Σεμινάρια

Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών

Chef Ιωσήφ Συκιανάκης. Λευκωσία 15 Νοεμβρίου.

Σεμινάρια - Κύπρος

Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 15 Νοεμβρίου 2024, στην αίθουσα Κοπέρνικος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, με εισηγητή τον καταξιωμένο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου και συντονίζεται από την Gastronomy Essentials, με τη συμμετοχή να είναι ΔΩΡΕΑΝ, χάρη στην 100% επιχορήγηση του Υφυπουργείου.

Για τον λόγο πως θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων και για να κατοχυρώσετε τη θέση σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, ακολουθώντας το αντίστοιχο Link που θα βρείτε παρακάτω.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές και μυστικά για τη χρήση μπαχαρικών και μυρωδικών στο μαγείρεμα κρεάτων, προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες στους πελάτες τους. .


Σημεία που θα καλυφθούν

  • Πώς να συνδυάζετε κρέατα με διαφορετικά μπαχαρικά για την τέλεια γεύση.
  • Χρήση φρέσκων μυρωδικών για την ενίσχυση της αρωματικής ταυτότητας του πιάτου.
  • Τεχνικές μαγειρέματος για μέγιστη γευστική απόδοση.
  • Παραδοσιακές και σύγχρονες μέθοδοι μαρινάδας./li>
  • Πρακτικές συμβουλές για το σερβίρισμα και την παρουσίαση των πιάτων.

Πλεονεκτήματα Συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέες μεθόδους που θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και θα προσθέσουν μοναδικές γεύσεις στα μενού τους. Μέσω της εκπαίδευσης, θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση για το πώς να ενισχύσουν τη γεύση και την υφή των κρεάτων, δημιουργώντας μοναδικά γευστικά προφίλ.

Παράλληλα, θα μάθουν πώς να επιλέγουν και να προετοιμάζουν τα κατάλληλα μυρωδικά και μπαχαρικά για κάθε τύπο κρέατος, αυξάνοντας την ικανοποίηση των πελατών και προσδίδοντας ποικιλία στο μενού τους.

Αυτές οι γνώσεις θα τους δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιώνοντας την ποιότητα των πιάτων τους και την εμπειρία των πελατών τους.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Chef, Sous Chef, A’ Μάγειρες, Catering.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

MEET YOUR CHEF: ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

Ιωσήφ Συκιανάκης

Η αρχή

Ο Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά το αεράκι του Αιγαίου τον τροφοθέτησε. Η μητέρα του είναι από τη Μύκονο και ο πατέρας του από την Κρήτη. Ένας λαμπρός μαθητής με χρυσά μετάλλια στην κωπηλασία, ο Ιωσηφ επέλεξε να σπάσει τα κύματα των θαλασσών της γαστρονομίας.

Ξεκινώντας την καριέρα του ως σεφ ζαχαροπλαστικής, έφτασε στις ακτές της Πάρου και στα 26 του έγινε συνεργάτης στο διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα.

Οι στιγμές

Μεταξύ των ερχομών και των μεταβάσεών του στο Παρίσι, συναντά την Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και προσλαμβάνεται ως ιδιωτικός σεφ της, χτίζοντας μια ισχυρή γαστρονομική σχέση που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Στιγμές που γίνονται εμπειρίες και αιώνια ιστορίες. Δεν σταματά ποτέ να προσθέτει λίγη από την αιγαιοπελαγίτικη καρδιά του στην τέχνη του, καθώς προτείνει μενού για εστιατόρια ή μαγειρεύει ιδιωτικά με βιολογικά υλικά, για να βρει τις πιο δημιουργικές εκφράσεις της παράδοσης, στη σημερινή γαστρονομία.

Η Γαλλική Υπόθεση

Η πρόοδος ήρθε γρήγορα και η συνεχής αναζήτηση της γαστρονομικής ανακάλυψης τον οδήγησε στο Παρίσι και τη θρυλική κουζίνα του Alain Ducasse. Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μια θέση στα εστιατόρια του Alain Ducasse. Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και στα Ψάρια & Οστρακοειδή

Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα ελαιολάδου Poga, και εργάζεται στο Hotel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hotel Plaza Athenee υπό τον σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gerard Salle, στο εστιατόριο L'Atelier de Joel Robuchon υπό τον σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent, Βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Soliveres.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Ημερομηνία Υλοποίησης: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024.
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ.
  • Τόπος εκπαίδευσης: Γαστρονομικό Αμφιθέατρο ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής καθώς επιδοτείται 100% από το Υφυπουργείο Τουρισμού για επαγγελματίες της Τουριστικής αγοράς


Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Βεβαίωση Παρακολούθησης Εκπαίδευσης (Certificate) θα λάβουν οι συμμετέχοντες υπογεγραμμένο από τον Εισηγητή, και το Υφυπουργείο.

Πριν την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν έντυπο βιβλίο (booklet), με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επικοινωνία


Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών. Chef Iωσήφ Συκιανάκης (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών

Συντονιστής

Μαγείρεμα Κρεάτων με χρήση Μπαχ/κών & Μυρωδικών