Σεμινάρια
Γλυκά Ζαχαροπλαστείων εκτός ψυγείου.
Παρασκευή - διατήρηση & παρουσίαση. Pastry Chef Θανάσης Τσαγκλιώτης
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα hands on practice,
για 16 επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, θα υλοποιηθεί από
το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις
12 & 13 Νοεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές
για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα γλυκά εκτός ψυγείου και πώς μπορούν
να πρωταγωνιστήσουν στις βιτρίνες μας, ανάμεσα στα γλυκά ψυγείου.
Θα έχουμε πολλές επιλογές και συνταγές αναλόγως την περίσταση,
είτε απευθυνόμαστε σε ξενοδοχείο είτε σε ζαχαροπλαστείο, αλλά και σε a la carte εστιατόριο.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Τι είναι τα γλυκά εκτός ψυγείου..
- Σε ποιους πελάτες απευθυνόμαστε.
- Ποια είδη γλυκών εκτός ψυγείου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ξενοδοχείο ως amenities.
- Mignardises-εκτός ψυγείου σε εστιατόριο.
- Διαφορές και επιλογές γλυκών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος./li>
- Παραδείγματα και η χρήση τεχνικών.
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.
- Σε ποιες κατηγορίες μπορούμε να χωρίσουμε τα γλυκά εκτός ψυγείου.
- θα φτιάξουμε διάφορα κεράσματα πάνω στην ίδια φιλοσοφία.
MEET YOUR CHEF: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΚΛΙΩΤΗΣ
Στο πρώτο του επαγγελματικό βήμα ο Θανάσης Τσαγκλιώτης ,
βρέθηκε στο Ledra Marriott Athens,
ενώ συνέχισε στα εργαστήρια των Pastry Family και Palet.
Ακολούθησε το 5* Club Hotel Casino Loutraki και αργότερα το
εστιατόριο Σπονδή (2* Michelin)
και το 5* Rodos Palladium. Ακολουθεί το 5* Saint James Boutique Hotel,
στο Λονδίνο, όπου αναλαμβάνει επίσης και το εστιατόριό του,
Seven Park Place (1* Michelin).
Συνέχισε την πορεία του σε διακεκριμένες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η
Dorchester Collection για τρία ακόμη χρόνια, οπότε και αποφασίζει να γυρίσει στην
Ελλάδα και να δημιουργήσει το δικό του ζαχαροπλαστείο LA MAISON FINE PASTRY.
Παράλληλα είναι ambassador της Carte D'Or Buffet, στην Ελλάδα αλλά και
Consulting Pastry Chef στην εταιρεία Sky Production.
Έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό
Gelato Festival Challenge Adriano Galvani, στην Ιταλία, ενώ μετράει ήδη δύο πρωτιές
σε διαγωνισμούς γλυπτικής σοκολάτας στις εκθέσεις HORECA 2008 & 2010 αντίστοιχα.
Τέλος, είχε τη θέση του food producer στην τηλεοπτική εκπομπή ζαχαροπλαστικής
Bake Off Greece.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 320,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 2 ημέρες/ 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Hands On
- Τόπος υλοποίησης: Θεσσαλονίκη
- Διεύθυνση διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ερμού 45, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
- Ημερομηνίες υλοποίησης:
- Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
- Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να είναι εξοπλισμένοι με την στολή μαγειρικής και τα ατομικά επαγγελματικά τους μαχαίρια.
Στην αρχή της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΓΛΥΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ, παρασκευή - διατήρηση & παρουσίαση.
HANDS ON PRACTICE: Pastry Chef Θανάσης Τσαγκλιώτης (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION