Σεμινάρια

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

WEBINAR. Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις 11 & 12 Ιανουαρίου 2024, με θέμα: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, Τεχνικές a la carte και εισηγητή τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές με μία νέα ματιά, χωρίς όμως να χάνουν τη βαθιά γευστική τους ουσία.

Θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνικές και προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας (όσπρια, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ελαιόλαδα κ.α.), κάποια από τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία εικονικών παρασκευασμάτων. Επίσης, θα αναλυθούν νέες τεχνικές καθώς και ο τρόπος επιλογής και η χρήση των πρώτων υλών που μπορούν να μεταλλάξουν μία παραδοσιακή συνταγή σε ένα μοντέρνο πιάτο υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στην παρουσίαση (plating).


Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

Συγκεκριμένα, στο εκπαιδευτικό αυτό διήμερο θα παρουσιαστούν τα εξής::

  • Εξεύρεση τοπικών παραδοσιακών συνταγών ανά την Ελλάδα και η φιλοσοφία τροποποίησης και παρουσίασής τους με σύγχρονο τρόπο
  • Ανάλυση σύγχρονων τεχνικών Μαγειρικής, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο
    • Vacuum
    • Roner - Sous Vide
    • Siphon
    • Pacojet
    • Σφαιροποίηση
  • Μεταμόρφωση πρώτων υλών σε εικονικά παρασκευάσματα.
  • Ανάλυση διάρκειας ζωής παρασκευασμάτων.
  • Γνωριμία με Ελληνικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.
  • Στήσιμο πιάτων - Plating

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

MEET YOUR CHEF: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αλέξανδρος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. .

Από το Τμήμα Μαγειρικής - και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης - πήρε υποτροφία για την Γαλλική ακαδημία μαγειρικής Le Cordon Bleu του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου. Έχει διατελέσει Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (δύο αστέρια FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas (επίσης δύο αστέρια FNL BRA Awards) όπου έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin. .

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel - SENSE restaurants).

Παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece και ο Consulting Chef του εστιατορίου ΛΟΚΑΛΙ, ενώ έχει υπάρξει στην ίδια θέση και επί σειρά ετών στα εστιατόρια MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ..

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 100,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.


Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση. Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 11 & 12 Ιανουαρίου 2024.
  • Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

Σημαντικές Σημειώσεις

Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνία


Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, τεχνικές a la carte (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.

Συντονιστής

Η Ελληνική Κουζίνα στη σύγχρονη Εστίαση.