Σεμινάρια
Με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στα Χανιά.
HANDS ON: Chef Γιάννης Μπαξεβάνης.
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διαδραστικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης,
αφιερωμένο αποκλειστικά σε συνταγές με ψάρια και θαλασσινά,
θα διεξαχθεί από το ΙΝΣΕΤΕ και την
Gastronomy Essentials στις
5, 6 & 7 Μαρτίου 2025.
Με εισηγητή τον καταξιωμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, το
εκπαιδευτικό - διαδραστικό πρόγραμμα, θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή
των Χανίων, στην Κρήτη.
Οι συμμετέχοντες, 16 επαγγελματίες, θα έχουν την ευκαιρία
να συλλέξουν οι ίδιοι τις πρώτες ύλες, τόσο από την
ελληνική Γη όσο και από τη θάλασσα.
Υπό την καθοδήγηση του Chef, θα δημιουργήσουν σύγχρονες και πρωτότυπες συνταγές βασισμένες σε
φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, συνδυάζοντας τη γεύση με την τοπική παράδοση και τη δημιουργική κουζίνα.
Ανάλυση Θεματολογίας
- μάζεμα μυρωδικών και χορταρικών
- μάζεμα σαλάτα της θάλασσας
- παρακολούθηση δημοπρασίας ψαριών
- ζύμωμα ψωμιού
- μαγείρεμα επάνω σε καίκι
- μαγείρεμα στην άμμο
- μαγείρεμα σε κουζίνα ξενοδοχείου
- υπαίθριο μαγείρεμα
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
- Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ένα μαγειρικό jacket, την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσης.
- Θα έχουν ένα γεύμα, στο εστιατόριο ΜΗΛΙΑ, στα Χανιά.
- Δωρεάν μετακινήσεις με πούλμαν για τους προορισμούς μας, όλες τις ημέρες της εκπαίδευσης.
MEET YOUR CHEF: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της
ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92),
σε βραβευμένα εστιατόρια.
Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προεδρία της Ελλάδας,
στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institute of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και
στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες το φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με
εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ.
Είναι chef του πανέμορφου εστιατορίου ΑΡΚ στην Γλυφάδα και διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι.
Διευθύνει επίσης εκτός άλλων εστιατορίων όπως το Ferryman στην Ελούντα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων 6 Κλειδιά στο Πήλιο.
Ανεδείχθη δύο φορές Σεφ της Χρονιάς από τους αναγνώστες του περιοδικού Status. Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό
διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο.
Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν Chef Ελπίδας του Μέλλοντος.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 450,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Διάρκεια; 3 ημέρες / 18 ώρες.
- Τύπος Προγράμματος: Hands on / διαδραστικό
- Ημερομηνία Υλοποίησης:
- Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, 10:00 - 16:00
- Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, 10:00 - 16:00
- Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, 10:00 - 16:00
- Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
- Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Σημαντικές Σημειώσεις
- Η Διαμονή για τον κάθε συμμετέχοντα στην πόλη των Χανίων, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στο κόστος της εκπαίδευσης. Θα μπορεί ο καθένας να κλείσει κάποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της επιλογής του για τις ημέρες της εκπαίδευσης, εντός της πόλης των Χανίων.
- Κάθε πρωί θα μας παραλαμβάνει πούλμαν όπου θα μας πηγαίνει στις διάφορες δραστηρίότητες της ημέρας, από την κεντρική αγορά των Χανίων.
- Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να είναι εξοπλισμένοι με την στολή μαγειρικής και τα ατομικά επαγγελματικά τους μαχαίρια.
- Στην αρχή της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν booklet με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου εκπαιδευτικού προγράμματος
- Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στα Χανιά (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION