Σεμινάρια
Σύγχρονες Τεχνικές Μαγειρικής.
Η εξέλιξη της Ελληνικής Κουζίνας. Chef Δημήτρης Παμπόρης.
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διήμερο Hands On Practice εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις 5 & 6 Μαρτίου 2024, με θέμα:
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, Η εξέλιξη της ελληνικής
κουζίνας και εισηγητή τον Chef Δημήτρη Παμπόρη.
Το πρόγραμμα θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, τη
σπουδαιότητα της ελληνικής κουζίνας, την ορθή και αποτελεσματική χρήση ακριβών
πρώτων υλών, αλλά και τους τρόπους χρήσης φθηνότερων υλικών,
τα οποία μπορούν να προσφέρουν υπεραξία στο μενού και τη μαγειρική μας.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρουσιαστούν τα μηχανήματα που λειτουργούν
ως σύμμαχοι σε αυτήν τη διαδικασία, όπως pacojet, sous vide, vacuum, thermomix κ.α.,
και πώς με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου συνταγές.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στις αρχές συνδυασμού υλικών για τη δημιουργία του τέλειου πιάτου,
καθώς και στις βασικές αρχές του food styling, έτσι ώστε η υψηλή μαγειρική να συνοδεύεται από ένα εξίσου υψηλό αισθητικό
αποτέλεσμα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Η ελληνική γαστρονομία με παγκόσμιες επιρροές
- Χρήση νέων τεχνικών και αναφορά στα νέα μηχανήματα
- Ορθή χρήση ακριβών πρώτων υλών για την σωστή κοστολόγηση
- Ανάδειξη υλικών χαμηλού κόστους σε εφαρμογές υψηλής γαστρονομίας
- Παρουσίαση ποικίλων τρόπων για εντυπωσιακό food styling.
MEET YOUR CHEF: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΜΠΟΡΗΣ
Ο Δημήτρης Παμπόρης, δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο
18 χρόνια, με πολλές συνεργασίες σε εταιρείες ξενοδοχείων.
Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον Όμιλο Grecotel με τελευταίο σταθμό το
ξενοδοχείο Mykonos Blu.
Εργάστηκε 6 χρόνια στον Όμιλο Divine Hotel’s, στο ξενοδοχείο Patmos Aktis σαν
Executive Chef, όπου βραβεύθηκε με 2 Χρυσούς σκούφους και 3 βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
από την Επιτροπή του Αθηνοράματος.
Τα τελευταία χρόνια είναι Executive Chef στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort,
όπου και βραβεύτηκε με Χρυσό σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από την Επιτροπή του
Αθηνοράματος για το έτος 2016.
Επίσης, βραβεύτηκε με 2 και 1 αστέρι από την επιτροπή του Fnl Guide για το έτος 2017.
Έχει εργαστεί στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Auberge de lill στην Αλσατία.
To 2016 ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος Chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο
Ikarus της Redbull, για να παρουσιάσει ένα θεματικό μενού με βάση την Ελληνική Κουζίνα.
Το 2017 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη διάσημη Έκθεση γαστρονομίας Chef sache στη
Γερμανία, για να μαγειρέψει για Vip καλεσμένους που εκπροσωπούν τη γαστρονομία σε
όλον τον κόσμο και να παρουσιάσει την Ελληνική Κουζίνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 270,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη στολή και τα μαχαίρια τους, καθώς θα δουλέψουν πάνω στις συνταγές μαζί με τον chef.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 5 & 6 Μαρτίου 2024.
- Τύπος εκπαίδευσης: HANDS ON PRACTICE
- Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο)).
- Τόπος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Ερμού 32, Θεσσαλονίκη.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βιβλίο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς επίσης και Βεβαίωση Παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, η εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας - Θεσσαλονίκη (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION