Σεμινάρια
One Bread Project - καινοτόμες τεχνικές αρτοποιίας.
Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας 26 & 27 Νοεμβρίου 2024 - Ρόδος
Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ελλάδα
Ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
hands on practice, για 16 επαγγελματίες αρτοποιούς, θα υλοποιηθεί
από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις
26 & 27 Νοεμβρίου 2024, στη Ρόδο.
Σε μια εποχή όπου η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού και ο
ανταγωνισμός στον χώρο της αρτοποιίας γιγαντώνονται, αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα
εστιάσει στο πώς με τον λιγότερο δυνατό χρόνο και εργατικό δυναμικό, ένα
αρτοποιείο μπορεί να παράγει μια premium γκάμα προϊόντων,
χρησιμοποιώντας μία βάση με διάφορες παραλλαγές, εξοικονομώντας πόρους
και κάνοντας την επιχείρηση πολύ πιο ανταγωνιστική.
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες
θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές
παρασκευής ζυμών αργής ωρίμανσης.
Θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους, ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα
που θα παρουσιαστούν, στην παραγωγή τους και θα διδαχθούν αναλυτικά
όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Τεχνολογία Προζυμιού.
- Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αλεύρων.
- Τεχνικές Ωρίμανσης.
- Τεχνικές Ζυμώματος.
- Τεχνικές Ψησίματος./li>
- Τεχνικές Διακόσμησης.
- Σωστός Συνδυασμός Υλικών.
- Μέθοδος πρόψησης.
- Σωστό ψήσιμο - κρύωμα.
MEET YOUR CHEF: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ
Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της αρτοποιίας τα έκανε από νεαρή ηλικία
στον οικογενειακό ξυλόφουρνο.
Σπούδασε Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική στο >Ινστιτούτο Le Gourmet στον Βόλο,
από το οποίο αποφοίτησε το 2014. Στη συνέχεια, έλαβε εκπαίδευση στη
Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας στη Βαρκελώνη (Gremi de Flequers de Barcelona),
στη Σχολή Αρτοποιών στη Μαδρίτη (ASEMPAN) και μαθήτευσε δίπλα
σε διεθνώς γνωστούς αρτοποιούς.
Το 2018, συμμετείχε σε διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.
Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις για
μεγάλες εταιρείες του κλάδου, έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές
και κυπριακές εταιρείες, έχει διεξαγάγει εργαστήρια αρτοποιίας και έχει
διδάξει Αρτοποιία σε ιδιωτικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.
Από το 2017, είναι επίσης Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Αρτοποιίας Ελλάδας.
Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με το όνομα PETRA.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 320,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 2 ημέρες/ 12 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Hands On
- Τόπος υλοποίησης: Ρόδος
- Διεύθυνση διεξαγωγής: ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ, Βύρωνος 1, Ρόδος
- Ημερομηνίες υλοποίησης:
- Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
- Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024, 11:00 - 17:00
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Αρτοποιούς, Ζαχαροπλάστες, Chef.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να είναι εξοπλισμένοι με την στολή μαγειρικής και τα ατομικά επαγγελματικά τους μαχαίρια.
Στην αρχή της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ONE BREAD PROJECT - καινοτόμες τεχνικές αρτοποιίας.
HANDS ON PRACTICE: Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION