Σεμινάρια
Βασικές Αρχές Αλλαντοποιΐας & Παστών Αλιευμάτων
WEBINAR: R&D Chef Γρηγόρης Χέλμης
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διήμερο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από
το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις 2 & 3 Απριλίου 2024,
με θέμα: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ & ΠΑΣΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ,
Παραδοσιακές & σύγχρονες τεχνικές και εισηγητή τον
R&D Chef Γρηγόρη Χέλμη.
Την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στον αρωματισμό του αλατιού,
τις ιδιότητές του καθώς και τους τύπους αλατιών, υγρή πάστωση,
ημιπάστωση, τύπους αλλαντικών, νιτρικά και καλλιέργειες, pH νερού
και ψησίματα.
Τη δεύτερη ημέρα, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε πάστωση Salt Box,
βαριά πάστωση, θερμική επεξεργασία/κάπνισμα, ωρίμανση, ξήρανση και σαλάμια.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Αρωματισμός, ιδιότητες και τύποι του αλατιού.
- Υγρή πάστωση, Ημιπάστωση.
- Τύποι αλλαντικών.
- Νιτρικά και καλλιέργειες.
- pH νερού./li>
- Ψησίματα.
- Πάστωση Salt Box, Βαριά πάστωση.
- Θερμική επεξεργασία/κάπνισμα.
- Ωρίμανση, Ξήρανση
- Σαλάμια
MEET YOUR CHEF: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ
Ο Γρηγόρης ξεκίνησε ως trainee το 1989 στο Athenaeum Intercontinental,
υπό την επίβλεψη του Νίκου Σαράντου, έως και το 2002 oπότε και ανέλαβε το
Avaris hotel στο Καρπενήσι.
Το 2006 ανέλαβε το άνοιγμα του ανακαινισμένου Xenia Volou της
ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel,
στήνοντας παράλληλα και την ιδιωτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Gourmet στον Βόλο
από το πόστο του executive chef της σχολής.
Το 2011 μεταφέρθηκε στα κεντρικά της
Domotel και παρέμεινε μέχρι το 2014 ως executive chef της εταιρείας.
Παράλληλα, αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες, έκανε μαγειρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο,
αλλά και άλλες μαγειρικές δράσεις και project, όπως η γαστρονομική ομάδα Orexis team και
το πειραματικό κτήμα Downvillage (μαύρο σκόρδο).
Από το 2014 και μετά, αφοσιώθηκε στα δικά του project με έμφαση στο τσιπουράδικο
(ΜεΖεν, Βόλο - Λάρισα - Αθήνα), αλλά και σε σεμινάρια και παρουσιάσεις στο
κομμάτι των παστών, αλίπαστων, αλλά και παραδοσιακών αλλαντικών και ωριμάνσεων,
το οποίο είναι και ο τομέας που πλέον εξειδικεύεται.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 100,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 2 & 3 Απριλίου 2024.
- Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
- Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (5 ώρες/ημέρα/10 ώρες σύνολο).
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ & ΠΑΣΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ, παραδοσιακές & σύγχρονες τεχνικές (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION