικές
12 & 13 Δεκεμβρίου 2023.R&D Chef Δημήτρης Κονταράτος
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα demonstration διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα
υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις
12 & 13 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα:
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, αφιερωμένο πάνω στα σύγχρονα εργαλεία που
χρησιμοποιούνται σήμερα στις διάφορες τεχνικές στην κουζίνα, εφαρμόζοντάς
τα στην πράξη για τη δημιουργία διάφορων συνταγών.
Συγκεκριμένα, ο σεφ θα παρουσιάσει και θα εξηγήσει τις λειτουργίες και εφαρμογές του
Pacojet, Thermomix, Vacuum, Syphon, Ocoo, Sous Vide σε μία επαγγελματική κουζίνα με πολλά παραδείγματα.
Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν
Λειτουργίες και Εφαρμογές Pacojet
- Παγωμένες παρασκευές Αλμυρά και Γλυκά Sorbet
- Παγωμένοι Πουρέδες, ομοιογενείς πάστες
- Ομογενοποίηση - γαλακτωματοποίηση
Λειτουργίες και Εφαρμογές Thermomix
- Θερμική γαλακτωματοποίηση
- Ομοιογενή μίγματα και σάλτσας, Πάστες, Πουρέδες
- Coulis, Curds, powders
Εφαρμογές σε Syphon
- Τεχνική και φιλοσοφία Espuma
- Σόδες
- Fizzy φρούτα και λαχανικά
- Εκχύσεις και αρωματισμοί
Λειτουργίες και Εφαρμογές Ocoo
- Τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας
- Γάροι
- Πυρόλυση
- Καραμελοποίηση
- Ζωμοί
- Αρωματισμοί - Εκχυλίσεις
Μαγείρεμα με Θερμικούς κυκλοφορητές
- Χαρακτηριστικά γνωρίσματα μαγειρέματος μέσα σε σακούλα
- Ασφαλές μαγείρεμα και πίνακες παστερίωσης
- Ορθές πρακτικές κατά την εφαρμογή sous vide
- Ζωμοί εκχυλίσματα και αντίστροφη Ώσμωση
MEET YOUR CHEF: Δημήτρης Κονταράτος
Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος, του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων,
της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.
Δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής,
ενώ αργότερα αλλάζοντας κατεύθυνση προς τη Μαγειρική, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Ρόδου.
Σε αναζήτηση εμπειριών έχει ταξιδέψει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη όπως στα:
Noma στην Κοπεγχάγη και Kofler & Kompanie στη Γερμανία, δουλεύοντας στο κομμάτι της
μαγειρικής αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό,
μαζί με τους Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue και άλλους.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας 2 χρόνια στο Platinum Hotel, ενώ έπειτα ανέλαβε
την κουζίνα της GastroPub Black Adder Pub για 3 έτη. Παράλληλα διδάσκει στην ιδιωτική σχολή Ανκο.
Στο χώρο της έρευνας δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου του Giafka R&D Studio, έχοντας
σημαντικές συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους Chef και Bartenders.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 130,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 12 & 13 Δεκεμβρίου 2023.
- Τύπος Εκπαίδευσης: DEMONSTRATION με γευστική δοκιμή
- Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
- Τόπος διεξαγωγής: UNILEVER LOGISTICS Α.Ε, Σενέκα 10, Κηφισιά Αθήνα
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βιβλίο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς επίσης και Βεβαίωση Παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, σύγχρονα εργαλεία & τεχνικές στην κουζίνα - Αθήνα (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION