Σεμινάρια
ASADO TECHNIQUES. Chef Θάνος Φέσκος
H τέχνη του ψησίματος σε ανοικτή φωτιά. Αθήνα 5 & 6 Νοεμβρίου 2024
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα hands on practice,
για 16 επαγγελματίες σεφ, θα υλοποιηθεί από το
ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις
5 & 6 Νοεμβρίου 2024, στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην τέχνη και τεχνική του ASADO,
του παγκοσμίως γνωστού τρόπου ψησίματος σε ανοικτή φωτιά.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την ιστορία και παράδοση του ASADO, την επιλογή και προετοιμασία του κρέατος,
τις τεχνικές ψησίματος, τη χρήση και συντήρηση εξοπλισμού, καθώς και τους γευστικούς συνδυασμούς και σερβίρισμα.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ζωντανές επιδείξεις και πρακτική εφαρμογή, προσφέροντας μια μοναδική
ευκαιρία αναβάθμισης δεξιοτήτων και εξειδίκευσης.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Ιστορία και παράδοση του ASADO: κατανόηση των πολιτιστικών ριζών.
- Προετοιμασία κρέατος για τέλειο ψήσιμο.
- Τεχνικές ψησίματος σε ανοικτή φωτιά: διαχείριση της φωτιάς και θερμοκρασίας.
- Ψήσιμο σε ξυλόφουρνο.
- Κάπνισμα./li>
- Αργό ψήσιμο σε φωτιά.
- Ψήσιμο και κάπνισμα ψαριού.
- Λάδι καπνού.
- Ρομπάτα και πώς δουλεύει
- Σταθερή θερμοκρασία φωτιάς (κάρβουνα μπιτσοκαν)
MEET YOUR CHEF: ΘΑΝΟΣ ΦΕΣΚΟΣ
Ο Θάνος Φέσκος είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας σεφ με διεθνή φήμη,
γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του στη μαγειρική και την έμφαση του στη βιωσιμότητα.
Επί του παρόντος, κατέχει τη θέση του επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Delta,
που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.
Το Delta είναι γνωστό για την υψηλή του γαστρονομία και τη δέσμευσή του στη χρήση τοπικών
και οργανικών συστατικών. Πριν αναλάβει τα ηνία του Delta, ο Φέσκος εργάστηκε στο
Geranium στη Δανία, ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου με
τρία αστέρια Michelin.
Εκεί, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία ως βοηθός επικεφαλής σεφ και ανέπτυξε την τεχνική και
δημιουργική του προσέγγιση στην κουζίνα. Στο Delta, ο Θάνος Φέσκος και η ομάδα του
προσφέρουν ένα μοναδικό μενού 12 σταδίων, εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική κουζίνα,
με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές ζύμωσης και συντήρησης.
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές για κρεατοφάγους, χορτοφάγους και βίγκαν,
αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας μέσα από σύγχρονες
τεχνικές και παρουσιάσεις.
Η δέσμευση του Φέσκου στη βιωσιμότητα και η αγάπη του για την πειραματική κουζίνα
τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο σεβαστούς και επιδραστικούς σεφ της γενιάς του.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 320,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 2 ημέρες/ 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Hands On
- Τόπος υλοποίησης: Αθήνα
- Διεύθυνση διεξαγωγής: The Culinary Center & Cookery Club, Λ. Βουλιαγμένης 299, 17343, Άγιος Δημήτριος, 1ος όροφος (έναντι εκκλησίας Παναγίτσας, πλησίον μετρό) Στο google maps θα το βρείτε με την ονομασία Mathimata Mageirikis
- Ημερομηνίες υλοποίησης:
- Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
- Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να είναι εξοπλισμένοι με την στολή μαγειρικής και τα ατομικά επαγγελματικά τους μαχαίρια.
Στην αρχή της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ASADO TECHNIQUES, η τέχνη του ψησίματος σε ανοικτή φωτιά HANDS ON PRACTICE:
Chef Θάνος Φέσκος (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION