Σεμινάρια
Βιώσιμη Γαστρονομία. Chef Δημήτρης Κατριβέσης
Sustainability ideas for professional kitchens. WEBINAR
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα ξεχωριστό online διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
για επαγγελματίες σεφ, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με
συντονισμό από την Gastronomy Essentials,
στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2024.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες σεφ
που επιθυμούν να ενσωματώσουν βιώσιμες πρακτικές στις επιχειρήσεις τους.
Σε αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τη σημασία της
βιωσιμότητας στη γαστρονομία και θα μάθουν πρακτικές τεχνικές και
ιδέες για την εφαρμογή της στις επαγγελματικές κουζίνες τους.
Επίσης, θα αποκτήσουν γνώσεις και εργαλεία για τη μείωση των αποβλήτων,
την αειφόρο χρήση πρώτων υλών, την υποστήριξη τοπικών παραγωγών και πολλά άλλα.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αποτελέσει έμπνευση για τη
δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και αποτελεσματικής κουζίνα για το μέλλον.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Κατανόηση της έννοιας της βιωσιμότητας στη γαστρονομία και της σημασίας της για το μέλλον του πλανήτη.
- Πρακτικές τεχνικές για τη μείωση των αποβλήτων στις επαγγελματικές κουζίνες.
- Χρήση υλικών και συστατικών που προωθούν τη βιώσιμη γεωργία και την αειφορία.
- Προσέγγιση της προμήθειας τροφίμων με κριτήρια βιωσιμότητας και τοπικής παραγωγής.
- Μείωση της χρήσης πλαστικών και μιας χρήσης συσκευασιών στην επιχείρηση./li>
- Τεχνικές για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση στην κουζίνα.
- Πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας στο μενού.
- Ενίσχυση της συνείδησης του προσωπικού σχετικά με τη βιωσιμότητα στην εργασιακή τους πρακτική.
- Ανάπτυξη στρατηγικών για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ευαισθητοποιημένης επιχείρησης στον τομέα της γαστρονομίας.
MEET YOUR CHEF: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ
Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ένας αναγνωρισμένος σεφ, που ξεχωρίζει
για την καινοτομία του στην τέχνη της μαγειρικής.
Σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής το 1996 στην Αθήνα και ξεκίνησε τότε
να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Η επιθυμία του να ανακαλύψει διαφορετικές γεύσεις και υλικά του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσει
το δικό του παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον έκανε να ταξιδέψει.
Το 2010, σε ένα event γνώρισε τον Seiji Yamamoto, τον chef του RyuGin, ενός
εστιατορίου με τρία αστέρια Michelin στο Τόκιο. Του είπε ότι θέλει να κάνει stage (πρακτική) εκεί.
Μου απάντησε θετικά αλλά μου έδωσε ραντεβού δύο χρόνια μετά. Και μετά από 700 μέρες πήγα.
Από το 2019, ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι ιδιοκτήτης του
εστιατορίου Thama στην Τήνο.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 100,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 2 ημέρες/ 10 ώρες.
- Τύπος εκπαίδευσης: Online
- Ημερομηνίες υλοποίησης:
- Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024, 15:00 - 20:00
- Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, 15:00 - 20:00
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - sustainability ideas for professional kitchens.
WEBINAR: Chef Δημήτρης Κατριβέσης (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION