Σεμινάρια
Βάσεις Ασιατικής Κουζίνας. Από το Α έως το Ω.
WEBINAR. Chef Θάνος Στασινός
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις 12 & 13 Μαρτίου 2024,
με θέμα: ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,
Από το Α έως το Ω και εισηγητή τον
Chef Θάνο Στασινό.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις
βασικές αρχές της ασιατικής κουζίνας.
Θα διδαχθούν από την αρχή το πώς μαγειρεύεται το ρύζι
για σούσι, θα μάθουν για τα κατάλληλα seasonings, σάλτσες για rolls,
παστώματα ψαριών και brines και πολλά άλλα.
Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση
να κατανοούν και να εφαρμόζουν στην κουζίνα τους, μερικές από τις πιο
βασικές τεχνικές της ασιατικής κουζίνας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Ρύζι για σούσι, όλη η διαδικασία από την αρχή.
- Σούσι ζου (seasoning for rise).
- Παστώματα ψαριών & άλμες.
- Πίκλες λαχανικών για rolls.
- Χειροποίητα «ενισχυτικά γεύσης» με φυσικά υλικά και όχι χημικά./li>
- Σάλτσες για rolls και νιγκίρι.
- Toppings στο σούσι.
- Εναλλακτικά νιγκίρι.
- Japanese dumplings.
- Buns
- Προτάσεις ζεστών ορεκτικών.
MEET YOUR CHEF: ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ
Ο Θάνος Στασινός έχει εκπαιδευτεί στο Pakta των αδελφών Adria και
εργαστεί στο Ritz-Carlton στη Βαλένθια και στις Κάννες, ενώ στην
Ελλάδα υπήρξε head chef του εστιατορίου Pacific Monte Carlo στην Κηφισιά και
του γνωστού εστιατορίου Nikkei στο Κολωνάκι.
Παράλληλα, δούλεψε για αρκετά χρόνια ως chef στις θαλαμηγούς γνωστών Ελλήνων
επιχειρηματιών.
Αυτή τη στιγμή, ο Θάνος Στασινός ηγείται της κουζίνας στo
Huracan της Γλυφάδας και στο Byblos της Μυκόνου.
Το 2018 ταξιδεύει στο Περού για ενάμιση μήνα, εισχωρώντας μέχρι και στα άγρια δάση
του Αμαζονίου, όπου δοκιμάζει τόσο τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της κουζίνας Nikkei,
όσο και τις παραλλαγές της.
Πρόσφατα ταξίδεψε στο Mexico City, όπου και παρέμεινε ενάμιση μήνα,
για να στήσει το Poema ως executive chef, για λογαριασμό του
βραζιλιάνικου κολοσσού τροφίμων Grupo Fischer και να γνωρίσει την
πραγματική μεξικάνικη κουζίνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 100,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 12 & 13 Μαρτίου 2024.
- Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
- Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, από το Α έως το Ω (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION